|
|
- 80'lerin sonunda televizyonlara yapılan muamele, o dönemin televizyonları fazla ısınmasın diye dinlendirilirdi.
(bkz: 80lerin sonunda 90ların başında çocuk olmak)
- belli dönemler, belli marka laptoplar ile birlikte geri gelen çalışma.
- şu sıralar görülmekte olan çöl sıcaklarında bilgisayarım için sık sık kullandığım cümle zira bilgisayar ısınıyor,klavyeyi kullanmak zorunda kalıyorsunuz ve parmaklar sıcak sıcak tuşlara gidiyor,touchpad dokunulamaz hale geliyor tek çare çok ısındı biraz dinlensini uygulamaktır.
- küresel ısınmaya karşı "anaç" slogan.
(cohen, 28.06.2008 03:05)
- overclock denemesi yapılırken çok kullanılar bir repliktir.
- çok konuşan ve kafa ütülediği düşünülen arkadaşlar için biraz sus ta motorun soğusun derler bazen.
- tanıdığımın dedesinin arabaya uyguladığı motto. adamla seyahat edilemiyor, her 40 km'de bir "çok ısındı biraz dinlensin" diyerek mola verdirtiyor.
- bir zamanlar aterimin(atari değil be benimki ateri... öyle derdik biz) adaptörü için bolca sarfettiğim cümle. hep beni diken üstünde tuttu. hep bir sınırlama getirdi eğlenceme. bu cümleyi kurdum oyunuma, hırsıma ya da maçımıza ara vererek. buzdolabına bile koydum bir keresinde. üstüne yastık bastırdım bir an evvel ısısını alsın diye. şimdi aklıma geliyor bu bilgisayarın da ıssındığı ulan diyorum eskiden böyle miydi? ha boşuna mıydı diyorsunuz. hiç de bile. çünkü bir kere bu ısınma meselesini umursamadım. yamuldu adaptör. eridi biraz dıştan.
bi de kolay ısınmayan ne kadar oynasan az ısınan çabuk soğuyanları vardı. dilden dile dolaşırdı adları alındıkları yer falan. öyle işte
bu da böyle bi anımdı.(galak, 28.06.2008 04:00)
- (bkz: kayser sozer)
- (bkz: misafir arkadaşa adaptör ısındı kapatıyorum demek)
(finch, 28.06.2008 09:17)
- (bkz: gavur amı)
(camel, 28.06.2008 09:31)
- ortak modem kullananların duymadan geçemeyeceği bir söz.lakin gerçeklik yok.nasıl mı ? anlatayım;
efendim öncelikle bu tarz bi olayın bende yaşanmışlığı var.
her hafta sonunda olduğu gibi jimmy'in ortak modem sahibi psikopat komşusu kendi internetinin hızlanacağını düşünerekten jimmy'de dahil olmak üzere tüm ortakların fişini çeker.amacı usb girişinden deli gibi bir hızla bağlanmak olan bu komşu ne yazık ki bu başarısına muaffak olamamış ve bunun üzüntüsüyle fişleri takmayı unutmuş.jimmy'de telefonla arayıp ''ehe x amca modem'in kablosu takılı değil bi bakar mısınız'' diyerek aslında '' tak artık amına koduğumun oğlu '' demeye çalışmıştır.lakin x amca biraz dangoz olduğu için ''modem çok ısındı biraz dinlensin'' diye bir cevap vermiştir.bunun üzerine jimmy ''peki x amca misafirliğe giderken takarsınız öleyse fişi'' diyerek telefonu kapatmıştır.cevap beklemeden. ardından aradan dakikalar geçmiş çıkan fişin yerinde yeller esmeye başlamıştır.lakin ne fiş takılıyor ne de jimmyin siniri geçiyordur. 45 dakika sonra tekrar arar ama x amca ve ailesi jimmyinde bildiği gibi jimmyin çok sevdiği bir aileye ziyarete gitmiştir.jimmy internetsizliğin verdiği cesaretle x amcaların evine girmeyi kafasına koyar.çünkü x amcaların evi jimmylerin kerata *sıyla açılmaktadır.jimmy üstünü giyer keratayı alır x amca gilin kapısını açar içeri girer.bilgisayar odasına girdiğinde dehşet verici manzarayla karşılaşır.modemin tüm ethernet kabloları sökülmüş sadece usb kablosu takılı bırakılmıştır.jimmy modeme dokunmadan -allah kitap- söve söve çarpar kapıyı çıkar.
ayrıntılı bilgi için modem fişini söktükten sonra takmayı unutan komşu başlığı sizin tüm hikaye adına bilgi edinmenizi sağlayabilir.(jimmy, 28.06.2008 09:56 ~ 09:57)
- saha kenarında futbolcu ısındıran teknik adamın* futbolcusunu oyuna sokmaktan vazgeçmesine mütevellit, hem kalbini kırmamak hem de ortamı yumuşatmak için söylediği laf.
|