gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · google wave
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · tian xia
  9. · finallere çalışamamak

çizgi filmlerde kıyafetlerin hiç değişmemesi  

1. böyle bir durumda mesela kız karakterleri de kıyafet değiştirmez. yani sevdiği velet çıkar yine kıyafeti aynıdır, üvey annesi döver yine kıyafeti aynıdır, çocuğun biri üstünü başını kirletir, yine aynı kıyafettedir. işin ilgin yanı bunların kıyafeti de kirlenince yine aynı kıyafettedir, bir bakmışız ki hoop, leke kaybolmuş. ama asıl ilginç nokta şudur, o kıyafetinin değişmediğini gören ve seyreden kız çocukları ileride genç olduğunda neden mangonun kapılarında pelesenk olur anlayamam. ulan o adam o çizgifilmi örnek alın diye çizmiş, niye o yaşta örnek almayıp da şimdi erkek arkadaşlarınızı mangonun zaranın önünde sefil edersiniz, anlamam.*
    (spaindustrial, 02.09.2007 02:18 ~ 02:24)
  2. çizgi film karakterlerinin terlememesinden kirlenmemesinden ileri gelir ben öyle olsam bende hep aynı şeyi giyerdim zaten moda dediğinin insanın kendine yakışanı giymesidir.
    (monteburns, 02.09.2007 02:22)
  3. (poisontendre, 02.09.2007 02:29 ~ 02:29)
  4. kıyafetle bütünleşen çüzgifilm karakterlerinin ortaya çıkmasını sağlayan durum. ne giyeceğim problemini ortadan kaldırmak için insanlar da aynı yöntemi kullanabilirler. bir kostüm seçip ondan beş adet almayı ve hergün aynı şeyi giymeyi çok düşündüm ama bir türlü gerçekleştiremedim. (bkz: kadın olmanın dezavantajları)
    (kızkurusu, 02.09.2007 03:32 ~ 03:44)
  5. kafamı feci halde kurcalayan bir hadiseydi bu.sevdiğim ve izlediğim yegane çizgi film heidi idi.ben bu durumu önceleri heidi'nin yoksulluğuna,ne bilim ben alplerin tepesinde akmerkez olmamasına falan vermiştim.ne zaman ki heidi frankfurt'a clara'nın yanına gitti o zaman kafam da bir soru işareti belirdi.bu clara adlı kızcağız gayet zengin bir babanın çocuğuydu.hayvan gibi bir malikanede yaşıyorlardı hatta beyaz ekmek falan yiyiyorlardı fakat oda ne clara da her zaman aynı kıyafetleri giyiyordu.allah'ım bu ne yaman çelişkiydi böyle.dayanamayıp aile büyüklerine bu garip durumu sormuş ''çocuğum çizgi film bu mantık arama''yanıtını almış dizimi kırıp oturmuştum.
    (rampada lambada, 02.09.2007 23:25)
  6. izleyici kitlesi sebebiyle oluştuğunu düşündüğüm durumdur. çocukların karakterleri hatırlarında tutmak için çok kolay bir yöntemdir. çocuklar karakterleri o kıyafetlerle özdeşleştirir ve kahramanlarımızı daha kolay tanıyarak izlerler. ve bu sayede çizgi film daha fazla izlenilir. bu yüzden biz de büyüdükçe bunun farkına varıyoruzdur belki. olmayadabilir. neblim.

(bkz: kaynak kıçım)
    (dzingis, 02.09.2007 23:43)
  7. mallıktır. bu yüzden küçükken haftalarca aynı kıyafeti giymişliğim vardır.
    (orchidaceae, 02.09.2007 23:44)
  8. çeşitli çizgi filmlerde*** karakterlere dolaplarının kapıları açtırılarak, içinde birörnek büssürü kıyafet olduğu izleyiciye gösterilerek açıklık getirilebilmiş durum.

(bkz: ne dedim lan ben)
    (jack, 02.09.2007 23:48)
  9. çizgi filmin çizim ve hazırlanma aşamasının ayrıca insanların kafasında yer etmesinin ne kadar zor olduğunu bilmeyen çok bilmişlerin saçma bulacağı durumdur. reklam logoları nasıl az değişir ve insan kafasında yer etmeye çalışılırsa aynı şey çizgi filmler için geçerlidir.
    (madhate, 02.09.2007 23:54)
  10. beverly hills diye bir çizgi film vardı. milyon dolarlık gençlerin hayatını anlatırdı, müziği de süperdi.

mayo falan haricinde -onlar da aynıydı tabii- bu milyoner elemanların da giysisi hiç değişmezdi. kötü kadın bianca'nın pembe elbisesi mesela. ikilemden bir nebze, "bunlar zengin ama manyak aynı giysiden en az 50 tane almışlardır." diye düşünerek çıkmıştım ama sonra o da kesmedi tabii.
    (iao, 03.09.2007 00:07)
  11. (jellyjam, 03.09.2007 00:10)
  12. kırmızı tshirt ve mavi donu ile bart simpson buna güzel bir örnektir. babası homer da beyaz gömlek, mavi pantolon ile 18 senedir gezmekte. (bkz: kırmızı mavi beyaz)
    bir de yamulmuyorsam simpsons'ta* 6'ncı sezonda bir bölümde buna değinmiş, kendileri ile dalga geçmişlerdir. asıldığı kızdan yüz bulamayan bart "belki de hep aynı kıyafeti giydiğim için beni beğenmiyordur" diyerek kendisinde hata arıyordu. neys', yani diyorum ki, çizerler de bu değişmezliğin bilincinde.
    (azureel, 04.09.2007 14:17)
  13. ikinci boyuttakiler yoksa hiç çamaşır yıkamıyorlar mı, yoksa bunlar pis varlıklar mı sorusunu akla getiren durumdur.
    (zerdali, 04.09.2007 14:45)
  14. henüz ayşe teyze'nin karşılarına çıkıp; "kirlenmek güzeldir!" diye çemkirmemesinden kaynaklanan durumdur. ah bi yapsa bunu, görün o zaman iki gün üst üste aynı kıyafeti giyiyorlarmı.
    (rahmetli baskan kennedy, 12.03.2008 04:41)
  15. her dakika üstünü kirleten ve her dakika üstünü değiştirmek zorunda kalan çocuğun, izlediği çizgifilmdeki karakterlerin hep aynı üstü giymesinin amacı çocuğun bilinç altına üstünü kirletmemesi konusunda bir mesaj vermektir. çizgifilmdeki karakterler hoplar,zıplar,yuvarlnır,çamurda koşar ama üstlerinde kirden eser yoktur ve çizgifilmi izleyen çocuk gibi her dakika üstünü değiştirme gereksinimi duymaz. bunu gören çocuk üstüne başının kirlenmemesi için dikkat eder ve çizgi film karakterlerinin temizilik politikasını izler. ama bakar ki hayat çizgi filmlerdeki gibi değil, bu sefer kirlenen üstü için ağlayarak,çizgi filmlerde kıyafetlerin hiç değişmemesi durumuna isyan eder.
    (aller anfang ist schwer, 30.03.2008 01:26)
  16. tam bir aforizmadır. mısralarında derinliği gizli ünlü şairimiz fatih terimin " luk ed dı tabılaa" mısralarındaki kadar insanı kendinden alan durumdur. tabi karakter tek bir kıyafet giydiği zaman işte hayali kahraman olur diyenleri duymakta elde değildir. evet hangi hayali kahramın günün modasına uygun yada hava şartlarına uygun bir kıyafet giymesini bekleyebiliriz ki sıcak ve moda hayali şeyler değil ki.
    (chatin, 30.03.2008 02:27)
  17. çizgi filmlerde eğer gardırop ile ilgili bir sahne varsa dikkat ediniz ki, o gardırobun içinde sadece kahramanın üzerinde bulunan kıyafetten onlarcası bulunmaktadır.
    (ceyus, 06.07.2008 00:39)
  18. şirinlerde olayın boyutu bambaşkadır, hiç değişmediği gibi, çok az sayıdaki aydın bi güruh haricinde nerdeyse hepsininki aynıdır. çizere kolaylık olsun diye sanırım, tiplerinin aynı olması da benzer sebepten olabilir. ama tabi düşünüyor insan, öyle olmasalardı onlar şirinler olmazdı belki diye, doğru olabilir.
    (yaşlı çocuk, 06.07.2008 00:48)
  19. bir programda çizgi film stüdyolarını gösteriyorlardı, karakterlerin kıyafetlerinin değişmemesi durumunu da çizere sordular. çizer arkadas da, 'karmasayı önlemek için, her bölüm için her karaktere ne giydireceğiz diye düşünmemek için' demişti. bu durumu kafasına takanlara, w.i.t.c.h'in kıyafetleri her bölüm farklı.
    (senoş, 06.07.2008 04:47)
  20. çocukken günlerce benimsediğim; işte bu da beni bir şeker kız candy yapıyor dediğim kıyafeti annemin tüm çabalarına rağmen günlerce çıkarmamama sebeb olan hadise..
    (pansbreath, 03.01.2009 00:18)
  21. ashin mistyye yavşamama sebebidir.

biz ekrandan görüyoruz taş gibi hatun diye, "ash pasif misin ibne misin lan." diye sövüyoruz ama, kazın ayağı öyle değil işte. mini şortu çıkartmazsan sen yıllarca, dolaşırsan pis pis, olmaz o işte o zaman. yanlış.
    (hataliysam pm at, 03.01.2009 00:51 ~ 00:52)
  22. şeker kız candy bu tespiti çürütüyor. ne şirin kıyafetleri vardı öyle. yarım ipli çizmeler, kabarık kabarık ebiseler. hayran hayran seyrederdik.
    (ciklet, 28.05.2009 09:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil