|
|
- türk milli erkek gece kiyafetidir. aynı zamanda piknikte üzerine giyilen atletle muhteşem bir uyum sergiler ve bu kıyafetle 10 üzerinden 10 almak işten bile değildir. çizgileri boyuna olup kahverengi kırmızı mavi ve yeşil gibi bol miktarda renk seçeneği de vardır. ancak ne yazıkki döneminin gözde kıyafeti artık yerini kaşmir, penye, tişört, boxer, hiçbirşey gibi batı özentisi kıyafetlere bırakmıştır. bu milli kıyafeti unutmamak ve gerekli önemi göstererek en azından pikniklerde giymek bir delikanlı türk gencinin görevlerindendir
- vaktiyle sümerbankın favori ürünü olan, ama yoğun aramalarıma rağmen bugünlerde bulamadığım delikanlı türk genci üniforması. elde şık bir uzaktan kumanda ile tamamlanan,pijamadan fırlayan kıllı bir göbekle hareketlendirilebilen; sen kendine soğuk bişiler al *, ben de üstüme rahat bişiler giyip geliyorum hayatım repliğinden sonra ikinci sahnenin efsanevi kostümü.
(deccal, 12.04.2004 01:47 ~ 02:04)
- (bkz. picama)
- ilk önce dedemden görüp ona olan saygım yüzünden aşırı sevdiğim pijamadır. türk erkelerin yatak forması, her aile babasında olması gereken giysidir. pazar günleri şehir piknik alanlarında bu pijamaların özellikle kahverengi tipinden giyip futbol maçı yapan insanlarda görülmüştür.
(bkz: burası türkiye fark burada)
- avrupa yakası'nın gaffur'undan sonra moda olup en tikky/metroseksüel erkeğe bile kendini aldırabilmiş, hiçbir albenisi olmayan pijama. (bkz: gaffur pijaması)
- milli üniformamızken, gülse birsel tarafından içine edilmiş bir simge haline gelmiştir.
bu aslında kadınların erkekler üzerindeki baskıcı tutumunun bir başka göstergesidir. türk erkeğinin her dayanak noktasına olduğu gibi çizgili pijamalarımıza da balta indirmişlerdir. türk erkeğinin kaç kalesi kalmıştır?
(bkz: şaka lan şaka)
- gülse birsel sayesinde bıkkınlık getirmiş pijama çeşididir.
- üzerine bir de askılı atlet giyildiği zaman pikniklerin vazgeçilmez üniforması olmaktadır.
- ender yıldızhan ın çizdiği çakma kahraman mustafa nın ev hali giysisi.
- makbulü sümerbank işi olan geleneksel türk giyeceği.
|