çarşının kitli olması 

adana çık aradan

1. eğer çalıştığınız yer çarşı,pasaj içinde bi yerdeyse sabahın köründe ayakta dikilirsiniz,hava soğuktur. üşürsünüz. ulan bu işi nereden buldum ben diye söylenirsiniz. hatta ve hatta çarşının çaycısı bile sizden daha geç gelmektedir ki kapıda kalmışınızdır allahın ayazında. kendinize mi kızarsınız insanlara mı bilinmez ama yanınızda gazete de yoksa zaman bir türlü geçmek bilmez. bi de yoldan gelen geçen size bakar. daha da huzursuz olursunuz. neyse dersiniz daha ilk saatten piskopata bağlamayayım ama dakikalar geçtikçe başlarsınız içinizden saydırmaya. bu arada elleriniz kaskatı olmuştur. ve banyo yapıp çıktığınız için de her an soğuk almış olabilirsiniz.
    gidip gazete alırsınız başlarsınız okumaya.rüzgar çıkar gazete okuyamazsınız. sora biri gelir günaydın der içinizden "senin gelmişini geçmişini diye devam edersiniz". neyse kapı açılır girersiniz dükkana. bi çay demlersiniz belki. beşiktaşın haberlerini okursunuz arka sayfadan. daha millet hala gelmemiştir. "enayimiyim lan ben" dersiniz ancak kendi kendinizi teselli etmeye çalışırsınız.gün başlar iş başlar ve unutursunuz yavaş yavaş.sabahki asabiliğiniz kalmamıştır artık.
    bunun bir de askerlik meselesi var tabi.dört gözle beklediğiniz çarşı izni gelmiştir.eksikleriniz tamamlanacak askeriyenin o sert havasından kurtulacaksınızdır.ama bi bakarsınız ki kapı kapalıdır hala.yukarıdaki olaylar aynene gerçekleşir yeniden.yalnız yanınızda arkadaşlarınızda vardır bu sefer.o yüzden pek koymaz adama.
    (zogo, 03.08.2007 11:42)

2. askerde hafta sonu çarşı izninin iptal edilmesi olayıdır. sebep genellikle cezadır. askerde insanın tek semi-özgür anının bu kısa çarşı gezintileri olduğu düşünülürse etkileyici olduğu anlaşılır.

- abi çarşılar komple kitlenmiş.
    - hadi ya? neden?
    - mıntıka yüzünden.
    - amına koyim....

(bkz: çift çarşı yazdırmak)
    (me vale madre, 03.08.2007 12:44)
  3. (bkz: çarşı kite karşı)
    (khaki, 03.08.2007 12:54 ~ 12:56)
  4. (bkz: çarşının kilitli olması)
    (rhododendronluteum, 03.08.2007 13:10)
  5. (bkz: kapalıçarşı)
    (zeus, 03.08.2007 13:32 ~ 13:32)