gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · prison brake
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · apertura 2009
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · yaran diyaloglar
  8. · çocuk taklidi yapan kız modeli
  9. · türkiye nin kuzey ırak a girmesi

çetin tuhafiye  

1. gece gündüz demeden ilmik ilmik alın teriyle 16 metre kare dükkan duvarları içerisine sığdırılmış binlerce çeşit incik, boncuk, düğme, çorap v.s. satan, müşterilerinin "büyütün artık şu dükkanı" demelerine karşılık dükkanın o sıcak havasının bozulacağını düşünerek dükkanı büyütmeyen, 7'den 70' e denizli'de hemen hemen herkesin tanıdığı, dürüstlük ve doğruluklarından asla taviz vermeyen, küçüklüğümden beri bayram seyran arifelerinde benimde yardıma gittiğim baba ocağı.
    (misbeliever, 11.10.2007 23:50 ~ 23:53)
  2. çocukluğumdan beri çeşit çeşit cümle içinde kullanımına şahit olduğum mekandır.

jellyjam ilkokulda :
    a : anne
    j : jelly

j : anne gidiyorum ben dershaneye para versene.
    a : al bu dolmuş paran, bununla canın birşey isterse alırsın. bununla da yoldan karşıya geç dershanenin karşısında çetin tuhafiye var oradan bilmemkaç numara hede hödö al.
    j : tamam

akabinde dershanede atraksiyondan atraksiyona koşan sınıfta hastası olduğu hatunları tavlamak adına türlü taklalar atan jellyj bilmemkaç numara hede hödölerin numaralarını unutarak kel alaka bir ip mip alır gider. ertesi gün anne yine bak bu sefer doğrusunu al bik bik eder. kağıda yazar verir.

jellyjam ortaokulda :

j :anne ben çıkıyorum sinemaya gitcez.
    a : aa gitmişken bana bilmemne renk şöyle böyle bişey ipi lazım
    j : nerden alcam ben onu
    a : çetin tuhafiye var. çınarda meydanı geçince solda görürsün.

jelly yine unutur tabi. ama artık kafa basıyo oradaki çalışanlardan (muhtemelen misbelieveri ilk orada görmüşümdür * ) annenin dediğine en yakın geleni almak yerine kontörlü telefondan arayıp alov anne yav senin sipariş neydi diye olayı halleder.

jellyjam lisede :

j : anne ben çıkıyorum.
    a : ya bana da bilmemkaç numara dantel ipi alır mısın. (markasını hatırlayamadım dilimin ucunda ama bişeyler ören bi kadın resmi vardı yanlış hatırlamıyorsam)
    j : nerden alcam
    a : çınarda meydanda çetin tuhafiye var oradan.
    j : e ben oraya gitmicem ki.
    a : bi gidip alıversen ölür müsün?

jelly yine unutur bu sefer cepten arar.

gel zaman git zaman üniversiteye gider jelly. ailenin yanına sayılı gün geldiği için çetin tuhafiye maceraları üniversite için şehirdışına gittiğinden beri yinelenmemektedir. ama eminim ki pamukkale üniversitesinde okuyor olsaydı bu yaşanacaktı.

j : anne ben kaçtım okula gitcem
    a : aa bana da bik bik bik
    j : ya anne benim ders nerde orası nerde
    a : dönüşte gidiver işte nolcak
    j : ya dönüşte bilmemkimle nereye gitcez gidemem
    a : o zaman şimdi al da bırak
    j : oraya eve sonra okula falan zor olur yetişemem
    a : eeh sen de al o zaman git okula dönüşte bırak
    j : anne bizim okula bilmemkaç numara örgü şişiyle gidince gözaltına alıyorlar.
    a : hayırsız evlat ben gider alırım.

edit : örgü ören bayan ören bayan mış. işin virtüözü misbeliever e teşekkürler.
    (jellyjam, 12.10.2007 00:05 ~ 22:44)
  3. acayip kaliteli şeyler satan,"ya burası nekadar küçük dediğimde",abla "3 metrekare genişlettik" cevabını aldığımda dumura uğradığım en işlek tuhafiyeci..denizlide delikliçınarın göbeğinde topal kadir pastahanesinde yanında hizmet vermektedir..
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 12.10.2007 12:33)
  4. (jellyjam, 05.12.2007 16:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil