çocukken yapılan resimler   

adana çık aradan

1. genelde yeşil bir vadi, kuşlar, otlayan hayvanlar, gökkuşağı, kenarda bir dağ ve dağın içinden çıkan şelale yapılan resimlerin vazgeçilmezleriydi. hemen hemen her çocuk yaptığı resimlerde bu doğa temasını kullanır, resmin içine bu karakterleri oturturdu.
    (ceyyar kermit, 06.07.2007 10:18)
  2. özellikle 5-6 yaş civarında anne, baba,kardeşler ve varsa anneanne, babaanne gibi büyüklerin çöp adam şeklinde çizildiği resimlerdir.
    (melek, 06.07.2007 10:43)
  3. son zamanlarda günümüz çocukları, doğa, evler, ağaçlar gibi iç yansımalarından genel hissiyatları çizmek yerine, pokemon, digimon, yu-gi-oh gibi daha fantastik ve hayal ürünü konseptlere yönelmişlerdir. nedeni elbette belli olan ve bir nesil öncesine bide sıra dışı gelen bu iç dünya teması, farklı olma, hükmetme ve yenme duygularını apaçık gözler önüne serer. çocuk saflığı ayrıca tehlike altındadır.
    (ophy, 06.07.2007 10:45)
  4. m harfinin en genişinden çizimiyle oluşan kuşlar
    (josephine, 06.07.2007 10:57)
  5. sadece ben mi yapıyordum bilmiyorum ama perspektifi yeni keşfetmiş biri olarak yaptığım yaklaşınca genişleyen tren raylarının da dahil olduğu resimlerdir. bunun yanında m harfinden kuş yapmak ve iki tepe arasından yükselen güneş vazgeçilmez temalardan sadece birkaçıdır.

(bkz: http://img527.imageshack.us/...)
    (sycrone one, 06.07.2007 11:20)
  6. çocukken her manzara resminin başladığı gibi aynı boyda sıra dağlarla başlar. iki dağın tam ortasından yükselen güneş ve onun irili ufaklı ışınları, dağın en tepesinden kademe hesabı genişleyerek ve sola yönlenerek kağıdın alt sınırlarında sonlanmak zorunda kalan dereyse bu resimlerin olmazsa olmazlarıdır. bombeli perdeleriyle camları olan bir ev vardır ki o tepedeki camdan bakabiliyorsa o kapıdan çıkamayacak, o kapıdan çıkacak kadar kısaysa o camdan ölse bakamayacak insanlar yaşar orada. çitle çevrilmiş bahçelerinde mümkün mertebe iki yapraklı çiçekler, bir çiçeğin boyut olarak sadece dört beş katı ağaçlar yetiştirirler. öyle insanlardır ki onlar kadınların saçları pırasa gibi dümdüz erkeklerinki de ünite dergilerinden kopup gelen canlardan, alilerden, ömerlerden esinlenilerek "(/\)" tipine büyük uğraşlarla kavuşturulmuşlardır. ve nedendir bilinmez o resimlerdeki kadınlar moda falan dinlemez hep çan etek giyerler. bu evin bir de bacası vardır. güneşe aldırmaz. tüter durur.
    (gaia, 06.07.2007 12:19)
  7. kare evler ve kutu gibi pencereleri de vazgeçilmezler arasındadır.
    (ceyyar kermit, 06.07.2007 13:09)
  8. boyunsuz insan resmi...
    (zeynepp, 06.07.2007 13:10)
  9. en vahim örneklerinden biri kağıdı dörde bölerek mevsimleri çizmektir.
    kış için kardanadam, yaz için kocaman güneş, ilkbahar için yeşil ve sonbahar için yaprakları dökülmüş ağaçlar yapılır.
    (crimsonspider, 06.07.2007 13:14)
  10. çizilen şeyler hep aynıdır. ama her resimde yeri farklıdır. bir resimde dağın arasından nehir geçer, bir resimde aksiyon olsun diye nehir evin önünden geçer. çizilen insanlara diktörgen gövde yapılır , kızlara etek giydirilir üçgen şeklinde. köpek kedi yapmaya uğraşırsın hiç bir zaman olmaz, kuş varken ne gerek ya boşver denir alt alta iki m harfi yapılıp içi bir güzel boyanır, çok karizma kuş olur. bir de mükemmel ağaçlar yapılır. genelde evin yanında tek bir ağaç olur. her tarafı yeşile boya bir tane ağaç yap. o ağaçta kesin elma ağacıdır bak allahın işine. resim ne kadar dolu o kadar iyi mantığıyla etrafa 62den tavşan yaparsın. ben hiç bir zaman onu bir tavşana benzetemedim ama millet tavşan tavşan dedi beni bile inandırdı. bir de nehrin içine balık çizilirki en aşmış boyutu bu olsa gerek. suyun üstüne çizilir böyle art arda komiktir tipleri. bir tek ben mi yaptım yoksa?

<")))><
    (dice man, 06.07.2007 13:25 ~ 13:26)
  11. hamile annenin resmi: karnı kendisi kadar büyüktür. kirpiklerinin uzunluğu, kağıda süpürge kirpikler şeklinde aktarılmıştır. saçları permalı olduğundan, kıvır kıvır telefon kablosu şeklini almıştır. bunla da yetinmeyip, telefon kablosu benzerliğinden yola çıkılarak karnının üstüne bir de telefon kondurulmuştur. (bkz: nasıl yani)
    (una guitarra, 06.07.2007 13:34 ~ 13:35)
  12. insanların evlerden daha büyük olduğu resimlerdir.
    (subuo, 06.07.2007 13:40)
  13. çok saf,çok duru resimlerdir.ve büyükler anlamaz o resimleri,anlayamazlar.

çocuk kendine verilen malzemeyle,kendindeki hayal dünyasını iki boyutlu bir şekilde kağıda aktarmaya çalışır.

siz bir tekerlek yaptığını düşünürsünüz,o ise kaç gündür sağda solda gördüğü şişme çocuk havuzunu çizmek istemiştir.bir kütüphane yapmıştır,siz ise onu otobüs sanmışsınızdır *,hatta sizin şapka sandığınız bir boa yılanı tarafından yutulmuş fil olabilir. *

onları anlamamız kolay olmaz.zaten onların açıklamalarına ihtiyaç duymasaydık,hala çocuk sayılırdık...
    (seperated ways, 06.07.2007 13:42 ~ 13:44)
  14. birbirinden ayrık safinaz tipli bacaklar,yuvarlak kafa,ince bel yanlara doğru genişleyen etek,bacalı ev,alabildiği kadar pencere ve pencerelerin üzerine haç şeklinde çizik atmak...
    (badluck, 06.07.2007 13:45)
  15. ben bir keresinde titanic'in batarken ki halini yapmıştım pastel boyayla...böyle denize atlayan ,suda can çekişen insanlar falan vardı...o zamandan belliymiş böyle olacağım*
    (fox mulder, 06.07.2007 13:51)
  16. sıra dağlar, aralarında ceyreği görünen güneş (tercihen bulutlar arasında veya sayfanın köşesinde de olabilir), dağlar arasından akıp gelen bir nehir, m şekline kuşlar, üçgen çatılı evler ve insan olduğu iddia edilen şekiller.
    (ephedrine, 06.07.2007 15:44)
  17. şahanedir,süperdir,sergi açılası ve sergilenesi şeylerdir.
    (biyolojiksaat, 06.07.2007 16:10)
  18. http://img521.imageshack.us/...
    (nothing, 06.07.2007 16:34)
  19. genellikle gökyüzünde güneş,ağaçlarda meyve varken evin bacasından tüten duman da çizilir bu resimlerde... ya da sadece ben öyle yapmışımdır.
    (killer queen, 06.07.2007 17:28)
  20. "m" harfinin olağan üstü geniş versiyonundan dağlar, bu dağların arasından geçen ve öne geldikçe kalınlaşan br dere (bkz: perspektif), dağların üzerinde bir güneş, ön tarafta bir ağaç, bir parça çit ve "v" harfi üzerine iki nokta konarak oluşturulmuş çiçekler. benim ki böyleydi en azından... (bkz: yuh)
    (eltaeb, 14.08.2007 18:30)
  21. çocukken yapılan resimler ayrı bir tarza sahip olan resimlerdir.yapılan resimlerin olmazsa olmazlarındandır ağaçlar,ağaçların 10 metre öteden gözüken meyveleri,'m' harfiyle yapılan kuşlar(bazen bu kuşlar resimde çizilen mutlu aile üyelerinin kafası büyüklğündedir),güneş,çiçek dahil olmak üzere resimdeki her objeyi gülen yüzlü çizme gereksiniminde bulunulur.kısacası çocuğun hayalleridir resmine yansıttıkları,özlediği dünyadır belki....
    (aller anfang ist schwer, 26.03.2008 00:45 ~ 00:46)
  22. ablanın okulda ders notu tutmak için kullandığı defterini ele geçirip fütursuzca çizilen, çizdikçe ablayı ne kadar sevindireceğini düşünen kardeşlerin yaptığı resimlerdir.
    daha geçen ay defterimi açtığımda karşıma çıkan bir 7 yaş eseri: http://img211.imageshack.us/...
    (ness, 03.06.2008 12:58)