çaylakların onay girileri onayı yapan moderatöre yazarın ileriki durumu, sözlük yazarı olma isteği hakkında da fikir veriyor. bu bağlamda -ne kadar "olur mu lan öyle şey", "oha yok daha neler" denmesini beklesem de- konsepte %100 uygunluk bile artık gönül rahatlığıyla o çaylağı onaylamam için yeterli gelmiyor bana. bakın çaylakların büyük kısmını onaylayan wondrous nelere dikkat ediyor :
- bakınız fasilitelerinin doğru kullanımı. hiç bakınız olmaksızın yazılan giriler "acaba bu insan ileride bakınızları doğru verebilecek mi" şüphesinden beni kurtaramıyor.
- "ahah kenarda bir sözlük hesabım olsun. dur birer cümlelik 10 tane giri gireyim" mantığı çaylağın sözlük sevgisi hakkında beni oldukça şüpheye düşürüyor. çaylağın onaylanma olasılığını o anki halet-i ruhiye'me göre şekillendiriyor. "bu yazar sözlükte olsa n'olur olmasa n'olur" ekseninde düşündürüyor beni.
- anket doldurmak zaten iğrenç olsa da tam anket kavramına girmeyen ama yine de tanım dışı bir kelimelik girileri bir çaylağın giri girme haddi olarak görmüyorum.
- sıkça yapılan imla hataları, "hebele hübele" şeklinde giriler zaten güzelim sözlüğüme özen gösterilmediği düşüncesine itiyor beni. bunlar çoğunluktaysa uçuruyorum doğrudan. "bu yazar olsa n'olur olmasa n'olur" eksenindeki gezintime devam ediyorum..
bunların dışında özensizlik dışında anlık hatalar yapıldığını gördüğüm çaylaklar zaten onay alıp hatalı girileri silinerek sözlük hayatlarına başlıyorlar.
uzun zamandır aradığım halde şairini bulamadığım bir şiiri şairiyle beraber yazan bir çaylağı yüzümde güller açarak onayladığımı hatırlarım...
-
incile göre yönetiyorsunuz bu sözlüğü!
+
isa seni korusun evladım...