|
|
- (bkz: çok konuşan çok yalan söyler)
- (bkz: çok yemek yiyen çok acıkır)
- uygulamalı örneği;
sınav: farmakoloji sınavı
konular: her biri en ortalama 5-6 özelliğe sahip olan yaklaşık 250 adet ilaç
malzemeler: ben [b] ve ismi lazım olmayan salak [ilos]
sonuçlar:
(1)
[ilos]
bütün ilaçları ve bütün özelliklerini ezberleyerek sınava girer, özelliklerin hepsi birbirine girdiği için sıçar kalır. halbuki çok da iyi bilmektedir, gidin sorun anlatsın size ketamini bilmemneyi.
[b]
250 ilaçtan 80 tanesini falan yarım yamalak ezberler, geri kalanını yaradana sığınarak sallar ve sınavı geçer.
(2)
[ilos]
bütün ilaçları ezberlediği halde kaldığı için depresyona girer, ama ilerisi için iyi bir adım atmıştır*.
[b]
farmakoloji tıp fakültesi için elzem bir ders değildir, sırf o kalan 170 ilacı ezberlemediği için yarın bir gün masumun birinin canına mal olmayacaktır. sadece tus'ta biraz sıkıntı çekecektir.
- hiç bilmeyen hiç yanılmaz mantığından yola çıkarsak ve az bilen az yanılır lafını doğru sayarsak, çok bilen çok yanılacaktır.
- recaizade mahmut ekrem 'in taşralıların şark kurnazlığını, makam hırsını, kara mizah yoluyla anlattığı tiyatro eseri.
maraş kadısı azmi efendi'nin başından geçenlerin anlatıldığı oyunun konusu binbir gece masallarından birinden yola çıkılarak oluşturulmuştur.(aytok, 28.04.2007 20:44)
- yanılmamak adına hiçbir şey bilmemekten yeğdir çok bilip çok yanılmak. zaten bir şey bilmiyorsan söyleyecek bir şeyin olmaz bu durumda da yanılmazsın hiçbir şey bilmeden kıçının üstünde kös kös oturursun.
- bu aralar çok sık duyduğum laf. her şeyi unutmak istiyorum mümkünse tüm bildiklerimi falan, hatta komple hafızamı sildireyim daha iyi.
(bkz: eternal sunshine of the spotless min)d
|