_annemle babam evlenmeseydi ben gene doğar mıydım?
_neden herkes babamın kopyası olduğumu yüzbinlerce kez söylüyor? yoksa ben evlatlık mıyım?
gibi çocukluk sanrılarıdır.
-radyodan gelen ses? nasıl olur ya? bu adamlar içine nasıl girdi?
-** düğün resimlerinizde ben yokum? beni neden bıraktınız komşuya?
-çocuklar annelerin karnına nasıl giriyo?
-leylek beni nerden getirdi?
-babam nasıl bu kadar çok şey biliyor?
-televizyondakiler de bizi duyuyolarmı?
-büyüyünce kiminle evleneceğim acaba?
-ayşe'nin anlattıkları doğru mu acaba? annemle babam filmlerdeki gibi...yok canım, ayşe geceleri televizyonu çok izliyor, hepsini gerçek sanıyor salak.
-bir transistörün doyma noktası gerilimi nasıl oluyor da base'den geçen akım ve v(be) gerilim ilişkili kuadrofonik değerden daha az verimli çalıştırılmak için düşürülebilemiyor?
şaka lan şaka..bunu merak etmedim..
zeki müren'nin kafasındaki saç peruk mu değil mi,onu merak ediyodum ben..
küçük steinmetz: anne prezervatif ne demek?
annesi: babası sana soruyo...
babası: anne dedi, duymadın mı? sana soruyo...
annesi: sen daha iyi bilirsin babası... (homur homur...)
küçük steinmetz: neyse, ben sözlüğe bakacam.
annesi: dur dur gitme, nerden gördün sen onu bakıyım?
küçük steinmetz: gazetede yazıyo, işte bak. "eyfel kulesine dev prezervatif..." diye...
babası: tamam bak örtü demek işte...
annesi: örtü, evet örtü...
küçük steinmetz: tamam.
...
küçükken merak ettim etmesine bu prezervatif nedir diye, sonra da neden eyfel kulesini örtmek istediklerini merak ettim lakin sormadım.
benden 8 yaş büyük olan kuzenden faydalanarak merak giderme çalışmaları, yaş:6
l.m. : ya bu reklamlarda okey okey diye çıkıyo ya, ne bu okey?
kuzen: okey? pipi başlığı
l.m. : hımmmm(çok anladın aferin sana)
-anne bu ne işe yarıyo (orkid elde sallanır)
-eee yavrum sen nasıl küçükken altına çiş yapıyodun ben de bazen kaçırıyorum onun için koyuyorum onu.
-büyükler kaçırır mı ki?
-biraz kaçırabilirler tabi o yüzden küçük zaten bunlar.
(çocuk da aklını kaçırır bunun üzerine. benim tabi o çocuk.)
annemin sıkça yaptığı kekin nasıl kabardığını çok merak edirdim.geçerdim fırının karşısına kek pişene kadar kabarana kadar kalkmazdım fırının önünden.şaşkınlıkla kekin kabarışını izlerdim.mantığım kabul etmezdi bu durumu.nasıl olur da bir sıvı böle kabarırdı.yaşım biraz daha ilerleyip kemale erince anladım ki işin sırrı kabartma tozundaymış. *
düğünlerde gelinle damadın önünde 2 metre büyüklüğünde 7 katlı pasta durmasına rağmen neden sadece birbirlerine çok küçük parça yedirip geri yolluyorlar? onlar salak mı? ben olsam hepsini yerdim...