belki ilginizi çeker
  1. · türk kürt kardeştir
  2. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  3. · sözlükteki izmirliler
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · itü sözlük
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · domuz gribi
  7. · tanrıya sorulacak tek soru
  8. · allah belasını versin o portakal kabuğunun
  9. · kenan evren

çekirdekailem  

1. halkların kardeşliğini savunan dördüncü nesil yazar. geç de olsa hoşgelmiş.
    (jugador, 31.03.2008 12:37)
  2. 'vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi' cümlesinin her bir harfinin arasında uzun uzun soluklanarak, bir kelimeyi bir diğeriyle ayakta tutmayı 'feda'nın ölümsüz izlerinde -öyle tutarak da değil, öyle tutup bırakmayarak da değil; öyle ki yerine kendisi düşüp kaldırarak bazen, öyle ki ölümün koluna sımsıkı girip yaşatarak bazen- öğrenmiş, öğretmiş; olur da o bir gün yaşlanırsa dünya yaşlanacak gibi, olur da o bir gün vazgeçse vazgeçmemeye değecek hiçbir şey kalmayacak gibi…

o ne zaman sussa, benim sözüm adaletin silik bir izi.

o ne zaman haykırsa, benim suskunluğum en gururlu emekçi.

bitmedi. bitmiyor. bitmeyecek.

çünkü onun inatçı zihninden okuyabildikçe bu dünyayı, biliyorum ki bir ihtimal hep vardır ve çok güzeldir hala.
    (draffut, 13.06.2008 13:20 ~ 13:21)
  3. siyasi girilerini ilgiyle takip ettiğim yazar. dolu dolu yazıyor, kalemi gerçekten güçlü.
    (lovestarved, 12.10.2008 16:35)
  4. itü sözlük doğumgünü kutlama komitesi oluşturulmadığı için henüz sözlüğe girer girmez mumlu pastalar önümüze konulmuyor. ama içten bir kutlama girisi bile bazen pastadan daha tatlı oluyormuş, ben bunu gördüm. düşünceli davranışı için teşekkür ettiğim yazardır kendisi.
    (rasmus, 29.10.2008 02:51)
  5. bir çift sözüm olan yazardır.

"biz de becerebilecek miyiz sessiz sedasız ölmeyi?

eski şaraplarla karşıladığımız yeni şafaklar doğmaya ağrıyan oğullar gibi ortak olurken her günümüze, yine de becerebilecek miyiz sessiz sedasız ölmeyi? senin topraktan çıkardığın tırnaklarında hala ruhsatsız silah izleri, benim toprağa gömüp kaçtığım tırnaklarımda dondurulmuş bir hayatta atan düşten bozma kalp eskizleri... sence becerebilecek miyiz biz de
    sessiz sedasız ölmeyi?

ilkin karnındaydı bilmezden gelemezsin, bu derisi yüzülmüş yüzyıla ortak olmaya çalışan çocuğun nefes alma cehaleti. ilkin adını söyledi unutup geçemezsin, bu kanı geçiştirebildiğin sürece yaşanabilen hayatın
    bütün hücreleriyle senden bozma sakini.

çitleri yıksan da kopmayacağını öğrendiğin ilmiklerde bırakmıştın sen, 'sen' kadar değil, 'sen'den daha çok sen olan gölgeni. darağaçlarında dostlar bırakmayı, darağaçlarında senden daha çok sen olan dostlar bırakmayı biliyordun bir de; ayağından postal söküp, postallara umutlar çiziyordun bildiğin bütün renklerde.

sorum tam da bu, cevabı verecek olan tam da sensin; bir sıkımlık isyanlar bile baş aşağı çevirebilirken en sıradan gecemizi, bütün bu unutul(a)mamış renkler yersiz-yerinde dururken, sence gerçekten becerebilir miyiz
    huzurlu/huzursuz bir uykuda sona merhaba demeyi?"

bir de şu var;
    komşu ülkede, tam da burnumuzun dibinde taşlarla şiir yazıyor 'siyah'lar, sence yaşadığımızı unutacak kadar içsek bile
    artık becerebilir miyiz sessiz sedasız ölmeyi?
    (draffut, 14.12.2008 03:09 ~ 03:19)
  6. iyi bir yazar olduğu kadar iyi bir okuyucu olmak herkese nasip olacak farklılıklardan ve özelliklerden değildir. kendisinde böyle bir hava var, iyi yazdığı kadar iyi de okuyor. yazarken de yaptığı birçok tespit ve yoruma katılmamak ahmaklık gibi oluyor. başka bir sanal platformdan da kendisi tanırım, bir lafım vardır ona da cuk oturur; kral adamdır vesselam. sanal ve de kral arkadaşım, nickini online görünce mutluluk veren cinsten dolu dolu yazan yazar.
    (elpinoras, 23.01.2009 12:17)
  7. bana dön demeyi unutmamıştır hiçbir vakit lakin döndürememiştir de. ama bak gene, yine buldum onu diyorum.

şarap içip, köpeklerle dolaşacağız.
    (eni, 23.01.2009 12:24)
  8. kelimeleri oyunlara getirmez,
    ne diyecekse, ne hissediyorsa...
    cümleleri çekiştirmelere inat, doğrultusunda.
    hayata duruşu karmaşalarını atlatmış herhalde,
    zamandan süzülüp gelmiş.
    bir ve bize.
    (biyolojiksaat, 25.01.2009 11:52 ~ 16:16)
  9. iü sözlükten de takip ettiğim iyi yazarlardandır. ancak hep pozitiflik, nereye kadar zaman, iü sözlük açılalı 2 seneyi geçmiştir daha hangi zaman gerek? zamana değil, kendini bilen, mantıklı adminlere ihtiyacı vardır iü sözlüğün, sözlüğe moderatör vs. alırken, cinsiyet, maddi çıkar, yataktan geçenler ile bağlantılı olmamalıdır.
    (almula, 25.01.2009 12:36)
  10. yazdığı iki sözlükteki peşpeşe depremler yüzünden terapiste ihtiyacı olan insandır. çünkü, dünya ve ülke sorunlarının stresinden kaçmak için bir sığınak olarak kullandığı çok güzel iki sözlük de sarsılmıştır. eee, hakkaten pozitiflik nereye kadar? neyse ki çekirdek ailesi sağlam.
    (çekirdekailem, 30.01.2009 07:17 ~ 05.02.2009 13:55)
  11. terapiste ihtiyacı olmayan güzel insan.

insanlara değer veren ve zaman zaman onlardan tokat yiyen biri olsa da (bunu kıçımdan değil yazdıklarından çıkardım) o bu dünyada değer verilebilecek bişeyler olduğunu bilmekte.

sayın yazara '' dünyanın çivisi çıksa da, biz onu yerine tekrar monte etmek için elimizden geleni yapalım, sonucu düşünmeden.'' diyor ve pozitif tarzına devam etmesini diliyorum.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 06.02.2009 16:11 ~ 16:23)
  12. kadir inanır gibi yazar. attığı motive edici mesajlardan dolayı bu benzetme. onun dışında bir benzerliği yoktur. içimden öyle geçti yazdım. o anlar beni kızmaz.

muhabbetine doyum olmayandır öte yandan. uğrar sözlüğe, methiyeler düzer gider. paylaşır, takdir eder. örnek alınası bir insan. her sözlükte insan tanımının karşılığında onun adı yazmalı. işte o zaman dünya çok daha güzel bir yer, hayat çok daha katlanılır bir şey olur eminim.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 06.02.2009 16:19 ~ 17:01)
  13. dinazormuş mina urgan gibi, öyle diyorlar tanıyanlar. şüphesiz iyi bir şey bu, sağolsunlar.
    (çekirdekailem, 10.06.2009 09:49 ~ 09.11.2009 16:05)
  14. onu ilk kez sözlük nedir anlamaya çalıştığım oluşumun içindeyken tanıdım. gerçi adını, sıfatını bilmek değildi bizim tanışma anlayışımız. yazdıkları onu yansıtıyordu bir ayna gibi bize. aydınlatıcıydı cümleleri, bazen yönlendirici bazen eğitici. arada bir yazardı. ama yazdığı an okuyanı kocaman etki alanına alırdı. sonra bir şeyler oldu. herkes o yuvadan uçtu. şimdilerde ben burada yer edinme çabasındayken küçücük bir selamla ben burdayım dedi. o kadar büyük bir heyecan ve sevinç oluşturdu ki içimde. saolsun. birbirini seven insanlar bir şekilde karşılaşıyor , birbirini buluyor. işte bana bunu anımsatan yazar. sanata, ilime, hayata karşı duruşundan hep bize de ışıklar saçması dileğiyle.
    dünyanın ne kadar küçük olduğunu ve her zaman bir umut olduğunu anımsattığı için teşekkürler...
    (karyatid, 22.06.2009 22:20 ~ 22:23)
  15. iü sözlük'ün kanımca en değerli yazarlarından. kaliteli yazar, kaliteli okur, kaliteli insan.
    (luthien tinuviel, 29.09.2009 12:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil