belki ilginizi çeker
  1. · abdullah gül
  2. · tayin komedisi
  3. · suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi
  4. · abdullah gül ün türban değişikliğini veto etmesi
  5. · 8 mayıs 2008 abdullah gül ün ilk vetosu
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · disko kralı
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · colin kazım richards
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · aşk
  8. · talep
  9. · kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının

çankaya noteri  

1. on birinci cumhurbaşkanı olarak seçilen abdullah gül'e akp iktidarının jet hızıyla çıkardığı kanun tekliflerini jet hızında onayladığı için akp muhalifleri tarafından yakıştırılan takma isim.
    (chixculub, 27.02.2008 13:25)
  2. noter kişiler, bu yakıştırmayı beğenmeyebilir, kendi işlerinin küçümsendiklerini düşünebilirler ama bunu ifade edebilen biri olarak küçümseme gayesi duymuyorum, açıkça belirteyim, noterlik kutsal bir meslektir.

önsözü geçtikten sonra, diyebilirim ki, noter genelde kendisine gelen işleri, evrakları tastik edip, hukuksal geçerliliğini kazandıran kişidir. çankaya noteri'nin işi ise kendisine gelen kanunları onaylamaktır, mucizeler dışında vetosu görülmez. zaten cumhurbaşkanlığına gelen kanun tekliflerinin onaylanması süreci de bunun doğruluğunu gösteriyor gibi. öyle ki, çankaya noteri akşam 17.00'da kapanmaz, gece 03.00'te bile çalışır, dış temaslardan sonra bile işine devam eder. noterler yarı resmi devlet memuru statüsünde görüldüğü için, sıradaki parça sevenlerine gelsin.

" benim memurum işini bilir "
    (dünyayı kurtaran adam, 08.05.2008 09:32 ~ 09:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil