herhangi bir erkeğin küfredip finale de çalışmamasını sağlayacak, herhangi bir kızın ise "ben iyi not alamadım ama öğrendim. finalde bu bilgilerim hazır olcak daha çok çalışıp iyi not alıcam" dedirtip finale anlamsızca daha çok kasmasını sağlayacak hadise
bir aslan burcu bu durumda 'zaten pek te çalışmamıştım' diye hem kendini hemde insanları kandırma çabası içine girer.çünkü aslan kolay kolay kaybetmez,kaybetmemeli.
* * *
tayfun bulca'dan ders alıyorsanız (digital communication) çok olağan bir durum. hele bir de erkekseniz.
(bkz.
4 gün çalışıp 12/100 almak)
(sensey, 02.04.2004 11:36 ~ 11:36)
günlerce çalışmış olmanın yorucu etkisiyle 2 saatlik sınavın 1.5 saatini uyuyarak geçirmiş olmanın meydana getireceği, kafa sıyırttıran durum
*
ezbere dayalı bir sistemde siz ne kadar çok çalışırsanız çalışın isteneni veremedikten sonra bir hiç uğruna uğraşmanız.
o derse dair belirgin bir fobiniz varsa haftalarca çalışsanız da kurtulamayacağınız lanet sonuç.
(mazzo, 02.04.2004 22:58)
zıttının hiç çalışmadan çok yüksek not almak olduğu anormal durum..
(doaaa, 19.04.2004 19:00)
düşülebilecek en iğrenç durumdur öğrenci adam için. neye üzülsündür : onca zamanı kafa patlatarak geçirip gecesini mahvettiğine mi, uykusuz kaldığı için ertesi günün de verimsiz geçmesine mi, aynı kil adamı seneye de göreceğine mi, zaten çalışıp çabalayıp karizmayı yerlere sermesine mi....
itü öğrencilerinin sık sık başına gelen olay. ezberci sistemin meyvesi
tekstil derslerinde sık sık başınıza gelen, bölüme yeni geçen hatunların bile çanı alt üst etmesiyle sinirinizin bir kaç kat daha bozulmasıyla sonuçlanabilecek muhtemel durum.
bi daha hiç bi derse çok çalışmayarak tekerrürü engellenebilecek talihsiz olay
"ben bunu biliyordum,ahanda dün sabaha kadar çalıştığım konu değil mi lan bu?!,it gibi çalıştım geçemezsem en temel taşak konusu olurum..." şeklindeki iç sesleriyle elin ayağına dolaşması sonucu basireti bağlanıp bildiklerini kağıda dökemeyen öğrenci kişinin düştüğü içler acısı durum.
çalışılan dersle,sınavına girilen dersin örtüşmediği durumda kaçınılmaz olan hadisedir
çok çalışan öğrencinin sınav sırasında arkadaşlarına kopya vermesi ve sonuç olarak kendisnin kalması fakat kopya verilenlerin geçmesi durumda hocanın o öğrenciye karşı gıcık olduğunu notlarıyla anlatma yöntemidir.
(luto, 22.03.2008 13:56 ~ 22:38)
ister istemez sinirlerinizin şaha kalkmasını sağlayan olaydır. gerektiğinden fazla çalışıp dersi vermek için çabalamanızın boşa çıktığını gördüğünüzde ne yapacağınızı şaşırırsınız. çünkü maksimum özeni ve dikkati göstermiş ama girdiğiniz sınav nasıl olduysa size girmiş bulunmaktadır.
yitirdiğiniz zamana , emeğe acımaktan başka yapacak ne olduğunu düşünürsünüz ve gözlerinizden ateş çıkartma kabiliyetiniz olduğunu anlarsınız..
lisede çalışmazsın gezer eğlenir sınava girer yüksek not alırsın.sonraaa kader ağlarını örer ve daha çok eğlenirim zaten öss de geçti düşünceleriyle kapağı attığın üniversitede vize dönemi gelir.çalışırsın çalışırsın iyi be hacı geçme notu 60 ben 70 falan alırım bu iş tamam dersin notlar asılır:20ler 30lar la bir güzel duvara toslarsın.eee etme bulma dünyası işte.
yıldırır, varolan azıcık çalışma hevesini kırar, kendine inancınını yerle bir eder, eğer bu durum devam ediyorsa sonunda da lanet ettirir.
(bkz:
birisi yaralı galiba)
(epitaph, 28.08.2008 21:42 ~ 21:48)
insanın çalışmasam geçiyordum demesine sebep olan durumdur.
dönem başlamıştır herkesin kolay bu dönem ya söylemlerindne m.k'nın götü de kalkmıştır. "çok çalışmasam da hallederim ya yükseltmesem de korurum ortalamamı" düşünceleri beyninde dolanmaktadır.ilk vizeler olur itinayla m.k.'nın münasip organına girmişlerdir.
diff'in
** ilk sınavına 1 gün çalışıp
curveden 12 yiyen m.k. ikinci sınavına hırs yapmıştır ve 3-4 gün boyunca çalışmıştır. 2. sınavda bir fiyasko yaşar ve curveden bu sefer 30 yer. moral yerle bir olmuştur ve finale nasılsa kalcam diye bir kaç saat bakar ve finalden de 12 yer. sonrasında ise çalışmasam geçecektim diye avutur kendini.
bu dönem de çalışmadan deneyecek bakalım ne olacak.
nurdoğan rigel'in öğrencilerinin yoğunlukla yaşadığı sorundur.
çok çalışmayıp kopya çekerek yüksek not alanlara karşı nefret dolmaya, içten içe küfürler yağdırmaya yol açan olay.
çok sikişten çok çocuk olmaz atasözünü doğrulayan olaydır.
ulan keşke o kadar çalışmasaydım dedirten söz.
(itütü, 29.03.2009 17:00)
bir sonraki sınava çalışmama sebebidir.. sen o kadar çalış didin, elin fakiri sadece 2-3 konuya çalışıp nokta atışı yapsın, seni üçe beşe katlasın..
bir sonraki sınavda eski çıkmış sorular ezberlenir bi de öyle girelim denir, yine olmaz canına yandığım, bu sefer de sınav sağlamdır..
(bkz:
murphy kanunları)
(bacanga, 29.03.2009 17:03 ~ 17:05)