belki ilginizi çeker
  1. · evlilik neden yalnızca iki kişi arasında olmalı ki
  2. · drummy
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · yaran diyaloglar
  3. · beşiktaş
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · perfect gentleman
  9. · insanlık ayıbı

çocuk yapmayı istemek  

1. bazen insan sevgilsiyle beraberken ve bu en güzel en duygusal anlardan biriyken birden sevgilisinin tohumlarını içinde istiyor.onun çocuğunu doğurmak istiyor.
    (idealar magarasi, 01.12.2007 14:20)
  2. kadınlarda içgüdüsel bir şeydir. belli bir yaşı geçtikten sonra (23-24 olması kuvvetle muhtemel, 25 ise tamamdır.) tıbbi olarak ismini bilemediğim fakat "annelik hormonu" diye çakma bir lakap takılmış hormonları salgılamaktayız maalesef. bu hormonlar sayesinde, sokakta, annelerinin kucağında, televizyonda, reklamlarda, çatıda, dağda bayırda (hiç fark etmez) bilimum yerlerde gördüğümüz bebekleri kucağımıza alasımız, sevesimiz, "ay ben seni yeriimm" diyesimiz geliyor. "ben de istiyorum" gibi bağımsız bir düşünce beliriveriyor zihnimizde. koşullar uygunsa potansiyel baba ile ortak bir karara varılır ve yapılır. değilse o düşünce zihinden kovulur, "ne çocuğu lan, hiç uğraşamam" gibi bir kılıf uydurulur.

kim ayarlayıp koyduysa o hormonları içimize, teesüf ediyorum kendisine. hiç hoş değil. insan düşmanına yapmaz böyle bir şey.
    (drummy, 01.12.2007 14:44 ~ 26.12.2007 14:04)
  3. istemekle olmayan olay.faaliyete geçmek lazım.
    (gerilla, 01.12.2007 14:53)
  4. aslında hiç de meraklısı değilken ,yaş 30 a gelip dayandığında "ya 40 ıma geldiğimde çocuk yapmadığıma pişman olursam" düşüncesi ile ister duruma gelmektir.
    (arapbebek, 01.12.2007 19:28)
  5. kadınlarda biyolojik saatin çalması durumudur. 30 yaş civarına denk gelir ( x < 30 )
    (ruhsuzkz, 01.12.2007 19:33)
  6. çocukta istiyorsa neden olmasın denilesi...
    (obi two kenobies, 01.12.2007 19:35)
  7. kişi içine sığamaz bir aşk yaşıyorsa artık, sevdiğine gösterdiği ilgi, sevgi, sevkat, artık akla ne geliyorsa sevilene yapılacak iyiliklere dair; hiçbirinin yetmediğini hissetmesi ve bir türlü içinden çıkamayan bu şeyi çıkarma sanatı isteğidir.

bu istek böyledir. yapmaya karar vermek bambaşka hislerin sonucudur ama. belki yukarda yazılanların yanından bile geçmeyen şeylerle çocuk yapılır.
    (bu takımdan tuncay gitti, 13.12.2008 21:27)
  8. gayet mantıklı bir istek. ben mesela gün içinde muhtelif zamanlarda sık sık istiyorum; ama arkadaşım istemekle olmuyor bu işler.
    (maia, 13.12.2008 22:33)
  9. normal zamanlarda kulağa çok uzak bir masal gibi gelse de cosby show izlendiğinde ortaya çıkmaktadır bu istek. bill cosby'i görünce, onun gibi beş çocuk yapıp, bu çocuklarla makara yapmak gelir insanın içinden. kalabalıkta kakara kikiri geçer lan günler, ne eğlenilir ama dersin. sonra bi titrer kendine gelir, kendine telkinde bulunursun. başımıza ne iş geldiyse bu amerikan sinema/televizyon sektörünün yalanları yüzünden geldi dersin. sonra geçer.
    (life is good, 07.11.2009 02:42 ~ 02:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil