peygamberlerin ortadoğuda daha çok siyasi birer karakter olduğunu gösterir, ortadoğudan çıkan peygamberlerin kral, imparaor olması bu nedenledir, her kanun ihtiyacı çıktığında dini hükümler kanunları oluşturmuş, kraller peygamber olmuşlardır.
doğrusunu yanlışını bilmem. rivayete göre tüm peygamberler aynı soydan gelmekte imiş. hatta direk adres verecek olursak bunların alayı adem ve havva nın 3. evlatları olan seth' ten türemiştir. şit diye geçiyor sanırım islamiyette. o arada elbette çeşitli ünlü isimlere rastlamak mümkün. enoch' u takiben ortamlarda idris, hermesve aynı zamanda toth olarak bilinen global rock starlar da çıkıyor.
yafesin de çeşitli evlatları oluyor. bunlardan 2' si de işte kıyametten önce ortamlara akacağına, taşkınlık çıkaracağına, camı çerçeveyi indireceğine inanan yecüc ve mecüc soyu.
ham genel olarak yahudilerin sahiplendiği soy diyebiliriz ancak bu noktada biraz bokluk çıkıyor. incil vs. gibi kaynaklara göre ibrahim ham' ın soyundan geliyor. islamiyet ise bu duruma hadi lan ordan ibrahim asıl sam'ın soyundan geliyor falan der.
islamcılar "ham" ismindeki delikanlıyı komple dışlamayı tercih etmişler, yok saymışlardır. ötekiler ise daha farklı bir kontra yaparak "sam" var ama tanrı onları lanetledi, pis zenciler sam'ın soyundan çıkmıştır falan diyor.
velhasıl ibrahim bu adamların bi tanesinin soyundan geliyor nihayetinde. daha sonra bir şekilden iki koldan gidiyor. işte musa olsun davut olsun akabinde isa falan derken son peygambere gelene kadar dolambaçlı biçimde dolaşıyor ortamı.
aile ağaçları konusundaki kişisel fikrime gelirsek eğer. dragonlance okuyanlar dediğimi iyice anlayacaklardır. tasslehoff dahil cümle kender'in amcası olduğunu idda ederek karizma yapmaya çalıştığı trapspringer amca karakterinden pek farkı yok bence.
neticede bir yerden karizma yaparak başlamak gerekiyor işe. ben marangozum, ben halı tüccarıyım vs. demek yerine "sen benim kim olduğumu biliyor musun lan, ben davut'un, ibrahimin, nuh'un torunuyum" diyerek daha efektif giriş yapılması mantıklıdır. yadırgamam.
peygamberler genelde çok sapıtan kavimlere gönderildiğinden israiloğullarının içinden çıkmış olması pek şaşırtıcı değildir. filistinde yıllardır yarattıkları kaos ortamı böyle devam ederse kesinlikle yeni bir peygambere daha ihtiyaçları olacaktır. yeni musaları kızıldeniz gibi hint okyanusunu yararak onları bu sefer yeni zelanda'ya kadar götürürse ortadoğu daha huzur dolu olacaktır.
bildiğim kadarı ile altın buzağıya tapan israiloğulları'ndan sapıtma klasmanında hiç de geride kalmayan güney amerika kavimlerine hiç de peygamber falan gelmemiştir. gele gele cortez geldi, yazık değil mi bu adamlara?
peygamber nur'u adı verilen (artık her neyse) olayın babadan anneye ve dolayısıyla çocuğa geçti rivayet edilir. bu nedenle peygamberlerin genelde aynı soy ve ayn aileden olması doğaldır. yada ben öyle hatırlıyorum.