|
|
- hiçbir şeyle ölçülemeyek kadar yüce birşeye sahip olmak. araba sürerken aklınıza her geldiğinde ayağınızı gazdan çekmenize nedendir. sigarayı her yakışınızda tekrar düşünmenize sebep olandır. bir gülümsemesi, sizi kucaklaması dünyaya bedeldir. prozac kullanmakla eş değerdir.
- sen olmasaydın eğer geceleri kesintisiz uyuyacak ama her kalkışımda seni öpme duygusunu tadamayacaktım. istediğim her akşam, sinemaya, bara, dürüm yemeğe,sahilde dolaşmaya gidebilecektim ama 'anne bende geleyim' diye bacaklarıma yapışan minik ellerinin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
yeni boyanmış duvarlarımda kalem izi ve yemek izi olmayacaktı ama ben silerken anneciğim ne kadar iyisin diyen sesini duymayacaktı kulaklarım.babanla belki daha az kavga edecektim ama her kavga sonrası üzülme ben seni çok seviyorum diye beni göğsüne bastırmayacaktın.
belki başım daha az ağrıyacak, daha az yorgun olacaktım ama kanepeye uzanıp minik ellerinle yaptığın o büyülü dokunuşların etkisiyle dirilemeyecektim.
hastane odasında, lohusa kurdelası ile çekilmiş fotoğraflarım olmayacaktı.
otobüse bindiğimde kimse yer vermeyecekti.
her gece bıkmaksızın baktığın düğün fotoğraflarıma belki yılda bir kez bakacaktım.annemi bu kadar sevdiğimi anlamayacaktım.seni seviyorum demeyi hep erteleyecektim. annelik duygusu ile donanamayacaktım.doğum izni prosedüründen haberim olmayacaktı.
aynı cinsin rekabetinin ne demek olduğunu anlamayacaktım.elim senin elinde dolaşırken bir sahil kenarında, dalga seslerinin bize şarkılar mırıldandığını duyamayacaktım.gece senle ilgili korkulu rüyalar görmeyecek, ızdırapla uyanıp yatağının yanına gelip, derin derin nefes alışını izleyemeyecektim.
38.5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
anneler gününde kimseden hediye alamayacaktım ama ertesi gün bana küsüp geri hediyesini isteyen bir yavruya gülümseyemeyecektim.sabrı, merhameti, önseziyi, özveriyi, duyarlığını, öğrenmeyi, öğretmeyi tam randımanlı kullanamayacaktım.
gece 4:30 da gözü kapalı mutfağa kadar gidip, bardağa su doldurup yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.minicik evimi mama sandalyesi, otomobil koltuğu, ana kucağı, rengarenk emzikler, muhtelif boyda biberonlar, onlarca çeşit barbie, yapbozlar, tüylü-tüysüz envai çeşit oyuncakla ve şişelerce çocuk ilacı ile doldurmayacaktım.her çıktığım alışverişten sana alınmış paketlerle dönemeyecektim.
hamilelik esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp, tartıyı kırma eğilimi gösteremeyecektim. çocuk doktorları ile ilişkim, sokakta gördüğüm tabelalardan ibaret olacaktı.
aşkın ve sevginin bir erkekle kadın arasında yaşanan o önlenemez sevgi olduğunu sanacak ve yanılacaktı.torun bakma şansım olmayacaktı.
ben kanepede sızmış uyurken, koşa koşa yatağının örtüsünü alıp, üzerime sermek için nefes nefese kalışını göremeyecektim.üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.sulu köftenin köftelerini fındık büyüklüğünde yapmak için sabrım hiç olmayacaktı.
kimseye bu kadar sık sarılamayacak ve yalayıp yutarcasına öpemeyecektim... sen olmasaydın eğer ben asla 'ben' olmayacaktım...
- ağacın meyvesi gibidir çocuk, bir insan için. varlığınızın ispatı, arkanızda bıraktığınız izdir. her türlü sıkıntısına rağmen mutluluk kaynağı yaşama sevincinizdir.
- anne adayı iseniz ürkütücü gelen fikirdir.
- sahibi olduğumuz çocuğumuzun "hello world" demesine üç ay kaldı ve eşimle ben memleketimizin güzide sağlık sistemi içerisinde nurtopu gibi bir "sinir sahibi" olduk. birincisi, hamilelik öncesindeki ve doğum sırasındaki her türlü anomali, test ve sinir bozucu bilumum şey ile ilgili engin bilgi birikimine sahibiz. ikincisi, tıbbın, doktoruna göre değişen esneklikte bir yapıya sahip olduğunu ziyadesiyle tecrübe ettik. üçüncüsü, bir şeyi sonuna kadar inceleyip deşmekle ve bir konu hakkında fazla şey bilmekle insanın düşünmekten, olasılık hesabı yapmaktan helak olduğunu; bilginin o kadar da menem bir şey olmadığını anladık. tüm bunların dışında ben, bir çocuğum olacağını düşündükçe içim içime sığmıyor ve arada bir ne yapacağımı sapıtır gibi oluyorum; sanıyorum hayatımdaki en inişli çıkışlı duygusal halleri yaşıyorum ve bunun henüz başlangıç olduğunu iliklerime dek hissediyorum.
- (bkz: panik atak)
- silah sahibi olmaktan daha tehlikeli olmasına rağmen (tehlike çocuk tarafından değil çocuğa yönelik oluyor) ruhsatsız gerçekleştirilebilecek, gerçekleştirilmesi için biyolojik yeterliliğin kafi görüldüğü, diğer hayati değerlerin hiç edildiği eylem.
- lan garip bişeydir heralde bu. çocuk. erkeğin taşağından çıkan sıvıyla kadının amında bulunan sıvının karışmasıyla oluyor. bir çeşit karışım işte. öz kütleleri arasında bir fark var mıdır bilmiyorum. şimdi google'da gidip am suyu filan diye aratmayın bana. muhtemelen hetorojendir o karışım. homojen insan mı olur.
bide çok şikayet ediyorlar. yok çocuk yapmak çok masraflıymış. her doktora gidilmezmiş. lan ibineler dvd'ye, oyuna, ses sistemine gelince veriyosunuz eşşek kadar para. eğlenmek için yüzlerce ytl para harcıyorsunuz. al işte sana bir ömürlük eğlence. hangi oyuncak altına canlı canlı sıçıyor lan? tamagotchiye benzemez bu. elin o boka değecek. bok lan bildiğin. daha dün taşaklarında gezinen veledin canlı kanlı boku. aha avuç içinde şu an. şimdi sus ve silmeye devam et.
- sevdiğiniz insan ve sizden hayat bulmuş bir varlığa duyduğunuz açlık,merak.. ve diğer yandan o çocuğun da size sahip olması.. sahip olmaya değil de, sahip olunmaya değer misiniz bakalım?
- geçen akşam, çekirdek çitleyerekten deniz kenağrında voltalarken, çocukların tırmanma ve hoplama ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak tesislenmiş bir zımbırtının en tepesine çıkmış, avazları yettiğince "bas gaza yavrum bas gaza"yı söylerken bir taraftan dan dun metallere vuran altı-yedi yaşlarındaki "three amigos" çarptı gözüme. ortalığı inletmek deyiminin hakkını vermeye uğraşır gibiydiler. hanıma dönüp "biz çocuk yapmıycaz di mi lan?" diye bir soru yönelttim. cevap ise beklentim hilafına "yapçaz olm kaçarı yok." şeklinde geldi. o an, sırtıma ata biner gibi oturmuş, tepine tepine "bas gaza baba bas gaza" diye ünleyen bodur ve sevimsiz bir yaratık canlandı gözlerimin önünde. apansız bir korku kapladı içimi.
- http://www.youtube.com/...
http://www.ktunnel.com/...
|