belki ilginizi çeker
  1. · tipsiz kişiye aşık olmak
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · ezel
  6. · google wave
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · ülkücülerin kahrolsun faşizm afişi
  9. · sosyal demokrat

çirkine aşık olmak  

sayfa  / 3
  1. "aşk bu ota da konar boka da" sözünün doğruluğunu ispatlayan olay
    (lethe, 07.10.2004 23:33)
  2. kişinin güzel olmanın dışında çok daha farklı ve güzel özelliklerinin olduğunu gösterir.
    (toshiba, 08.10.2005 17:11)
  3. aşkın ota ve boka konduğu, bokun ise insanın içinde oluştuğunu hatırlatan kavramdır.
    (eden, 08.10.2005 17:18)
  4. "güzelliğin beş para etmez bendeki bu aşk olmasa" demiş ya aşık veysel; üstüne yorum yapmaya gerek yok sanırım.
    (jellicle, 08.10.2005 20:48)
  5. güzelliğin göreceli olduğunu bir kez daha ispatlayan hadisedir kendileri. aşık olan kişiye belkide dünyanın en güzel kızıdır o.
    (phriksos, 09.10.2005 20:33)
  6. (ben de öyle biliyordum, 09.10.2005 20:35)
  7. ah evet sevgili arılarım, bir tane daha insani yaralarımızdan birine daha tuz basılmıştır bu başlığı görünce...
    çirkine aşık olmak...
    şimdi efendim ilk olarak çirkin bir "insan" değilmiş gibi bahsediliyor. böyle çirkin işte, yani bir şey değil, o işte ot, banyoda eskiden oynadığımız sarı oyuncak plastik vicik vicik diye ses çıkaran unutulmuş ördek, televizyonun binlerce kere yere düşmekten harap olmuş dandik kumandası gibi...
    neler oluyor peki bize de "çirkine aşık oldum" diyoruz. yani "ıyyy çirkine aşık oldum"
    burda hepimiz brad pitt ve angeline çifti olarak mı görüyoruz kendimizi?
    görünüşe göre biz artık insanları "iyi anlaştığım - anlaşamadığım - kendisi bomb.k bi heriftir" diye ayıramıyoruz. sanırım yeni insan kategorileri şöyle oluyor sevgili arılar "yanımda güzel durur - eh idare eder - off var s.ksen yanımda dolandıramam bu çirkini!"
    hepimiz "beyaz"perdede gördüğümüz, çılgınlarca aşk yaşayan, yatakta muhteşem performanslı kusursuz güzellikteki insanların buram buram amerikan rüyası kokan rüyalarıyla doldurulduk. hepimizin rüyalarını o "güzeller", o "kusursuz" hayaller kapladı...
    etrafımızdaki insanları artık o "beyaz"perde statülerine göre görmeye başladık. gözümüzde bir terminatör gözlüğü var böyle insanlara zoom yapıyor, biip biip "çirkin - command: ignore" diyor. sarı saçlı renkli gözlü hoş bir hatun geldiğinde "vaşşş anacıım - command: attack!" diye dijital harflerle gözlüğümüzde yazılar beliriyor.
    tiksinç efendim evet tiksinç...
    hepimiz güzele yöneliriz. bu bir gerçektir, içgüdüdür. ama artık son zamanlarda bu hayalperestlik derecesine gelen "güzel - çirkin" saçmalığı iyice çirkin bir hale bürünmüştür...
    insanı "insan" olarak sevmenin gerçekten de artık vasfı azalmakta sanırım. "her şey bir insanı sevmekle başlar" diyen sait faik bu dereceye gelen dış görünüş önyargısını görse adaya kendini kapatıp sirozun kendisini bitirmesini beklerdi heralde...
    insan kişiliğini sevmeye neler oldu acaba da "çirkin sevmek" diye bir terim çıktı başımıza? bir insanın güzel suratında, koca göğüslerinde, ya da güzel kalçasında mı bulacağız acaba biz aradığımız sevgiyi? sarıldığımızda onlar mı bize güven verecek? canımız sıkkın, içimiz boğuk olduğunda, "dur ya şu güzel kalçayı elleyeyim de geçsin herşey" diyeceğiz?
    hani kişilik, uyumluluk gibi artık bakınca eskide kalmış gözüken bence "güzel" olan kavramlara neler oldu? dıştaki "güzellik" onları yendi mi acaba? çalışma masasının üzerine resmi konulmak üzere resmi alınan erkek arkadaşın resmi utanılıp da çekmecede durunca neler oluyor demeden duramıyor ki insan...
    o "çirkin" diye tanımladığımız aşık olunan insan için gerçekten çirkin olamaz. sevilen bir insana çirkin denilemez ki. diyorsan da sen ona aşık değilsindir...
    bir insanı kalbindeki sevgiye göre tartan insanların sayısı azalmış orası belli. o "dışı güzel" ve aşık olunanlar bizim içimizi ne kadar çirkin hale getirirler, nitekim getirmişler...
    (gonewiththesin, 31.01.2006 13:04)
  8. aşk güzellik çirkinlik tanımaz...
    gönüldür bu...
    (posforanj, 31.01.2006 13:58)
  9. aşık olmak meydan okumaktır. toplumsal değerler de bu meydan okumanın hedefleridir. güzellik, zenginlik, kültür, aklıbaşındalık, delilik,... bunlar tamamen çoğunluğun belirlediği kavramlardır ve meydan okundukça kişi kendine özel bir şekilde belirler bu kavramları.
    (tenement funster, 31.01.2006 14:23 ~ 14:25)
  10. çrikinlik öznel bir kavram olduğundan ötürü seven kişi çirkine aşık olduğunu düşünmeyecektir. haa ama derseniz ki "aili eren çirkin" orasını bilemem. kabul ederim. göz var nizam var.
    (telvin, 31.01.2006 14:38)
  11. bi çirkinden hoşlandığınızda, hele bi de çirkin olduğunun farkındaysanız, "eh galiba aşık oldum ben" diye düşünme sebebidir, yoksa netekim genelde çirkin gelmez.
    (bınar, 20.04.2006 13:07)
  12. sadece kızlar için geçerli olan bir durumdur.
    (hepten aykırı, 20.04.2006 13:10)
  13. aşkın gözü kördür derler ister dünyanın en çirkin adamı olsun ister en şerefsiz insanı ne farkeder ki..
    (sorunsal, 20.04.2006 20:23)
  14. an itibari ile içinde bulundugum durumdur etrafınızdakiler bahsi geçen şahsı at hırsızıseklinde nitelendirirken ,o şahsın gözünüze beyaz atı eksik prens gibi görünmesini sağlayan durumdur.
    (bkz:
    algıda seçicilik)
    (halfelf, 24.04.2006 17:14 ~ 17:16)
  15. sevdiceğe gönül gözüyle bakılmaktadır.
    (clementine, 23.05.2006 17:38)
  16. (ben de öyle biliyordum, 23.05.2006 17:55)
  17. (juda, 23.05.2006 17:56 ~ 17:57)
  18. genelde kıskanç kızların aşık olma yoludur bu.
    güzel, yakışıklı adama aşık olup "ay o mu baktı, bu mu baktı, gece dışarı yalnız çıkarsa kesin birini bulur şimdi" gibi düşüncelerle kanser olacağına çirkin adama aşık olmayı seçerler.
    (invisigoth, 24.05.2006 00:03)
  19. eli öpülesi insanların gerçekleştirdikleri eylemdir
    (kaiser sose, 24.05.2006 19:26)
  20. (kramer, 24.05.2006 19:29)
  21. (applepie, 08.10.2006 00:15)
  22. bir çirkine aşık olduğunuzu düşünüyorsanız aşık değilsinizdir…sadece aşık olduğunuzu sanıyorsunuzdur...
    (zoe, 08.10.2006 01:53)
  23. (kısırsızaltıngünü, 27.02.2007 02:53)
  24. bana "güzellik bakan gözlerdedir" sözünü hatırlatan bir durum...
    (angelif, 23.07.2007 18:05)
  25. (yeşil başlı gövel ördek, 01.07.2008 10:45)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil