|
|
- sigara gibi bir tür bağımlılık olan kafein bağlımlılığından kurtulmak isteyen, uykusunu düzene oturtma çabası içindeki bireyin yapması makul eylem. üstelik kafein ayağına, kola gibi son derece vücuda zararlı bir maddeden de kurtulunur. bunun yanında şeker kullanımı düşürüldüğü için sağlıklı beslenmeye doğru ilk adım kabul edilebilir.
kaldı ki belli bir süre bunları tüketmek yerine yeteri kadar su içip sağlıklı yaşama başlayınca, sonradan yanlışlıkla dahi ağza alındığında tadlarının ne kadar kötü olduğu gözlenebilir.
vakt-i zamanında çay, kahve ve kola üçlüsünün köpeği olmuş olan şahsım bunları bıraktıktan sonra vücudunda belirgin bir hafifleme, rahatlama, uyku düzeninde inanılmaz bir değişiklik görmüştür.
- sosyalleşmenizin önündeki temel engeldir.
işyeri arkadaşıyla bir diyalog:
a- gel kahve içelim.
b-teşekkür ederim ben kahve içmem
a-çay iç?
b-çay da küçüklüğümden beri içmiyorum. sağolun.
a-kola alalım sana?
b-kola da içmiyorum
a-sigara?
b-hayır?
a-ne sen niye yaşıyorsun? kahve yok, sigara yok, çay yok, kola yok! ne içiyorsun?
b-su
vb diyalogların yaşanmasıdır her yeni biriyle tanıştığınızda.
- kafein ve tein yokluğundan ötürü sürekli uyuklama, ayılamama ile sonuçlanabilecek eylemdir.
- 3-4 günlük şok diyetlerde yapılmasının çok iyi sonuçlar verdiği eylem.
- misafirlikte ev sahibini sıkıntıya sokan mesele.
- (bkz: bira içmek)
- sınav zamanlarında sabah kadar ders çalışmamış insanların tercihi olabilir ancak. ya da kafein olmadan ayık kalabilmenin sırrını çözmüş olanlardır. sağlıklı yaşamak isteyen insanda olabilir eğer başarabilirse tebrik edilmelidir.
(billy, 16.01.2008 11:31)
- gastrit o kişinin ağzına sıçıyor olabilir.
- ''ters ışık'' korkusu da insana bu fiili yaptırabilir.
(bkz: selülit)
- kafeini banlamış kişi davranışı. üzerine sürekli nikotin alıyorsa bi boka yaramaz.
- bağımlılık sorunu olmamaktır, buna ek olarak da aşık olmamaktır.
anlatacağım bekleyin.
bahsi geçen içeceklerin ve tüketeceklerin, insanlarda bağımlılık yapmaya yol açan maddeler içerdiği artık biliniyor. bu kafein, nikotin ve diğer sonu -in ile biten maddeler, bir süre sonra insanlarda ihtiyaç haline dönüyorlar ve kişileri o maddeler olmadan yaşayamayacak hale getiriyorlar.
romantik aşkın da, beyinde kokain etkisi yaptığını ispatlamışlar. ahan da kaynak:
http://www.ted.com/...
bu durumda, herhangi bir bağımlılığı olmayan kişilerin aşık olamadığı düşüncesi içine girdim. bir denek aldım.
yukarıda bahsedilen içecek ve tüketeceklerden hiçbirini tüketmeyip, üstüne de yokluklarında onları özlemeyen biridir bu denek.
bu kişinin sosyal ve medeni durumunu da inceledim.
aşk konusunda kendisinde tık yok.
kafasını kaynaktaki gibi mr'a sokamadım ama, kendisi ile mülakatlar yaptım ve gördüm ki, aşk da bu kişinin hayatında yer etmiyor.
çok sığ bir mantıkla da diyorum ki,
demek ki, romantik aşk da bir bağımlılıktır.
- (bkz: çay yok kahve yok kola yok ne var lan it)
- mormon olmanın getirdiği yükümlülüklerden.
- (bkz: detox)
- uygulanması sanıldığı kadar zor olmayan eylemdir.açıklaması da zor değildir aksine tadlarını sevmemek olarak kolayca açıklanabilir.zaten pek faydalı şeyler olduğu da söylenemez.her ne kadar çay,kahve ve kola tutkunu türk insanı ''aaa nasıl çay içmezsin,kahvesiz muhabbet olur mu,ay kolasız yemek yenir mi'' şeklinde birbirine benzer sorular sorup tepkiler verseler de bu üç içecek olmadan da rahatlıkla yaşanabilir. bir de bu tercihinizi her ne hikmetse kabullenemeyip ''içersin içersin ben de gençken içmezdim insan yaşlandıkça müptela oluyor''diyenler yok mudur onları üzerlerine kaynar su döküp çay gibi demlemek istersiniz.ayran var kardeşim,limonata ver sonra mis gibi su var günde 3,5 litre su içiyorum daha ne yapayım.
|