|
|
- saat ve akademik dönem gözönüne alındığında şu anda burda bu giriyi yapmaması gereken arı modeli.(bkz: iğnesiz arı)
- yazısı inci gibidir,hocaların gözdesidir ve tuttuğu notlar her daim karaborsadır.
(si, 04.05.2006 01:02 ~ 01:02)
- fotokopicinin sadece ününü duyduğu ve ekmek parasını borçlu olduğu modeldir.
- sınıfa ilk gelen odur ,itinayla her geldiğinde en öndeki sıraları süzer ve ardından hep aynı yere, hocanın tam karşısına oturur.
hoca konu olarak nerede kalındığını sorduğunda, hatırlayan insandır.
hoca konuya örnek verdiğinde kafasını abartılı bi biçimde aşağı yukarı sallıyarak ona katıldığını belli eder.
yanına gidip ders konusunda anlamadığınız bir şeyi sorarsanız "ben de anlamadım" şeklinde yanıt alırsınız.
yapma canım yapma arkadaşım denir bu durumlarda
hocaların en sevdiği öğrencidir,onun gözlerinin içine bakıp ders anlatırlar.
ders notları karambole birinin eline geçerse karaborsada inanılmaz fiyatlara satılabilinir.
not:ben hep en arka sırada oturdum
- yakın vakitlere kadar neredeyse hep daha yüksek notlar aldığım insan güruhunun mensubu.(gerçi yatıp kıç büyütmesem belki yine alırım).bunların profesyonel ders takipçisi olduğunu belirtmek isterim.gözleriyle avını süzen bir şahin,ya da head shot için pusuya yatmış bir sniper misali dinlerler dersi.notlar açıklandığında sadece kendi notlarına bakacaklarına bütün sınıfın notlarını ezberlerler.hatta "ha senin bu kötüydü, 45 falan mıydı ?" gibi sorular sorarlar.çalışkan olmalarından aslında çoğu insan gocunmaz."çok da şeyimde!" diyip geçer ama bunu statü göstergesi olarak görenleri ile karşılaşınca ,işte o zaman kategorize etme ihtiyacı hisseder.bir kısmına saygı duyarım bir kısmına da ...o kısmını sallayın gitsin!
- bazıları vardır ki : sınavlarda mutlaka kağıda yumulur, yanındaki arkasındaki öğrenci kağıdını görmesin diye koluyla mümkün olduğunca kapatır. derste ota boka ısrarla parmak kaldırır, tükenmeyen bir enerjisi vardır, enerjisini mümkün olduğunca derslerine harcar dolayısıyla dizi- film izlemez, futboldan, basketboldan çakmaz, takım tutmaz, karı-kızla ilgilenmez...
kısacası çok çalışkan olmak iyi birşey değildir, iyiki ben böyle değilim dedirten öğrencidir.
- her yerde test çözen insan modelidir bunlar. akıllara zarardır. burger king gibi embesil ortamları dahil her yere ellerinde test kitaplarıyla giderler.
- böyle arkadaşlarımızın sosyal hayatları olmamakla birlikte ev ve okul dışında gittikleri tek yer kütüphanedir;ki o da ders çalışmak için...genelde film izlemek,internette takılmak,dışarı çıkmak gibi aktiviteler varken nedendir bilinmez ders çalışmayı tercih ederler.sınıfta ön safları oluştururlar,dersin kaynaması gibi bir tehlike durumunda gereğini yapıp o dersi kurtarırlar.dersi büyük bir ciddiyetle dinler çoğunluğun anlamadığı sadece öğretmenin ve o dersi çalışanların anlayabileceği sorular sorarlar nitekim cevapları da bir tek kendileri anlarlar.ödev yaparlar.tenefüslerde de ders çalışır bir de ses yapanları uyarırlar.en itici yanları da şudur ki:bencildirler.evet çalışkanlar bencildir.sınavda asla kopya vermezler!son olarak da çalışkan arkadaşlarımız diğerlerimizin aksine dersi boş geçiren hocayı değil de,dolu dolu işleyen hocayı severler...
- üniversitede okuyan, çift anadal yapan, aynı anda formasyon alan ve bitirme tezi yazan, bunun yanında bir de işte çalışan öğrencidir. nasıl yapıyor bilmiyorum ama böyle bir arkadaşım var. dersleri de başarılı üstelik.
(cerceve, 17.05.2008 23:36 ~ 23:37)
|