ancak bir süre sonra alışılabilen durumdur
zayıflayacağını düşünenler için kendi çaplarında güzel ama bir o kadar faydasız bir eylem
(hazzy, 03.05.2005 11:17)
çayın orjinal içiliş biçimidir,
earl grey, kaçak çay harmanında denenmelidir, çayın tadına varma biçimidir.
şekeri çayla beraber yiyen kişileri
paralize eden olay... ama save vs spell atılırsa da hede hödö...
(bkz:
her giriye frp katmak)
evde şeker kalmayınca başınıza gelebilecek durumdur.
şeker biriktirmeye imkan tanıyan alışkanlık
cep telefonunuzun üzerine çay döküldüğünde, çayın şekersiz olması nedeniyle telefonu kurtarma olasılığının daha yüksek olması
yanında biskrem varsa gerçekleştirilecek olay.
diyabet hastalarının genelinin yapmaya mecbur oldukları eylem.
alıştıktan sonra bi daha bırakılamayan olay.. şekerli içmeyi denediğinizde mideniz bulanır..
simiti susamsız yemek gibidir. tamam, belki orda asıl besin değeri mevcuttur ama insanın içinde "birşeyler eksik" hissi yaratır.
kanı damarda pıhtılaştırıcı özelliği oldğundan dolayı zararlı eylem.
çayın gerçek tadı almak için yapılması gereken eylemdir.
uzun bir süre boyunca şerbet kıvamında çay içtikten sonra yapmaya başladığım ve herkese tavsiye ettiğim şey. çayın gerçek tadını ancak böyle alabiliyorsunuz. bir şeker bile atıldığında şeker tadı, çaydan daha baskın oluyor. özellikle lipton'un earl grey'i veya karamellisi bence kesinlikle şekersiz içilmesi gereken çaylar.
kaç şeker sorusuna "şekersiz içiyorum ben" dememe ve her seferinde "a aa nasıl ya?ben hayatta içemem öyle tatsız oluyordur(zekanın böylesi bravo)" tepkisini almama neden olan hadise.zaten bıkmışım böyle laf için söylenmiş sözlerden,sorgusuz sualsiz çay keyfimiz de kalmadı.
çok gereksiz bir iş, tabi diyabet hastası değilseniz, bence...
uygulayanları tarafından çayın tadının alındığını idda ettikleri olaydır. aslında zor değildir çayı şekersiz içmek. üniversiteye başlayınca bir iki kez şeker alırsınız sonra bakarsınız olmuyo bu iş böyle azaltmalı şekeri diye düşünürsünüz. sonra 3 şekerden iki şekere düşersiniz, daha sonrada tek şekere. sonra ha tek şeker ha hiç şeker der şekersiz çay içmeye başlarsınız. önceleri aman ya içilmez bu çay şekersiz acı acı dersiniz ama sonra bir bakarsınızki çayın tadı böyle çıkıyor. hem keseye de yararlı valla....
tabi olumsuz yanlarıda olmamakta değil şekersiz çayın. herşeyden önce şeker ihtiyacını tam olarak karşılayamadığınız için zaman zaman aşırı tatlı tüketimi ihtiyacı duyarsınız ama olsun.....çayın tadı şekersiz çıkar...şekerli içilen çayda alınan tad şekerinkidir çayın değil...
(troke, 04.05.2006 21:50)
alışınca da bir daha şekerli içememek durumuna mükabildir.
göz altında inceden inceye torbaların oluşmasına zemin hazırlar. çayın tadı dibine kadar alınır, hele ki demli içenler kafayı rahatlıkla bulabilirler.
bir
şeker hastası olarak yavaş yavaş alışmaya başladığım durum.
karadenizlilerde yaygın olarak görülen eylem
diyetlerin en sevmediğim özelliği.
çay keyfi denilen durumu anlamak için gerekli olan eylem. 6 yıldır şekersiz içiyorum çayı ve önceleri sadece uyanık kalmak için içerken şimdi cidden tadını alarak keyifle içiyorum.tavsiye ederim herkese bi kere şekersiz içmeye başlarsanız bi deha şekerli çayın yüzüne bakmazsınız.
şekerin gereksiz tadı, köpüğü olmadan, belki son yudumda hafiften yüzü buruşturarak ama çayın tam tadını anlayarak çay içmektir.