görseller
çocuk yapmak 

belki ilginizi çeker
  1. · bir erkek bir dişi bunu yapan iki kişi
  2. · çocuk da yaparım kariyer de
  3. · orgazmik tarım
  4. · çocuk istemek
  5. · orhan bıyıklıoğlu
  6. · 25 yaşında yapmadığı şey kalmamış insan
  7. · allah verdi bir delik ordan çıktı bir soluk
  8. · yasaklanması gereken şeyler
  9. · evde çocuk varken yapılacak işler
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · the twilight saga new moon
  5. · disko kralı
  6. · yaran diyaloglar
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · dün bir bugün iki
  9. · kalbini nadasa bırakmak

çocuk yapmak  

sayfa  / 2
  1. amacı kendisini aşmadığı zaman soğan ekiminden farksız eylem.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 06.03.2005 19:53)
  2. tıp fakültesi öğrencilerinin çocuk hastalıkları stajını yapmaları da bu şekil zühur eder cümlelerinin arasında:

- abi çocuk yaptın mı?
    - yok abi, daha dahiliye yapıyorum!
    (chaconne, 06.03.2005 19:53)
  3. (viola, 06.03.2005 20:02)
  4. (the apostle in triumph, 24.08.2007 22:56)
  5. bir* artı birin* üç* etmesi durumudur. mucizelerin en güzelidir.
    (strutter, 24.08.2007 23:04)
  6. bu dünyaya 'ben de buradaydım' imzasını atma isteğinin bir sonucu.
    (jenesaispas, 24.08.2007 23:15 ~ 23:16)
  7. 30 ile 35 yaşları arasında, insanların, engel olamayarak yaptıkları eylem. hormonal birşey olduğunu ve ellerinden birşey gelmediğini söylüyorlar.
    gözlemlerimiz doğruysa, bu devreyi atlatan kişilerin bir daha çocukla işi olmuyor.
    (carlsoloman, 30.08.2007 20:59)
  8. (sugibiazizol, 31.08.2007 11:11)
  9. (pistachio, 31.08.2007 12:03)
  10. (bkz: zigot)
    (selam kelamı, 31.08.2007 12:09)
  11. (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 31.08.2007 12:19)
  12. araba almak, kat çıkmak gibi bir tanım. sanki hanım götünü göbeğini veriyor baba da kolunu bacağını takıyor da çocuk yapıyoruz.
    vermek gibi.
    (venom, 07.10.2007 21:13)
  13. çok değişken bir hadisedir. hatta o kadar değişkendirki:

evililik içinde çocuk yapmak hiçbir zaman tek seferde olmaz. en az on kere denenilir, ancak dişi öyle hamile kalır.

fakat evlilik dışında tek hadisede hamilelik durumu ortaya çıkar. böyledir işte.
    (xea, 11.08.2008 14:56)
  14. bir bayan açısından kariyer yapmaktan çok daha kolay bir olaydır. ekstra çaba gelişmez, olay akışına bırakılsın yeter ki...erkek açısından ise milyonlarca spermi bir adet yumurtanın üzerine zevkle sefere yollamaktır.

bir sonraki adım ise çocuk doğurmaktır. o ise mücadele, kan ve dehşet unsurları içerir.
    (pinkpillsandblueshots, 11.08.2008 15:10 ~ 15:12)
  15. bir de çocuk sıçmak var ki sayı iyice abarttığında doğruganlığı ifade etmek için kullanılır. abartmamak lazımdır.
    (dbk21, 11.08.2008 17:57)
  16. (özlemce, 11.08.2008 17:58)
  17. tıp fakültesinde pediyatri stajı yapmak anlamına gelir. örnek:
    profesör: p
    stajyer: s

p: siz çocuk yaptınız mı?
    s: hayır.
    p: ne zaman yapacaksınız?
    s: hocam baharda yapcaz. *
    (ki staj marta denk gelmektedir)
    (powdered sugar, 08.11.2008 14:23 ~ 14:23)
  18. en mantıklısı oyun hamurundan falan yapmak. yoksa acıkıyor, çişi geliyor, eğitimi ayrı bi dert, ağlıyor, işiyor, ortalığı batırıyor.
    (ahmak ı hayal, 08.11.2008 14:29)
  19. sorumluluk almaktır
    (epicomius, 08.11.2008 14:36)
  20. (robi ve cuma, 08.11.2008 14:41)
  21. genel anlamıyla ego tatminidir. çocuk yapma amacını 5 gruba ayırabiliriz.
    1- mutsuz giden bir evliliği, evliliğe değişik bir yön vermek amacıyla düşünenler grubu. çocuğun bağlayıcı bir etken olduğunu düşünüp evliliklerini bu şekilde kurtarmayı amaçlarlar.
    2-evlenebilmek için hamile kalanlar grubu. evlenmek istediği erkekle, korumasız olarak ilişkiye girer ve erkek ayrılmak istediğini söylediğinde, ben hamileyim deyip, durumu kurtarırlar. çocuk yapmak onlar için amaç değil araçtır ve en çirkin çocuk yapma yöntemidir.
    3-bir bireyi yetiştirip, büyütmek ve "bakın bu benim eserim" demek için çocuk yapanlar grubu.
    4-erkek evlat olana kadar çocuk yapanlar grubu. kız evladı onlar için bir utanç kaynağıdır ve erkek çocuk yaptıkları zaman bu utançtan kurtulacaklarını ve soylarının devam edeceğini düşünürler.
    5-bakamayacağından fazla ya da korunmadan bihaber olarak çocuk yapan gruptur. çocuklarını ya bir çöp tenekesine atarlar ya da bir sepete koyup kapı, cami önü gibi yerlere bırakırlar.

bir de istemeden tecavüz edilip çocuk yapmak zorunda bırakılan kadınlar vardır ki insan olmaktan utanmamak için o'nları bu gruba dahil etmedim.
    (the she, 08.11.2008 15:31)
  22. çekirdek aile oluşturabilmek için gereken, aşk meyvesini tatma isteğidir. karşılıksız sevmenin ne demek olduğunu, bir kez daha anlama çabasıdır.
    bilinçli olarak çocuk yapmaktan bahsediyoruz efendim.
    (çekirdekailem, 10.11.2008 13:06)
  23. oldum olası bana çok saçma bir kalıp gelmiştir. tamam, gepetto usta söylese olur da; "yapılacak" bir şey mi yahu çocuk? "hanım gel bir çocuk yapalım", "getir ordan kolu bacağı" dermiş gibi. çocuk yapmak. saçma.
    (thedewil, 26.01.2009 22:45)
  24. 2080 yılında blender da yapılabilecek hadise.
    (birgencadam, 28.04.2009 22:30)
  25. aklıma başıma devşirip, ne zaman iş, arkadaş, kullandığım toplu taşıma araçları, boş zamanlarımda takıldığım yerler, kısaca yaşadığım çevreyi alıcı gözüyle gözlemlemeye başlasam gerçekleştirmekten gerçekten korktuğum eylem.

bir sabah uyandığımda, o annelerden birisine dönüşmüş olmaktan gerçekten çok korkuyorum. kabus gibi anneler.

en yakın markaj ve uzun mesaili gözlemleri iş yerinde yapabildiğimden; bir kaç örneği oradan vermek isterim sevgili sözlük. mesela bir annemiz, çocuk henüz iki yaş mumunu söndüremese de kendisi 16. çocuk bakıcısı (absürd örnek vermek için abarttığımı düşünenler için söylüyorum, gerçek) ile görüşmelerini sürdürüyordu geçen hafta. sakın bana insan herkese de çocuğunu emanet edemez ki haklı olabilir demeyin anneanne de zaten başında çocuğun. her neyse son bakıcının evden gönderilme nedeni haşlanmış yumurtanın üçte biri yerine yarısını çocuğa yedirmiş olmasıydı. valla ben matematik mezunuyum ama topolojik olarak haşlanmış bir yumurtanın üçte birini hesaplamam istenirse şöyle bir düşünürüm. hani sarısının ve beyaz kısmının üçte birlik kısımlarını ayrı ayrı alıp mı sonra onları bir araya getirecem, yoksa haşlanmış yumurtayı bir bütün olarak ele alıp mı üçte birisini alacağım, öyle mel mel bakarım. sonra göz kararı olayına geçer muhtemelende çocuğa yumurtanın yarısını yedirmiş olurum. her neyse bizim zavallı çocuk bakıcısı da herhalde aynı göz kararı olayına girişmiş olacak ki yumurtanın yarısını yedirdi çocuğa sonra da işinden oldu. neyse anneye nacizane olarak yumurtanın üçte birinden biraz daha fazlasının çocuğa zararının, 16. bakıcının da gidip 17.yi karşısında görünce yaşayacağı tramvadan daha az olacağını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ama o dinlemedi. hala yumurtanın üçte biri diyordu. sonra da öğlen kızını sevindirmek için istinye park'a gidip swarovski taşları olan külot aldı. (tövbe estağfurullah)

başka bir annemiz çocuğuna sürekli kan testi yaptırıyor. belli çocuğun bir rahatsızlığı var demeyin, kızarım. ben bu çocuğu 2000 yılından beri tanıyorum. (hani ailecek görüşüyoruz denir ya, öyle bir şey işte) çocuk neredeyse elimize doğdu ve doğduğu andan itibaren de turp gibiydi. belli bir rahatsızlığı yok. hatta hiç bir rahatsızlığı yok. ne psikolojik ne de başka türlü. ancak anne ziyadesiyle rahatsız. iş yerinde ki fakstan gün geçmiyor ki çocuğun bir kan değer raporu çıkmasın. biruni laboratuvarı bile sıkılmıştır artık o değerleri fakslamaktan. sonra çocuk her hafta sonu yankı yazgan'a götürülüyor düzenli olarak. neymiş çocuk hiperaktifmiş. yemişim sizin hiperaktifliğinizi. çocuk arada bir zıbarmak istiyor, oyun oynamak istiyor, coşmak kudurmak istiyor. ama nerdeeee. artık doğasının gereği bu hareketleri sergileyen her çocuk hiperaktif anasını satayım. moda ya. herkes birbirine hava atıyor. ah benim de çocuğum hiperaktif (hııhh, seninkinden eksik kalır mı. hem ben yankı yazgan'a götürüyorum.)

başka bir annemiz çocuğun daha kırkı çıkmadan özel bir okulun kreş kısmına kaydını yaptırmıştı. neymiş ne kadar erken kayıt yaptırırsan o kadar iyiymiş. gel zaman git zaman çocuk büyüdü, kreşe götürülme zamanı geldi. vallahi gözüm korktu, sanırsınız çocuğun üniversite sınav sonuçları açıklanacak. öyle bir telaş. kreş yahu altı üstü. zaten baktığın bütün kreşler hemen hemen aynı kategoride. belli bir kesime hizmet veriyor. parası olan gidebiliyor. bunun daha ilkokulu, orta okulu, lisesi, üniversitesi var yahu.

örnekler çok. anlatsam sayfalarca sürer. uzun lafın kısası çocuk yapmak başta da söylediğim gibi korkutuyor beni. içinde bulunduğum çevre ile hayalimde çocuğum ile kurduğum dünya çok farklı. elbette çocuğumu kendi istediğim gibi yetiştirme hakkım baki. ancak ya ben de heves edip çocuğa swarovski taşlarla süslü külot almaya kalkarsam. ya bir zamanlar mahalle ilkokulunda dünyanın en mutlu çocuğu olarak okuduğumu unutup çocuğuma en iyi kreşi bulacağım diye aklımı kaçıracak gibi olursam. ya bir gün gelir de çocuğu anneannesine bırakıp tek başıma tatile gidebildiğim için mutluluk duyarsam, oh be iki hafta kafamı dinleyeceğim dersem. ya kendi egolarıma, etrafa atacağım havalara, sidik yarışlarına engel olamayıp çocuğumun mutluluğunu hep ikinci planda tutarsam. bu yazıyı da işte bu yüzden yazdım. bir gün çocuk yaparsam ve değişime uğrarsam eskiden neler düşündüğümü hatırlamak için.
    (angesen, 19.09.2009 23:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil