bugün yaklaşık bir kilo civarında tükettiğim, onsuz geçen kocaman bi kışın ardından özlem gidereyim derken midemi bozduğum, efsane aromalı, başlı başına güzellik abidesi olan, çekici meyve
meyvelerin en güzeli. rengi ile, kokusu ile, tadı ile bambaşkadır, yazın hergün yenmesi gereken meyvelerdendir. sigara içenler için de çok faydası vardır, sigara kokusunu azaltır. sigara içilen bir ortamda bir miktar çilek bulunması sigaranın odadaki etkisini, dumanını azaltır.
akıllı güzel kız çocuğu...
korkmaz hayattan asla.. kapıları birer birer açar; ardında korkularını bırakır ; çıkar gider...
beni çok severmiş... bilsin ki ben de onu çok severim... yanında olurum her zaman.. nedimesi olurum hatta...
en güzeli karadeniz ereğli'de yetişen güzel meyvedir*. büyüğü değil canlı renkli ve orta boylu olanı makbuldür. karadeniz ereğli dışında bursa'da yetişen çilekler de güzel olmaktadır.
büyük marketlerde satılanlardan 10 tane aldığınızda 1 kilo gelen, bi siktir git dedirten meyva. fakat doğalını bulursanız yanında pudra şekeriyle muhteşem oluyor.
eskiden küçükken mandafon inekler gibi irileşmiş bir meyvedir. babaannem hazretleri bahçelerinde yetiştirirler, pek küçük ve tatlı olur o çilekler, hatta tad ortalamasını düşürmesin diye şekere batırmadan yenir, geçen sene bana bir tane nasip olmuştu, o kadar da talibi vardır.