belki ilginizi çeker
  1. · keanu reeves
  2. · yörük
  3. · leonardo dicaprio
  4. · tatar
  5. · badem göz
  6. · kırgızistan
  7. · güzel gözler
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · beşiktaş
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · iett şoförü vs dolmuş şoförü
  9. · avrupa birliği

çekik göz  

1. bir göz şekli biçimi. hayran olunur bu şekilde göze sahip olana. türkiyede bu göze sahip olan türklere tatar denir aynı zamanda.
    birde sevdiğinizin gözleri tam çekik ise erirsiniz, bakmaya kıyamazsanız.*
    (gulersem, 14.02.2007 15:09 ~ 19.02.2007 00:44)
  2. çeşitleri vardır.
    uzak doğulularınki çizgidir. alt üst kapak arasında kapı aralığı kadar bir boşluk bulunur.
    türklerinki badem tipi, hafif çekiktir. (tatarlar ya da yörükler)*
    bir de singapur, malezyalılarınki var inceleyemedim o kadar.
    (venom, 17.04.2007 21:51)
  3. bu göz şekline sahip insanlarda tuhaf bi büyü vardır. daha anlamlı gelir bana bakışları. çok seksi, delici bakışlarla sanki etrafındakileri baskı altına alırlar. hele gülüşleri, gülerken kısılıp iki kısa çizgi halini alır, o gözler. birde yeşilse o gözler, bakamazsın valla direk, anca başka yerlere bakarken o sen bakabilirsin o gözlere.
    böyle renkli olupta çekik gözlü deyince leonardo dicaprio gelir benim aklıma hemen. titanic filminin başlarında yaşlı rose hikayeyi anlatmaya başlarken sadece bir saniyelik bir flashback ile jack'in o yeşil çekik gözleri görünür.
    birde keanu reeves'in gözleri öyledir. renkli değildir ama olsun, yine de güzeldir, çekik çekiktir.
    birisinin daha gözleri aynı öyle çekiktir ama onu siz tanımazsınız. leonardo'dan da keanu'dan da güzeldir gözleri hem de yeşildir.
    (çıtırpaneharcı, 23.07.2009 12:00 ~ 13:04)
  4. farlı bi çekiciliği var.. aşka gelebiliyorsun bazen başkasındada o gözleri gördükçe..ondada bendeki etki var diye
    hayatta etkilenmeyecek insan olmuyor karşında yada bunun özgüveni oluyor..bilmiyorum ama en sevdiğin özelliği sana fazlasıyla veriyor..hafif çekik, iri gözler...
    seviyorum
    can yücel'in şiirindeki gibi..
    'belirsizlige yelken açardi iri gözler zamanla, öylesine delice bakmasalardi eger..'
    (asllll, 18.10.2009 00:29)
  5. gülünce dünyası kararan gözdür.
    (theme, 18.10.2009 00:52)
  6. 80'li yıllardan kalan bir gelenek. çok büyük bir tokayla (mümkünse kıskaçlı ve taşlı ) saçlarınızı iki yanından iyice çekiştirerek toplarsanız kadınların elde edemeyeceği çekik gözlülük (?) yoktur. deneyin, gözlerinizin ne kadar çekilebildiğine inanamayacaksınız.

(bkz: serpil çakmaklı)
    (khanin, 13.11.2009 12:53 ~ 14:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil