çay bardağı   

adana çık aradan

1. ince bellisi en bir makbul olan mutfak gereci. kişileştirmeyi had safhada tutup şöyle geniş omuzlu sıcak bir erkeğin elleriniz arasında olduğunu da düşleyebilirsiniz, incecik belinde parmaklarınızı gezdirdiğiniz bir kadını da. (bkz: ince belli bardak)

sevişir gibi çay içilir aslında bizim memlekette (bkz: çay tiryakisi). seksten daha iyi mi deniyordu, hah işte öyle. parmaklarınızın uçlarının soğuktan donmuş, kabanınızın önünü iliklemekten aciz kaldığı, ellerinizin çatlaklamaktan kaplumbağa derisine benzediği kış günü sığındığınız buğulu bir kapalı mekanda, ellerinizin arasında sıcaklığı tutmak ayrı bir güzel sanki.
    (azureel, 05.01.2005 14:19 ~ 14:35)
  2. bir karadenizli için olmazsa olmaz,yaşam kaynağı,günün iyi geçmesini sağlayan eşya.
    (dina, 06.04.2006 00:09)
  3. çay içmekte kullanılan cam bardak.

tdk
    (guenhwyvar, 30.10.2006 21:47)
  4. görünüş itibariyle güzel olmasına rağmen, bence bir tiryaki için aşırı derecede kullanışsız ve verimsiz olan bardak.

inceliyoruz,
    tiryaki adama bir bardak çay yetmez, (bardak=ince belli hacmi) lakin bu bardak iki yudumda bitmekte, git bir daha doldur hadi bir daha hem vakit kaybı hem de keyifin içine eden bişeydir.

antitez: büyük boyları var değil mi bunların. var tabii, ama hem estetik değil, yarma hatun modeli bardak onlar, hem onlar da hacimde az.

ayrıca bu bardaklardan çay içerken dudağınızı değdirdiğiniz kesmin karşısı burnunuza değmezte (benimkine değiyor kardeşim) kıl etmekte, dibinde kalan çayı içmek için diktiğimde daha da gıcık etmekte. büyük boylar da keza aynı.

kısaca, tiryaki ince belliden içecek diye bişey yoktur, ince belli verim ve keyif olayında faydasızdır. su bardağı her yönüyle basar.
    (venom, 10.02.2007 14:33 ~ 14:34)
  5. ulkemizde sınıflandırmaya sokulan nadir olaylardandır. bardakları su bardagı, çay bardağı, kola bardağı ve benzeri şekilde sınıflandırmış milletimiz bu yönüyle gelişmişlik göstermektedir. zira gelişmiş devletler otları böcekleri sınıflandırırken biz ot ve böcek olarak toparlamışız dır. çünkü onlar teferruat ve gereksizdir. ottan boktan işler yerine adam akıllı işlerle uğraşmış ve bardak gibi önemli bi konuyu geliştirmişizdir. kültür bakımından fakir ülkeler ise 'cup' kupa olarak hepsini genellemiştir. bu yönüyle çay bardağı bir sembol bir devrimdir. ince belli hareket engellenemez.
    (atc, 10.02.2007 14:47)
  6. (bkz: çaybar dağı)
    (togisama, 10.02.2007 15:08)
  7. olması gerektiğinden de ufak bir çay bardağında getirince çayı garson, “ücretsiz” kelimesinin aslında bu çay bardağı için oldukça uzun olduğunu düşündüm. yemeğin üzerine “ikram” edilen çayın mönüdeki adının karşılığında, diğer içecek ve yiyeceklere nazaran rakamla değil harflerle tanımlanması pek hoşuma gitmişti doğrusu. parasında değilim; ama “çay” sadece ikram edildiği zaman sıcak oluyordu benim için bardağının içinde. fakat bu kadar ufak bir çay bardağının, yalnızca bu lokantanın cimri sahibi için yapıldığı açıkça belliydi. garson, minimini bardağı önüme koyup gitti. küp şekerden olsa olsa iki-üç kat büyük bu bardağa önce bir tane şeker atmayı düşünsem de, taşma olasılığından dolayı şekersiz olarak ve bir yudumda içtim çayı. yan sandalyeme astığım paltomu giydim, boş çay bardakçığını da alıp kasaya gittim. hesabı ödedikten sonra, kasada duran ve muhtemelen “patron” olan beye “izniniz olursa bu bardağı alabilir miyim? evde beslediğim yavru kanaryama su vermek için en ideal küçüklükteki kap bu. ne kadarsa ücreti ödeyeyim.” adam bu ince şakamı anlamamıştı galiba. “ne ücreti beyefendi, buyurun sizin olabilir bardak.” bardağı paltomun cebine koydum, teşekkür edip çıktım lokantadan.
    (galiba, 05.10.2008 22:27)
  8. koleksiyon mobilya'dan faruk malhan imzalı olanı çok hoştur. hem estetik hem içim keyfi olarak harika.

şurdan görülebilir: http://img512.imageshack.us/...
    (rojhot, 05.10.2008 22:40 ~ 06.10.2008 00:20)
  9. yolu sakarlarla her daim kesişen kader kurbanı başlıca mutfak eşyası.
    (luis alberto salvetiera, 05.10.2008 23:29)