belki ilginizi çeker
  1. · kimse beni sevmiyor
  2. · esma toksoy
  3. · ugly betty
  4. · arancha sanchez vicario
  5. · bize üç zenci lazım
  6. · suffragette
  7. · dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek
  8. · alternatif kedi isimleri
  9. · ıssız adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 kişi
  10. · sanat filmi
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · disko kralı
  3. · 2012
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · colin kazım richards
  6. · author gibi erkekler
  7. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  8. · 19 yaşında hayatı anladığını sanan geri zekalılar
  9. · nul

çirkin  

1. güzel olmayan, çekicilikten mahrum varlık.

bir gün ircde abazan bir varlık düşmüştü kanala,
    "ahada x, bak o kız" dedik,
    "onu geç, çirkin" demişti.
    demek bu kadar iğrenç bir olay. insanları konuşmaktan bile alı koyan, tüm iyi niyetini öldüren bir olgu imiş bu çirkinlik. o zaman anladım.
    (azureel, 15.08.2004 22:23)
  2. güzellik ölçeğindeki herhangi bir noktanın herhangi bir noktaya göre , iki uç noktadaki , üstünde en güzel yazmayan diğer uç yönünde olması. bu da güzel veyahut en güzel kadar göreceli bir kavramdır.
    (skuba, 27.08.2005 04:03 ~ 04:03)
  3. neye göre ki me göre? güzellik ölçütlerinin büyük tekellerce belirlenip ,dayatıldığı bir dünyada neyin güzel neyin çirkin olduğu pek göreceli.magazin dergileriyle,reklamlarla önümüze güzel olmanın şartı olarak sürülenler dışında kalanlar bir anlamda "çirkin"ler,bizden olmayanlar.
    (my life without me, 16.01.2007 16:16)
  4. çirkinliğim seni rahatsız etmemiştir umarım...biz çirkin insanlar çokça dışarı çıkmayız,arada bir beni bakkala giderken veya mahallenin çocuklarına çirkin küfürler ederken görebilirsin...bende bir şans vardır inanamazsın ama...çirkin kızlar ve çirkin oğlanlar tenhada sevişirler,ama öpüşmezler bak dudakları çirkin,burunları çirkin,gözlerini söylemiyorum...çirkinliğimi tüm kente yaymaya çalışırken,belediyeler bu çirkin olaylara son vermek ister ve beni tazzikli sularıyla geri de fışkırtmak isteyecekleri zamanlar yaşayabilirim,bana fark etmez...ben çirkinliğin ruhuma işleyeşini her yerde ispat edebilirim,siyasette,aşkta,sporda...çirkin olmak günah değildir ama çirkinliğimle gurur duymam tam bir istismar...evet tanrı güzeli yaratırken,çirkini ondan uzağa atmak istememiştir belki ama ne bu hadsizlik o kadının güzelliğini,o adamın güzelliğini senin çirkin ama değişik ruhun,tipin,duyguların mı çevreleyecek?..çirkin sadece güzel olmayan değildir belki sevilen ama gidilmeyendir...biz çirkinlikleri doğurmak,çirkinliklerimizi bir spermle kutlamak ve çirkinliklerimizi yasallaştırmak amacıyla bir dünya olduk sonunda...
    (senzahmetetmebenalırım, 01.07.2008 00:14)
  5. izmirli arkadaşlarımın "çikin" olarak telaffuz ettiği kelime.
    (üç harfli, 29.11.2008 18:09)
  6. göze hoş gelmeyendir. tabikide bu sadece birinci tekil şahıs için geçerlidir.

(bkz: renkler ve zevkler tartışılmaz)
    (fidi, 29.11.2008 18:22)
  7. çirkin diye değil de çikin diye tabir edildiğinde bu kelime aslında çok güzel ve sevimli olan biri için söylenmiş demektir. inanılır ki o kişiye böyle denilince nazar değmeyecektir, özellikle de bebekler için kullanılır.

mesela bir msn ifadesi çikinimizdir: ":ç" şeklindedir.
    (idiot, 30.11.2008 00:41 ~ 00:42)
  8. sonra her şey birdenbire çirkin,

birdenbire çirkin,

birdenbire

çirkindi

bozuldu bir akşamüstü kıyılara çıkmak çünkü

eller bir soğuk el resmine girip dondular.

ay çürüdü

her şey bir hizada kaldı,

bütün eşyaları kaldırdılar

o kaldı

bir o kaldı:

gelişen korku.

edip cansever
    (girişyıkımtelaş, 16.05.2009 21:51)
  9. insanlar arasında yok sayılandır. çirkinlik bir suç gibidir. çirkinsen eksiksindir , özürlüsündür.
    (karyatid, 16.05.2009 21:54)
  10. çirkinin tam manası "doğal seleksiyona uğraması gereken"dir. insanlar gitgide güzelleşmek zorundadır, farkettiyseniz yeni nesiller maşallah taş gibi.

tabii bu düşünceye "hıh saçma" diyeceksiniz, fakat bu böyle, şopen'e sor istersen.
    (kaamos, 01.10.2009 18:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil