2003 yılında fantanın genç yetenekler yarışmasında birinci olan, bu sene de fanta' nın festivalinde sahne olacak olan grup. ayrıca çok şeker bir soliste de sahiptir.
manga'nin sing your songta soylediği şarkının yazarları ve çizerleri olan grup.rivayet değildir umarım.ufak tefek ve cok cici bir vokalist'e sahip olan grup.*
şuan albüm üzerinde çalışmaktadırlar.yok diye bir şarkı yapmışlardır ki albüm çıktığı zaman ortalığı kasıp kavuracak diye düşünmekten kendimi bi türlü alamıyorum nedense.ayrıca grubun bas gitaristi çağrı kısa süre önce ayrılmıştır.
rockistanbulda kısmet oldu ilk defa canlı canlı dinlemem.sevdim.iyi çocuklar.besteler sade ama hoş.türk sanat musıkisine has gırtlak nağmelerini abartmamaları lazım.dozunda kalırsa sorun yok.baterist baya bi dikkatimi çekti.şarkılara güzel kompozisyon yapmış.çalarken fazla hırpalamasın kendini,yavaş ve sakin olsun benim tavsiyem.bi de sahnede solist hoplayıp zıplarken diğer elemanların eli armut toplamasın,onlar da eşlik etsin arkadaşlarına.ben bu konuda uzmanım,ekolüm;dediğimi yaparlarsa artiz olurlar diye bir iddiam yok.nacizane görüşüm.yolları açık olsun...
çok güzel, dinlenesi y.o.k isimli bir albüm yapmış adamlar.mangaya rakip geliyor gibi şeyler okudum haklarında ama alakaları yok.ankaralılarmış bir de.
manga, deja-vu, john doe, metropolis gibi grupların önderi olduğu '2000lerin başı limon'da pogo' döneminin en başarılı grubudur kanımca. hayvan müzik bilgisine sahip olduklarını hiç çaktırmadan inatla abuk subuk şarkıları coverlayıp milleti kangren etmişlikleri vardır. besteleri ilk sergiledikleri fanta genç yetenekler aramızda müzik yarışması'yla çıkışı yapmış, y.o.k. albümüyle yerini sağlamlaştırmıştır. albüm gayet başarılı olmuştur. hidden track yarmıştır. sakalını yediğim solist-görkem- ve wes borland kılıklı gitarist-ali- başta olmak üzere, baterist cumhur ve yeni basscı sedat'ı da ayrıca tebrik etmek gerek emekleri için. dinlemek, sözleri irdelemek, desteklemek gerekir.
(bkz: görkem karabudak)
gitaristlerinin özellikle sololardaki tarzını ve gitardan çıkarttığı sesleri rage against the machine ve audioslavein gitaristi tom morellonun yaptıklarına benzettiğim, dinlenilesi grup...
solistinin "her şey" yerine "har şey"; "herkes" yerine "harkes" demesi kulağımı tırmalasa da estetik manyaklığından kurtulabildiğim anlarda severek dinlediğim, vakt-i zamanında farkında olmadan limonda canlı performanslarını izlediğim grup.
pek beğenerek izlediğimiz gruptan 28 nisan akşamı bronx'ta deftones şarkıları dinleyeceğiz bi aksilik olmazsa. bunun yanında kendi şarkılarını da çalacaklar tabii ki. ayrıntılar için (bkz: biletix).
ankara menşeili bir grup. ne manga kadar salya sümük ne de fazla kendine güvenen bir duruşu var. ilk albümü itibariyle ülkedeki en kendini bilir çoğunluğa hitap eden tarzı yakalamış göz bebeğimiz.
gitaristi, son zamanlarda mitoz bölünen türk rock gruplarının için en tatlı gitar tonunu/soundunu yakaladı. seçtiği ekipman birbiriyle çok uyumlu, iyi de çalıyor. bana ulaşırsa kartımı verebilirim, bizim gazino sinek avlıyor 3 aydır.
gözaltı şarkılarının tadından yenmeyen grup. fuat ergin'le birlikte özellikle bu parçada çok iyi bir iş çıkartmışlar. özellike nakarat bölümüi şahane olmuş. görkem karabudak'ı da kutlamak lazım bu mevzudan ötürü.
ülkemizde çıkmış en başarılı rock gruplarından biridir. armonik yapı olarak deftones tan çok etkilendikleri görülebilir, önemli değildir, zira kanımca etkilenmenin pozitif kısmını almışlardır. severek dinleriz.
'çile çeken' anlamına gelir, tasavvuf kaynaklı bir tabirdir. 'çile' farsça kırk anlamına gelen 'çihil' kelimesinin biraz değişmiş hali, 'keş' de çekmek anlamına gelen 'keşîden' fiilinin hal köküdür. ıstılah olarak çilekeş, kırk gün süre ile ufak, loş bir odada az bir yiyecekle zamanını ibadet ve tefekkürle geçiren sufiye verilen isimdir.