(bkz:
takla atmak)
(bkz:
ters takla atmak)
beden dersi olucağı zaman içimi korkunç bir hüzün kaplardı.hani herkes matematik, fizik, kimya, reröreröden korkar ya işte ben de beden dersinden öcü gibi korkardım.takla diyince hala tüylerim diken diken oluyor, bırrr.eve bir tane minder aldırmıştım ki okuldakilere rezil olmıyım derste diye, denemeler falan yaparım hesabı ya ya.o da sonuç vermemişti.baba sen atla cesaret gelsin, yenge şimdi de sen atla diye tüm aileyi
badi ekremkıvamına getirmiştim kısa sürede
*.ben de tık yoktu.ders gelişine yakın kalbim küt küt çarpardı.sıranın en arkasına saklanır.türlü çeşit karnım ağrıyor, başım çatlıyor bahanelerini örtmenime sayardım.yemezdi ki. ben gene sırada.velhasıl bir beden dersinde stajer öğretmenler düzü atıp tersi atamayınca bana güldüklerinde spor hayatım geçici bir süre sona erdi.soğudum resmen lan.
*... bir diğer korktuğum ders de resimdi.hala çöp adam bile çizemem.aşırı yeteneksizim.flüt çalarken de ellerim titrerdi heyecandan.üç büyük geyik ders çocukluk korkumdu sözlük.duy da inanma.hala da ne takla atabilirim ne resim çizebilirim ne de serçe parmağımla ince do notasını kapayabilirim.öyle işte.