kahramanların ülkesi
kürdistan lafını duyduğunda gıcık olur ve çeçenlere destek veririm.veririm çünkü rusyanın zamanında pkk nasıl flört halinde olduğunu hatırlıyorum ve bunu unutmuyorum. aponunun yakalanma sürecinden önce yunanistan ve italyayala birlikte iltica talebinde bulunduğu ülkelerden biri rusyayadı ki demek ki bir beklentisi vardı.
orda bir özgürlük çabası vardır ve liderleri aslan mashadovdur.hayattayken musluman gecinen dunya ulkelerinden bir fayda goremedigi zaman savasin bitmesi icin papa'ya mektup yazan ve bunu yaparken cok utandigini soyleyen şehit devlet baskanıdır.
kastettiğim çeçenler çeçenistan örgütlenmesini oluşturan adamlardır.kesinlikle çocuk katili değillerdir.osetya baskınıyla alakaları yoktur.oysa ki pkk kurşun sıktığı bebek fotoğraflaryla zamanında övünen bir örgütdü.zaten çeçen yönetimi olayla alakalı üzüntülerini rus yönetimine iletmişlerdir.ancak rus medyası büyük bir dezenformasyon başarısı göstererek olayları maksimum şekilde manüple etmiştir.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...
eğer pkk doğuda halkın evlatlarına sivil olsun asker olsun kurşun sıkmak yerine büyük metropollerde kansız eylenmere basşvursaydı hem bu ülkenin hem de dünyanın dikkatini çekebilirdi tıpkı ira gibi.ancak pkk eylemleriyle çözüm araşyında olmadığını defalarca göstermiştir.şamil basaevi ben de takdir etmiyorum kendisi ne idüğü belirsiz bir insandır ve çocuk katilidir ancak umutsuzluk içindeki bir halka umut vadeden biri olduğu için zor durumdaki çeçen halkının bu adamı kendilerine başkan olarka seçmesi tüm çeçen halkını ve devletini terörist yapmaz.
rusyanın pkkyı terör örgütleri listesine almaması çok büyütülmelidir.bu adamlar daha yeni yeni pkk ya aktif desteği kestiler.bazı gerçekler unutlmamalıdır.suriye yunanistan ermenistan ırak iran ve gürcistan(eski sscb yani rusya) yıllarca ülkemiz aleyine teröre destek verdiler ve bazıları hala dolaylı yoldan da olsa gerek politikal arenada gerekse mali anlamda bu desteklerini sürdürmektedirler.ancak bu destek bu ülkelerin haklkarını terörist yapmaz tıpkı kürtlerin tümünün terörist olmadığı gibi.
çeçenlerin tamamanı terörist olarak algılayan cahil zihniyet 1920 de kuvayi milliyeyi 60 larda da denizleri terörist olarak tanımlar.tüm kürtleri de terörist olarak görür.iradan çeçenistandan bahstmeye gerek bile yok.
son olarak çeçen halkına tarihsel borcumuz vardır.bu adamlar osmanlının kafkasyadaki rus sınırını yıllarca tek bir karşılık beklemeden korumuşlardır.ne zamanki şeyh şamil direnişi kırılmıştır moskof erzuruma girmiş masuma kurşun yağdırmış halkın karısına kızına yapmadığını bırakmamıştır.
ben yabancı düşanı değilim ama yabancı devletler de bir türlü bize karşı barışcıl olamıyorlar.son yüz yılda yaşadıklarımız ortada:çanakkale savaşı,kurtuluş savaşı,taşnak-hınçak ve asala,iran ırak suriye üçgeninde pkk,rusyanın 2. dünya savaşından sonraki toprak ve boğazlardan üs talebi,bulgaristanın soydaşlarımı sınır dışı etmesi vs. bunlar daha uzar gider.dünyaya pembe gözlüklerle bakmanın anlamı yok.