belki ilginizi çeker
  1. · obsesif
  2. · teomanın her şarkısından en az 10 başlık çıkar
  3. · kaldırımda çizgilere basmadan yürümek
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · sweden rock
  9. · türk işi darth vader

çizgilere basmadan yürümek  

1. çoğu kişinin yapmaya özen gösterdiği hadise...
    (where is my mind, 15.05.2004 01:55)
  2. küçükken sıklıkla yaptığım, bir hayli yorucu eylem. psikolojik rahatsızlıksa eğer, ben bunlardan 7-8 tane getirebilirim size.
    (güzel abi, 15.05.2004 13:52)
  3. herkesin hayatı boyunca yapmış olması kuvvetle muhtemel olan nadir olaylardan bir tanesi. (bkz: seksek)
    (briseis, 25.02.2005 02:16)
  4. hakikaten herkesin çocukluğunda hatta biraz büyüynce de yaptığı ilginç bir psikolojik harekettir. hatta o çizgiler üzerine hayal kurup da işi senaryoya dökenler de vardır. yok işte basarsam bir hakkım gider vs.
    (hell guardian, 25.02.2005 02:19)
  5. yanında biri varken onunla beraber yapmaya çalışıldığında bayağı eğlenceli olabilen şey. oyun gibi bir şey. ama abartmamak lazım tabi
    (chrystal, 03.05.2006 09:56)
  6. (eden, 03.05.2006 10:08)
  7. küçüklüğünde birçok kişinin de yaptığına inandığım bir hayli ilginç ve de yorucu hadise. büyüyünce pek de mümkün olmayan durumdur aynı zamanda.
    (bkz: anne ayak numaram 47 olmuş)
    (quarion, 03.05.2006 12:58)
  8. bir takıntıdır.
    (bkz: obsession)
    (bkz: obsesif kompulsif)
    (kunduz, 28.03.2007 16:51 ~ 16:51)
  9. özellikle istanbul metrosunda nükseden hastalık.çatlıcam bigün o çizgilere basmayayım derken.bi de yerdeki taşlar çift renkli ise iki ayağı da aynı renge basma hastalıgı var onuda başka bir seansta anlatıcam.
    (bilginsel, 05.08.2007 23:53)
  10. çizgilere basarak yürümeye çalışmak da aynı b.kun lacivertidir. yalnızca çizgilere basmaya çalışıyorsanız obsesif, atladığınız çizgi olduğunda dönüp o çizgiye basmadan rahat edemiyorsanız obsesif kompulsifsiniz demektir.
    (aksamustune dogru kis vakti, 25.08.2007 17:07)
  11. bununla aynı mantığa sahip pek çok etkinlik gerçekleşmektedir. ben işi tamamen hayaller seviyesinde de denemiştim. hatta halen arada bir otobüste kendimi bu duruma düşmüş bulurum:

araç ilerken, camdan bakıyorsunuz ve kenardaki yol aydınlatma ışıklarına takılıyorum sonra korkunç bir hayal gücü ile her bir direğin yanından geçerken gözlerimi direğin tepesine çıkarıyorum ve araç ilerlediği için direğin tepesinden geçmiş oluyorum. direği geçer geçmez göz bebeklerimi indiriyorum ve bir sonraki direğin hizasına gelirken sanki 100 m engelli koşusundaymış gibi yine gözlerimi direğin tepesinden geçecek şekilde yukarı kaldırıyorum.

aynı mantıkla yolda yürürken kenarda park halinde bulunan arabaların yanından geçerken ayaklarımı onların tekerlekleri ile aynı hizaya kesinlikle getirmeyecek şekilde de adımlarımı ayarlıyorum. her zaman olmuyor ama çocukluktan gelen alışkanlıklar nüksedebiliyor.
    (hell guardian, 25.08.2007 17:10)
  12. büyük ihtimalle her insanın hayatının bir bölümünde yaşamış olduğu ya da yaşayacağı takıntıdır. sözkonusu takıntı teoman'ın zamparanın ölümü(2) adlı parçasına bile yansımıştır:

...
    tanırsınız benim gibilerini boş sokaklardan
    çizgilere basmadan yürümeye çalışan insanlardan
    dün akşam dedimki kendi kendime, kendi kendime
    düşünme, düşünme kim anlamış ki sen anlayasın böyle
    ...
    (dişikartal8, 25.08.2007 17:12)
  13. (karlar kraliçesi, 25.08.2007 17:13)
  14. bir takıntı olmakla beraber genelde kısa sürelidir, eğer çizgiler küçük kare halinde ise iş zordur, ayrıca çizgi arasında iki adım atmak eylemi ile kuzendir.
    (kike, 27.06.2009 21:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil