berbat bir kokusu olup elden de kolay kolay esansı gitmeyen temizlik sıvısıdır. çamaşırda beyazlar harici kullanmamak gerekir rengi mahveder. çay ve kahve izi kalmış bardak ve çay kaşıklarını bu sıvıya yatırıp ilk günkü haline getirmek mümkündür.
arkadaşımın annesinin sıvı sabun kutusuna koyup, lavabonun yanında bırakmasından dolayı sayısız kere sabun diye kullandığım ve defalarca kolonya sürüp, normal sabunla elimi yıkamama rağmen sperme benzer kokusu saatlerce çıkmayan yivrenç sıvı
sodyum hipoklorit. amonyak içeren herhangi bir şeyle karıştırıldığında son derece zehirli olan kloramin gazı çıkan kimyasal. yani çamaşır suyuna işemeyin.
endüstri mühendisliğinde okuyan bir arkadaşımın beyazlatsın diye diş macunu niyetine kullandığı kimyasal.
ardından dişetleri kanamaya başladı, ağzını sirkeyle çalkalattım, iyileşti ve kendine geldi.
kıssadan hisse: öss başarısı her şey demek değildir
bazı hijyen manyağı ev kadınlarının ve çoğu çaycının bardak yıkarken kullandığı kimyasal. ondan sonra o çamaşır suyu kokusu bardak ne kadar durulansa da çıkmaz bardaktan. *
sodyum hipoklorid içeren her tür karışım. asitlerle karışımı zehirli gaz çıkışına sebep olur. buna rağmen bilinçli ve kültürlü türk hanımları hala çamaşır suyu ile tuz ruhunu (derişik h2so4) karıştırarak kullanır. salakçadır.
ayrıca dişçilerin "bu sefer dişine ilaç koyup geçici dolguyla kapatıyorum, bidahaki sefere kalıcı dolguyu yaparız, 3-5 gün sonra gel" cümlesinde "ilaç" olarak bahsi geçen sıvı çamaşır suyunun ta kendisidir.
bu dişçiler dolgu yaparlarken bide mavi bi sıvı kullanırlar. şimdi dişinin içini temizliyorum vs. derler. aha işte bu sıvı da bildiğimiz fosforik asitten başka bişiy diildir. bunları bilerek dişçiye gitmek ise tam bir işkencedir.
tam coşmuşken bişiy daha söyleyeyim; şap adıyla aktarlarda satılan ve erkekliği öldürdüğü, nazardan koruduğu söylenen sihirli madde, potasyum alümüno sülfattır ve en dandik laboratuarda bile basit malzemelerden kolayca üretilebilmektedir. (kendiniz üretseniz bile nazardan koruma etkisi şiddetle devam eder.)
her derde deva temizlik maddesi.
dikkatli kullanılmaması sonucunda üstte başta ne varsa batik şaheserine dönmesi kaçınılmazdır.
anneler en sevilen giysileri bu maddeyle temas ettirip evin içinde küçük çaplı bir iç savaşa sebep olmayı evlatlarına bir borç bilirler.
tuvaletler için kallavi bir temizlik amacı güden annelerimizin, her türlü uyarılara rağmen tuz ruhu ile karıştırmaktan çekinmediği çözelti. (%5,25 w/w sodyum hipoklorit içerir.)
bazı yerlerde ozon olarak bilinen temizlik gereci.
+ çamaşır suyu alacaktım ben..
- ne alacağıdın ne alacağıdın??
+ çamaşır suyu abi
- o nedir yeğenim?
+ abi var ya hani kosla falan (nereye düştüm ben yaa!!)
- haaa ozon de hele
+ ozon???