şebnem ferahın kelimeler yetse... albümündeki güzel bi parçası
öyle şeyler söyleyebilmek isterdim ki anlatabilmek
her kelimesi seni çeksin saklasın bir yerlerde; derin
öyle şeyler gösterebilmek isterdim ki resmedebilmek
rüzgar olmak isterdim ki eseyim etrafında; serin
bu bir rüya bu bir dua
ne dersen de, öyle olsun
rüzgara karşı uçmaya çalıştım
gözlerim kapalı seni aradım, seni aradım
körebe oynar gibi
el yordamıyla, sezgiyle
çocukken sahip olduğum kırmızı rugan ayakkabılar
onlar da senin gibi çok tatlıydılar ama;
canımı yakardılar
acıtırdılar
öyle bir ilaç bulabilmek isterdim ki kurtulabilmek
aşka dair bıraktığın korkulardan ama yaram çok derin
bıçakla keser gibi kesip atabilmek bütün her şeyi
kesebiliyorsan ruhumu, dene; duygularımı, yüreğimi; beni
bu bir rüya bu bir dua
ne dersen de, öyle olsun
rüzgara karşı uçmaya çalıştım
gözlerim kapalı seni aradım, seni aradım
körebe oynar gibi
el yordamıyla, sezgiyle
çocukken sahip olduğum kırmızı rugan ayakkabılar
onlar da senin gibi çok tatlıydılar ama;
canımı yakardılar
acıtırdılar
(mazzo, 29.04.2004 20:11)
şebnem ferahın kelimeler yetse albümümün en güzel parçası
(finch, 14.04.2005 15:59)
benim hem kırmızı hem de siyah rugan ayakkabım vardı. altları kösele olduğundan parkelerin üzerinde devamlı kayardım. her yeni rugan ayakkabım olduğunda dayım çağarırdı yanına.
ayakkabılarımın altını çizerdi anahlarla. nedenide kaymasın diye derdi.
çocukluğumdan hatırladığım bir anıdır hep hafızamda.
sözlerinin bazı kısımları yazma denemelerinde kullanan gudiklerin de olduğu enfes şebnem ferah şarkısı.
şebnem ferah ın özellikle vokaliyle devleştirdiği şarkı.
zannımca kelimeler yetse albümünün kadın ın tahtını sallamasında büyük bir rol oynamıştır.
(atalante, 12.03.2006 21:37 ~ 13.03.2006 20:04)
şebnem ferah'ın
kadın albümünden bu yana yaptığı en iyi şarkılardan biri.bunalım zamanı dinlenmelidir.bir şeyleri getirir gözünüzün önüne.hatırlamak istediklerinizi.belki de dinlenmemelidir.melankoliyi arttırır,çökertir.
hani bişeyin senin olduğunu hissedersin senin parçandır ama giremezsin onun içine ya izin vermezler ya karşındaki kapatmıştır kendini.artık gözlerin kapanmıştır. ararsın bulamazsın, yönünü kaybeder görünmeyen duvarlara çarparsın. hem duvarlar acıtır ruhunu ,içini. hem o acıtır.
bu bir rüya bu bir dua
ne dersen de, öyle olsun...
bir şebnem ferah şarkısı. ayrıca gitar solosu ve sözleriyle deşme görevini de üstlenir.
"öyle bir ilaç bulabilmek isterdim ki kurtulabilmek
aşka dair bıraktığın korkulardan ama yaram çok derin
bıçakla keser gibi kesip atabilmek bütün her şeyi
kesebiliyorsan ruhumu, dene; duygularımı, yüreğimi; beni"
(mabel, 05.02.2007 18:37)
emrah'ın kız kardeşinin de sahip olduğunu kavradığım anda buz gibi soğuduğum ayakkabılar.
bana çocukluğumu hatırlatan ayakkabılar. o kadar küçüktüm ki; hayatımda "acı" diye bir kavramın olduğundan habersizdim. ne zaman eskidi o ayakkabılar, işte ben de o zaman büyüdüm ve "acı" ile tanıştım.
bu sene gene sahip oldum onlara.gene hatırladım o yıllarımı...onları her giydiğimde kısa bir süre de olsa o yılları yaşıyorum.sanki; bir elimden güzel annem, diğer elimden ise; yakışıklı babam tutuyor.gene eski günlerdeki gibi...
onları hiç çıkarmak istemiyorum.çıkardığım zaman ellerim bomboş kalıyor. ben boşlukta yüzüyorum...
çocukluğun getirdiği zevksizlikle sahip olma hatasına düştüğüm o kırmızı rugan ayakkabılar.hani kırmızı olması o kadar kötü değil ama rugan olması şu an ki mevcut oynak psikolojime sebeptir diye düşünüyorum.tepine tepine aldırdığım kırmızı rugan ayakkabılarımı birgün eczaneye iğne olmaya giderken giymiştim.iğnemi olurken çok ağladım diye eczacı teyze bana beyaz sedefli bir oje hediye etmişti.bende de can acısı sakarlık biraraya gelmiş olacak ki ojeyi patadanak düşürüverdim elimden.tabi paramparça oldu ve kırmızı rugan ayakkabılarıma döküldü.o iğne bile böylesi acıtmamıştı canımı.hüngür fışkırık ağladım ama gel gör ki ayakkabılarım çoktan hurdaya çıkmıştı.uzun zaman kendime gelememiştim.çocukluk işte.
bugün orospu olmamın nedeni.
*