bir gün ircde abazan bir varlık düşmüştü kanala,
"ahada x, bak o kız" dedik,
"onu geç, çirkin" demişti.
demek bu kadar iğrenç bir olay. insanları konuşmaktan bile alı koyan, tüm iyi niyetini öldüren bir olgu imiş bu çirkinlik. o zaman anladım.
güzellik ölçeğindeki herhangi bir noktanın herhangi bir noktaya göre , iki uç noktadaki , üstünde en güzel yazmayan diğer uç yönünde olması. bu da güzel veyahut en güzel kadar göreceli bir kavramdır.
neye göre ki me göre? güzellik ölçütlerinin büyük tekellerce belirlenip ,dayatıldığı bir dünyada neyin güzel neyin çirkin olduğu pek göreceli.magazin dergileriyle,reklamlarla önümüze güzel olmanın şartı olarak sürülenler dışında kalanlar bir anlamda "çirkin"ler,bizden olmayanlar.
çirkinliğim seni rahatsız etmemiştir umarım...biz çirkin insanlar çokça dışarı çıkmayız,arada bir beni bakkala giderken veya mahallenin çocuklarına çirkin küfürler ederken görebilirsin...bende bir şans vardır inanamazsın ama...çirkin kızlar ve çirkin oğlanlar tenhada sevişirler,ama öpüşmezler bak dudakları çirkin,burunları çirkin,gözlerini söylemiyorum...çirkinliğimi tüm kente yaymaya çalışırken,belediyeler bu çirkin olaylara son vermek ister ve beni tazzikli sularıyla geri de fışkırtmak isteyecekleri zamanlar yaşayabilirim,bana fark etmez...ben çirkinliğin ruhuma işleyeşini her yerde ispat edebilirim,siyasette,aşkta,sporda...çirkin olmak günah değildir ama çirkinliğimle gurur duymam tam bir istismar...evet tanrı güzeli yaratırken,çirkini ondan uzağa atmak istememiştir belki ama ne bu hadsizlik o kadının güzelliğini,o adamın güzelliğini senin çirkin ama değişik ruhun,tipin,duyguların mı çevreleyecek?..çirkin sadece güzel olmayan değildir belki sevilen ama gidilmeyendir...biz çirkinlikleri doğurmak,çirkinliklerimizi bir spermle kutlamak ve çirkinliklerimizi yasallaştırmak amacıyla bir dünya olduk sonunda...
çirkin diye değil de çikin diye tabir edildiğinde bu kelime aslında çok güzel ve sevimli olan biri için söylenmiş demektir. inanılır ki o kişiye böyle denilince nazar değmeyecektir, özellikle de bebekler için kullanılır.
mesela bir msn ifadesi çikinimizdir: ":ç" şeklindedir.