ne çalıştığının dahi farkına varamıyacak iq seviyesi ile üniversiteyi nasıl kazandığı muallak olan insanlar.
bunun yanında
hiç çalışmadım diyip 100 alan insan modeli gibi insanlara uyuzluğunu bu tip olaylarla ortaya koymaya çalışan anlaşılmaz insanlar.
edebiyat sınavına kimya kitabıyla hazırlanmış kişidir. hakikaten de çok çalışmıştır, ama nafile elbette.
(selenge, 19.10.2005 01:11 ~ 01:24)
"demek ki az çalışmışsın yetmemiş" denilecek insan türüdür.
ya kendini ya da çevresindekileri kandıran kişidir.
(esdora, 22.01.2006 22:35 ~ 22:36)
hiç çalışmadım deyip, sınavdan çıkınca "yok abi beni kesin bırakır" diye günlerce hayıflanıp bb alan insan modelinden; insani değerler bakımından çok daha üstün olan modeldir. bir değişik versiyonu ise en güzelidir:
hiç çalışmadım deyip sıfır alan insan modeli
sözünü esirgemeyen matematik hocasından "demek ki salaksın" cevabını almasına rağmen bu söylevinden vazgeçmeyerek anlayış kapasitesini ve aldığı notu sonuna kadar hakettiğini gösteren öğrenci tipidir
gerçekten de çok çalıştıysa çok çalışmaktan kafayı sıyırdığı anlaşılır şahsın...
çan eğrisinde çoğalmasına şiddetle ihtiyaç duyulan çiçek öğrenci tipi.
bir de hiç çalışmadığını söyleyip 100 alan modeli vardır bunun
zaten bu insanlar kendilerini belli etmezler yani çok çalışıpta 0 almayı yediremezler intiharın eşiğinde insanlardır ve sürekli zaten çalışmamıştım derler. genelde kötümser olup hiç bir işe karışmazlar. alınlarında sanki "çok çalıştım 0 aldım" yazıyormuşcasına başları önde gezerler. ayrıca inek damgasınıda yerler 0 da almış olsalar.
insanlık hali işte
(finch, 02.01.2007 20:22)
yanliş derse çalişmiş olan insandir. model olarak ise şaşkin salak gibi şeyler yakiştirilabilir.
biraz daha çalışması gereken insandır.
çan eğrisinde "hiç çalışmadım deyip 100 alan insandan" daha az tehlikeli olan insan modeli.
cidden çok çalışmışsa, bi de çalıştırdığı insanlar kendinden yüksek puan almışsa bunalıma girme ihtimali çok yüksek olan insan modeli..
aslında bu kişi gerçekten çalışmıştır, hem de çok...
kopya hazırlamak için gerçekten de çok çalışmıştır. ama sınavda bir sebepten dolayı bu işlemi gerçekleştiremeyince 0 alır ve tüm emekleri boşa gider.
çalışmayı kopya hazırmalaktan ibaret gören modelin ta kendidir.muhtemelen yakalanıp 0 almıştır.
hoca son ders bilgisayarda uygulama yapmışsa ve sınavın 5 sorudan oluşacağını, klasik olacağını söylemişse kişi o uygulama dersine çalışmaz. sorular önüne geldiğinde bilgisayarda çözülmüş bir sorunun çıktıları olduğunu görür ve ıkına sıkına 0 alır oturur.(bkz:
o hikayedeki mal benim)
hocanın yada sınav sorularının azizliğine uğramış insandır. ancak ne yaparsa yapsın büyklerin baskısından kurtulamaz. sonsuza kadar o ''az çalışmışsındır'' olarak kalacaktır.