tek kelimeyle uyuz
'çanın tepesi olmak ' deyimini gerçeklemeye çalışan
dersten başka pek de bi uğraş alanı olmayan
etrafta bol miktarda bulunan
neslinin tükenmesi olasılığı kocaman bi sıfır olan
sinir olunası topluluk üyesi....
"ne kadar notum olursa o kadar beni severler" mantıksızlığıyla yaşayan,bencil yaratıklardır.herkesi sırtından vuran menfaatçi,kaypak şahsiyetsizlkiler. her insan notunun iyi olmasını ister tabiki ama hareket kabiliyetine sahip ruhsuz bir karbon yığını olmanın kimseye bir yararı olmaz.
genelde bıyıklı kız ve piskopat erkek tiplerinden oluşan hedeflerinin ne olduğunu bilmeden kendini çalışmak uğruna tüketen ,pekçoğu antisosyal amaçsız insan grubu.
sınavdan önce hiç bişe bilmiyorum diye sızlanan bir yandan notlara bakan (tekrar eden) sınav boyunca uflayıp puflayıp ondan kopya almak isteyince hiç bişe yapamıyorum derken harıl harıl yazan(dünyadan soyutlananlarıda mevcuttur) sınavdan sonra berbat geçti hepsini salladım diyen sonrada en yükseğinden notunu alan insanlar topluluğu
kendileri için doğru ödevi saklayıp, ödev isteyenlere bol hatalı kopya ödevi veren, hayatında da bunu sürdürürse hayattan hiçbir zevk alamayacak, kendini sınırlamış kişi.
o iğrenç mat102 dersinde üstelik de yaz okulunda hocanın verdiği 40 dakikalık arada yerlerinden kıpırdamayan, dönem içinde aldıkları ba notunu yükseltmek adına yaz okuluna kalmış (ne diyim artık) insanlar(!?!)
sınav öncesi hangi konuların olduğu bilinmediği için bir çancıya gidilir, çancı arkadaş pek güler yüzle karşılamaz tabi.. vize de ne çıkıcak muhabbeti dönerken "son hafta konuları yok, diğer grup yetişememiş." lafı çıkar ağzından. tabi arkadaş yemiş gibi yapar yine de bi son haftaya göz atar.. sınava girilir soruların yüzde 50 kadarı son hafta, yüzde 20side hiç çalışılmamış bilinmeyen konulardan.. sınavdan çıkılır şok devresi atlatılır.. sonra öğrenilir ki çancı arkadaşın söylediği geri grup arkadaşın(ve aynı zamanda çancının) grubudur.. işte o an ele bi satır alınıp acaba son hafta için mi kessem yok hiç işlenmemiş konular için mi diye kara kara düşünür.. satır fiyatlarına bakar arkadaş.. pek pahalı gelir likör alır.. ne de olsa şişeyle de cinayet işlenebilmektedir.. tabi tahminler doğrudur çancı arkadaş iyi bi not alıp öncü kuvvet olur arkadaş da artcı da önemlidir diyip rolünü benimser...
kopya çekenleri ispiyonlayan, ya da belli etmeye çalışan, sadece kendini düşünüp, notlarını bile vermeyen, bencil insanlar..hiç gerek yok bırakın da yardımsever olun..ha bir de çancı kavramını farklı algılayanlar oluyo..dersleri iyi olanlar çancı değildir, dersleri iyi olup diğerlerinin iyi olmamasını düşünen fesat kişilerdir çancılar kanımca..
(bkz: çancıyım çancısın çancılar)