belki ilginizi çeker
  1. · koma çiya
  2. · koma çiya
  3. · yemek ve kültür
  4. · çiya restaurant
  5. · musa dağdeviren
  6. · kerebiç
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · disko kralı
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · colin kazım richards
  5. · öğretmenler günü
  6. · yeşim salkım
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · maria magdalena
  9. · azwepsa ayara yancı servisi

çiya  

1. bir restoran.
    (bkz. http://www.ciya.com.tr)
    (chete, 12.04.2004 00:43)
  2. yıllar önce bir gün, fransız bir misafirimi, ya burada da bu var, gel bir bakalım diye soktuğum ama o gün bugündür enfes yöresel yemekleri ile beni benden almış, kebapçısının fahiş fiyatlarına rağmen, hala kadıköy'de ecnebileri götürdüğüm iki mekandan biridir. diğeri otantik anadolu yemekleri
    (stocky2001, 10.09.2004 14:51)
  3. sevgili sözlük;

akşam olmuştu, acıkmıştım, nerede ne yesem derken çiya'yı gördüm ve içeri girdim.
    nasıl sıra var. yemeklerin oldugu kısımda aşçıbaşının etrafı kalabalık. herkesler tek tek yemekleri soruyor, "bu ne" "bu ne" filan diye. adam hiç bir sıkıntı belirtisi göstermeden herkese kepçeyi daldırıp yemeği gösteriyor, adını ve içindekileri söylüyor (artı puan, etkileyici bir durum, akşamın sekizi olmuş adam müşterilerden bıkmamış, seni memnun tatmin ediyor).
    neyse yemeklerimi zar zor da olsa seçtim(hepsinden yiyesi geliyor insanın, daha önce yememişin hiçbirini, merak ediyosun, her gittiğimde başka başka yemekler mi oluyor orda ne!)
    çok beklemeden bi masa buldum. siparişimi ilettim.
    masaya tazecik çeşit çeşit ekmekler geldi(mis gibi).
    yemekler söylemeye gerek var mı bilmem gayet lezzetli idi ve değişikti, daha önce başka bi yerde yemedim ben onları.
    yemek sonu ikram edilen o değisik içeceklerden birini denemeye karar verdim. 9 çeşit baharattan yapılan kaynar isimli içecekten istedim. kahve fincanında geldi. mis gibi kokuyordu, tarçin kokusu geliyor ağırlıklı olarak. üzerinde ceviz kırıntıları var yoğunca. daha önce cevizli bi içecek içmedim sanirim. baya lezzetliydi, sevdim kaynarı. günün sürprizi oldu benim için.

(bkz: sözlüğü günlük olarak kullanmak)
    (whisper, 04.03.2006 18:26)
  4. istanbul kadıköy'de eşi benzeri olmayan bir restaurant. özellikle hatay, antep ve suriye yemekleri yapmaktadır. isimlerini ilk defa duyduğunuz enfes yemekler için tek adrestir. tatlıları harikadır. tombik, esmer bir ali ustası vardır.
    (ugokhan, 11.06.2007 19:34 ~ 19:37)
  5. çok lezzetli antep yemeği yapar derler ama yarı antepli olarak yemeklerini hiç beğenmedimi söylemeliyim. görüntü var ama lezzet yok, antep mutfağı isteyenlere güngören tavsiye olunur.
    (yuziko, 11.06.2007 19:37)
  6. batı karadenizli olmamdan dolayı sürekli gidip zılbıt (bkz: ıspıt) kavurması yediğim, otları mevsiminde toplayıp değişik tatlar sunan müptelası olduğum restaurant. (bkz: otobur olmak)
    (cevizağacı, 29.07.2007 23:20)
  7. kadıköy'de bulunan, türkiyenin en iyi lokantaları sıralamalarına mütemadiyen giren, yöresel yemeklerin şaha kalktığı mekan.
    (khaki, 29.07.2007 23:23)
  8. bir kişilik iftar menüsünün 35ytl olduğu kadıköydeki mekan.
    (bkz: oha falan oldum)
    (kubilay, 07.10.2007 11:21 ~ 11:22)
  9. moderasyonu kötü restoran. masaya kahve döktüm fincanın hıyarca kullanımı diyip sildiler. hayır insan önemli değil filan der. ama haklılar bi yerde.
    (hebele, 07.10.2007 12:11)
  10. italyan bir misafirimizin değerlendirmesine göre; topkapı sarayı hazine dairesinden sonra en fazla etkilendiği yer.
    (sugibiazizol, 07.10.2007 12:38)
  11. işletmecilerinin aynı zamanda yemek ve kültür isimli bir dergi çıkardığı, yemek kültürünü çok iyi yaşatan mekan.
    (aquila, 10.11.2007 09:54)
  12. iyidir güzeldir de çatalları kaşıkları çizik çizik. hiç yakışıyor mu? sen benim önüme leziz bir kebap koyacaksın, lüks tarifeden fiyat vereceksin, kalitede destan yazacaksın ama getirdiğin çatala bıçağa bak. ona mı yetmedi gücün? çiya çiya! sana diyorum çiya!
    (azwepsa, 10.11.2007 11:27)
  13. (bkz: koma çiya)
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 27.09.2008 00:25)
  14. musa dağdeviren'dir sahibi ve kurucusu,aşırı titiz,takdir edilesi zat olmasına rağmen üçte biri boyunda olan eşinin negatif kasırgalar estirdiği güzelim beş yıldızlı lokanta,alt kadronun maaşlarını düşük tutup garsonların bahşişine tecavüz ederek takviye eder.aldatmak için ideal kadın.
    (jarahar, 02.05.2009 02:39)
  15. şöhretine rağmen tadılan yemek sonrası insanda ''bu ne yaa!!'' tepkisine neden olan kadıköy'ün ünlü kebapçısıdır.
    (sakura, 02.05.2009 03:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil