belki ilginizi çeker
  1. · ferhat çağlar
  2. · çine köftesi
  3. · geyve
  4. · feldspat
  5. · marsyas
  6. · alabanda
  7. · yüreğir
  8. · pazarlama teknikleri
  9. · fethiye
  10. · aydın
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · geniş aile
  5. · onur öymen
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · boylumlama
  8. · minibüste yanınızda oturan kucaktaki çocuk
  9. · gözyaşı

çine  

1. memleketim...türkiye'nin en sıcak altıncı yeri (saat 22:30 sıcaklık 28 derece)...aydın'ın ilçesi...
    (okang, 12.03.2004 09:22 ~ 14.03.2004 23:42)
  2. aydın ilinin 53.770 nüfuslu ve 900 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

ferhat çağlar ilçenin kaymakamıdır. bölüntü, hacıkabasakallar, akdam, ovacık, taşoluk, özeren, elderesi, kırkışık, topçam, alabayır, esentepe, kırksakallar, ünlüce, altınova, eskiçine, kızılgüney, yağcılar, bağlarbaşı, kuruköy, bahçearası, mutaflar, gökyaka, yeniköy, evciler, bereket, saraçlar, yolboyu, kabataş, bedirler, soğukoluk, ibrahimkavağı, yürükler, sarnıçköy, hallaçlar, bucakköy, altınabat, tepeköy, hacıpaşalar, camızağılı, subaşı, kahraman, hasanlar, cumalı, tatarmemişler, çaltı, karahayıt, kabalar, karakollar, kargı, çatak, kadılar, çöğürlük, karanfiller, kasar, sağlık, kavşıt, yeşilköy, sarıköy, umur, seferler, dereli, doğanyurt, dorumlar, söğütcük, dutluoluk isimlerinde toplam 65 köyü bulunur.
    (rio, 27.05.2007 17:04)
  3. halkı tarafından köftesiyle meşhur olduğu düşünülen yer, zira oraya gidene kadar bir kez bile duymuşluğum yoktu, üstelik dönüşte sorduğum hiç kimsenin de bu meşhurluktan haberi yoktu. ilçenin hem giriş hem de çıkışından 20 şer kilometre boyunca, korkunç resimli köfteci ilanlarının tacizine uğramış olmamdan olsa gerek, asla yemem ben burda köfte dedirten yer.
    (black pearl, 13.10.2007 23:14)
  4. (bkz: topçam gazozu)

yöresel gazozların en iyisidir. çine belediyesi'nin fabrikasında üretilirdi. izmir 'de bulunduğum yıllarda tiryakisiydim.
    (luto, 23.01.2008 02:51 ~ 03:14)
  5. köftesiyle meşhur aydın ilçesi...

(bkz: çine köftesi)
    (van den budenmayer, 03.11.2008 17:49)
  6. yakın zamanda gideceğim, ineği, sineği, köftesi ve sarhoşuyla meşhur memleketim....

(bkz: köfteci tahsin)
    (mel, 16.07.2009 21:25)
  7. seramik ve cam sanayii'nde kullanılan sodyum feldspatve kuvarsmadenlerinin rezerv olarak en fazla bulunduğu ilçelerden biri. diğeri muğla'ya bağlı milas'dır
    (erdemetal, 16.07.2009 22:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil