kahve dünyası'nda servis edilen, eritilmiş çikolataya- ki altında mum vardır bir adet yerken yanar o da - çilek ve muz batırılarak yenen allahın bir lütfu tatlı. yeme de yanında yat o derece, hatta yüz onun içinde.
ulan ya daha fazla muz, ananas falan koyun onun yanına, ya da iki dilim ekmek verin..
ziyan oluyor o canım çikolata, yalayacam o alevli kabı bi gün, o olacak..
yedikten sonra iki litre su içmenize sebebiyet veren tatlı. bi tanesini zor bitiriyorum kimse üç tane yiyemez diye iddaa ya girilmesi tavsiye edilmez. yiyen çıkıo.
ilk duyduğumda efsane sandığım kaç senelik hayallerimin gerçekleştirildiği servis. muz / çilek çikolata uyumunun en saf hali. çikolata sevmeyen bir insanın bile reddedebileceğine inanmadığım, sevenlerin ise kesinlikle denemesi ve müptelası olması gereken tatlı.
sadece çilekle veya çilek ve kiviyle servis edilse daha az yakacağına inandığım tatlı.ayrıca çikolatalı döndü dediğimde oldu kendisine.burdan çok sevdiğim föndüden özür diliyorum.
çikolata deyince bile gözü dönen bir bünye olarak bir tanesinin bir kişiye çok geldiğini test edip onayladığım tatlı. bir de yanında su istemek lazım bunun. bir daha garsonu yakalayıncaya kadar dayanamayıp hepsini yiyorsunuz, ağır geliyor.
meyvelerinin her mevsimde en tatlı örnekleri olduğu ve çileğini tek başına yeseniz bile acaip keyif veren, her gidişimde "ulan bikaç dilim elma, kivi falan da ben evden getirseydim" dedirten şahane buluş.
dibe batan her muz ve çilek çikolatanın fazlalığıyla ağırlaşıyor ve verilen o çatalla onları dipten çıkarmak imkansız yemesi böyle bocalamalı ve zor olsa da çok leziz çikolatalı tatlı bi de bunun da taktikleri var zaten zamanla tecrübe edip muzun ve çileğin neresine çatalı batıracağını öğreniyor insan.
pms sendromuna birebir günde bi kere hatta abartıyorsanız günde iki defa yenilen sıvı akışkan çikolata. ayrıca kahve dünyasını sevme nedenlerinden biridir çoğu kişi içinde.
tatlıdır,çikolatadır lakin bir arkadaşınla sohbet etmek için gidiyorsan fondü mekanına olmaz ikisini bir arada yapamazsın.fondü yemek konsantre gerektirir algoritmasını çıkarıp da yemek lazımdır ama diyosan ki illa fondü olsun fondü yiyen çiftler izlenmeli şöyleki
kız muzu çikolataya banıp da yemeğe çalışırken fondü kazanının içine düşürür karşısında sevgili rolündeki erkek müthiş bir kahkaha patlaktıktan sonra cilveleşme kategorisine giren hareketler yapılır sizde sap gibi bir kız arkadaşınızla gitmişliğin verdiği hüznü yaşarken böyle bir ilişkiniz olmadığı için mutlu olursunuz
romantik bi havası olduğu için aşık olunan bayan götürülür güzelde olur. öyle bir tatlıdır ki bu şey karşı taraf görmemiş gibi meyveleri bana bana yer. bir de siz gıcıklık yapıp güldürün, karşı taraf dudakları ve dişleri çikolataya batmış şekilde gülsün, sizde sırıtın o haline, sonra o utansın falan. ama muhteşem oluyor. çikolata harika, muz harika, çilek harika, karşında salak salak sırıtan dişleri çikolatada yüzen kız harika( ama şimdi değil), mum olayı harika. ama bir şey var ki kötü olan, o da çatalın ufacıcık olması. muz biter, çilek biter, çikolata kalır. çikolatayı çatalla yemeğe çalışırsınız olmaz kafayı yersiniz. nolur? çikolatanın yarısı sana baka kalır. yazıktır yau. bi dahakine kap götürcem yanımda içine boşaltcam çikolatayı.. desem de inanmayın kesinlikle.
sinirli ve huzursuz zamanlarında kız arkadaşa yedirilmesi halinde sakinleştirici etkisi olduğu görülebilecek süper lezzet.yalnız sakın ortak geliyor diye yumulmayın, ters tepebilir. bırakın o yesin, siz seyredin. mado da denenmesi tavsiye edilir.
isviçre tatlısı.efenim çikolatanın mum vasıtası ile eritilerek elde edilen sıvı haline arzuya göre mevsim meyvelerinin banılmasıyla yapılan bir tatlı.gayet de güzel olup,haftada bir yenmesi tavsiye olunur.