görseller
çekik gözlülere japon demek 

belki ilginizi çeker
  1. · çekik gözlülere tatar demek
  2. · japon a capon demek
  3. · ji sung park
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · yeşim salkım
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · senden kalan
  9. · zaman makinesi

çekik gözlülere japon demek  

1. aynı olayının benzerine 25. istanbul maratonunda rastgeldim. bir çift "çekik gözlü"ye yoldan geçen dallamalar "ilhan mansızzz! höhhehee" şeklinde sesleniyorlardı. müthiş de keyif alıyor gibiydiler.
    (invisibleruh, 24.09.2004 18:52)
  2. (bkz. arzum onan)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 24.09.2004 18:53)
  3. (mclaren, 22.04.2006 02:12)
  4. çinliler, koreliler, filipinliler,taylandlılar (bu liste uzar gider) vb gözleri çekik olan kişilerin nereli olduğunu anlayamayıp "japondur heralde" yorumu yapılması
    (dinazor kafa, 22.04.2006 09:34)
  5. (crimsonspider, 22.04.2006 12:36)
  6. kağıt mendile selpak demek gibi bir şeydir. adamlar çekik gözlü insan olma konusunda marka olmuştur. tanıtımlarını çok güzel yapmışlardır.
    (peng, 22.04.2006 13:15)
  7. küçüklüğümden beri bana lakap takanların yaptığı eylem olur bu.kaldı ki gözlerimi de japonluğumu da seviyorum.hayır ne tatarım ne japon
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 22.04.2006 13:24)
  8. bilmeden insanı rezil edebilen durum.
    hepsi çekik gözlü, birbirinin kopyası dersiniz. oysa ki hiç bilmezsiniz koreliler japonlar çinliler, hepsi birbirine düşmandır. hepsini kardeş zannedersiniz ve yeni tanıştığınız koreliler'in yanında bikaç gün moşi moşi* diye dolaşırsınız. siz sevimli olduğunuzu düşününürken adamların kıllanmaya başladığını anlarsınız. sonunda bi tanesi dayanamayıp "ona kore'de yaboseyo derler, biz japon değiliz, kendilerini de sevmeyiz" diye çıkar. ardından köpek yemedikleri, elleri kavuşturarak eğilip selam vermenin onların geleneklerinde olmadığı* ve dillerinin benzemediği konularında bi güzel ayar verir. hatta fiziksel olarak da benzemediklerini iddia eder ki ben bu kadarına pes diyorum.
    sonuç olarak "bütün çekik gözlüler japondur" tersi "bütün japonlar çekik gözlüdür", aha da doğru işte..*
    ayrıca: (bkz: kardeş kavgası)
    (kum, 18.05.2006 17:16)
  9. heyhat! shogun'ı bir dönem baş tacı etmişti güya bu millet. normal vatandaşın, pek de sık görmediği çekik gözlü bir ademoğluna kafadan japon demesini mazur görebiliyorum da, reklamcıların her seferinde bu dallamalığı yapması sinirlerimi oynatıyor.

leş bir ufo reklamı gördüm, belki hala çıkıyordur ara sıra. üçkağıtçı esnaf havuç'un haminnesine çin malı ısıtıcı satıyor, haminne de gerçekleri öğrenince basıyor dükkanı, "kimden aldın bu boktan aleti" gibisinden basıyor fırçayı. esnaf da çekik gözlü bir (güya) çinliyi göstererek "aha bundan" diyor. cut! cut lan cut! orda kes bitir reklamı, az sonra rezil olacaksın. ne yapıyor o çinli peki? elleri birleştirip taylandlı selamı vererek japonca "hay!" diyor. ayfonlu gay katolik taşfırın ustaları gibi maşallah, her bok içi içe. kestik.

az önce de bir fındık reklamı gördüm. iki sözüm ona japon çubuklarla fındık yiyip salak salak espriler yapıyorlar. buraya kadar sorun yok, reklamın yaratıcı ekibi işi üfürmüş, sik gibi reklam yapmışlar der geçerim. ama japonlara dublaj yapılmış ve dublaj yapan elemanlar tarkan güçlü kahraman filmindeki çinliler gibi konuşuyorlar. kestik.

ulan ondan sonra sağda solda hayıflanırsınız, yok batılılar bizi arap sanıyor, yok okula deveyle gittiğimizi düşünüyorlar, yok hindi diyorlar diye. sen her sikindirik reklamda çinliyi, japonu, koreliyi, taylandlıyı, filipinliyi birbirine karıştır ondan sonra da "bizim deveye bindiğimizi sanıyorlar" diye yavşak yavşak gül. elimde olsa, o reklamlardan kazandığınız paralarla aldığınız jipleri altınızdan alır, hepinizi deveyle uzak doğu seyahatine çıkarırım. tanıyın, görün, bir daha aynı boku yemeyin diye.

şimdi; çinli, japon ve korelileri ayırmanın ufak tüyolarını vereyim, halkıma hizmet edeyim:

çinli: sapsarı ve tabak gibi yusyuvarlak suratları olur. genelde koca kafalıdırlar. burunlar basık, gözler çizgi şeklindedir. kedi, köpek dahil her türlü mahlukatı yerler. yemedikleri tek dört bacaklı şey, sandalyedir.
    japon: suratları daha kırmızıdır ve çinlilere göre uzunca kafaları vardır. kadınlarını ayırmak daha kolaydır; bacaklar skoda, dişler çarpıktır. japonyadaki güzel kadın/çirkin kadın rasyosu yaklaşık 2/100'dür. mutfakları temizdir; kedi köpek yemezler, denizden ne çıkarsa yerler (ot, kök, denizanası, balina, kabuklu kabuksuz her şey).
    koreli: fizikleri çinli ile japon arasıdır ama daha çok japonlara benzerler (genelde japonlardan uzundurlar). nüfusun yarıya yakını hristiyandır, kalan yarısı köpek yemekte bir beis görmez.

bunlar dışındakiler, yani güney asya ülke vatandaşları, güneye doğru gittikçe esmerleşirler ama gözler illa ki çekiktir.
    (iki blok otede, 29.12.2007 01:40 ~ 01:43)
  10. (delicaponcadı, 08.06.2008 15:09)
  11. orda burda,sağımızda solumuzda,caddede bahçede gözleri çekik bir vatandaş gördüğümüzde hemen japon olduğu kanısına varmak.ama bence bu sadece türklere özgü değil ya.ezdirmeyelim kendimizi.ben inanıyorum; bir bulgaristan olsun yunanistan olsun ne bilim rusyada olsun mutlaka bi yerlerde vardır bir grup insan bu imajda.yeter artık sadece türkler çekik gözlülere japon der,çatağı yan tutunca ona bıçak muamelesi yapar ıvır zıvırları.ne var yani sonuçta baya çekik gözlü japon var ve tespitimiz istatistiki bakımdan anlamlı bence.
    çekinme ey halk!japon kesmiyosa çinli de.koreli ya da tatar da olur.say hepsini,tutar elbet bi yerden.yadırgarlarsa ben burdayım,gösterin çekik gözlüyü beraber tahmin etmece oynayalım.
    (yazdımgitti, 08.06.2008 17:15)
  12. yüz derilerinin gergin olup gözleri çekik olan herkese japon demektir. ayıb bi şey bu.

üzülüyorum bunlara. estedik neyin olup düzelttirsinler diyecem ama zaten adamlar bi damla neresinden alıp deriyi suratına koysunlar ki. neyse varsa öyle sorunu olan müracat etsin bana. azcık kilo verdim götümde deri arttı. fazla deriyi ihtiyacı olan japona helaline vericem. üstelik götüm kadar güzel olma şansını da yakalamış olur.

ne şanslı insanlar var ya.
    (prezerlatif, 08.06.2008 17:32)
  13. (artı1, 04.10.2008 13:02)
  14. (neazadem, 04.10.2008 13:08)
  15. (hava nagila, 27.11.2009 22:20)
  16. (this could be heaven or this could be hell, 27.11.2009 22:23)
  17. ji sung park'a japon demektir.

evet, hatta bir kere bile adını söylemedim, japon aşağı japon yukarı. ki adam koreliymiş. neyse.
    (bonzo, 27.11.2009 22:37)
  18. umut sarıkaya'nın en güzel şekilde anlattığı takıntılardan birisi.

(görsel: çekik gözlülere japon demek/112940)
    (kafadanımdiyorumamaanlatamıyorum, 27.11.2009 22:49)
  19. bir de capon demek vardır ki, hepsine birden japon demekten daha beterdir...
    (rasputin, 27.11.2009 23:07)
  20. bülent ersoy'un bir zamanlar serdar ortaç'ı "japonnn" diye çağırmasının arkasındaki durum.

edit: yok inanış değil, hede.
    (meyzen, 27.11.2009 23:34 ~ 23:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil