gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · boylumlama
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · işine gelmeyen giriyi kötüleyen yazar modeli
  9. · recep tayyip erdoğan ın kendini padişah sanması

çalışan annenin yararları  

1. hem babadan hem de anneden para almak şansı*
    (atlantis, 14.06.2004 18:20)
  2. yalnız kalmaya alışkın olmak.
    (galileogalilei, 14.06.2004 19:41)
  3. evde sürekli yanlız kalabilmek, ve genelde tek çocuk olmak
    (pyrotechnician, 15.06.2004 19:35)
  4. daha rahat duygu sömürüsü şansı:
    --zaten hiç sıcak yemek yüzü görmedim
    --ben yalnız büyüdüm, ühü
    --para para, ya been!
    ...
    (ceycey, 15.06.2004 21:17)
  5. yüksek sesle gürültülü müzik dinleyebilme,okuldan arkadaşlarla kaçıp evde barınabilme,annenin devamlı vıdılamaması gibi güzel,mutluluk verici şeyler.
    (ıgetbored, 04.08.2006 16:23)
  6. bu yararlara alışan çalışan anne çocuklarına annenin emekli olmasıyla birlikte hayat kabus olur. bir önceki gün hem işe hem eve yetişen anne birden bire hiçbir işe yetişememeye, sadece ev işlerini bile yetiştirememeye başlar. kirliye attığın bluzu iki hafta sonra sorduğunda o yıkanmadı renklerine göre ayırıyorum da çamaşır birikmedi demesi, ortaya koyduğun bir eşyayı eskiden rahatça bulabilirken artık bir yerlere sokması sonucunda kaybetmesi mümkündür. çalışan anneler sonsuza kadar çalışsındır. emekli olmaları çocuklarına eziyettir, zulümdür. yapmayın etmeyin.
    (yamukyumukpirenses, 04.08.2006 18:25)
  7. çalışan annenin çocuğu olmak, insana çok şey katar. sorumluluk duygusundan hiç bahsetmiyorum bile, daha 8 yaşında bir bebeyken küçük kardeşine bakma görevi sana düşerse o sorumluluk duygusu nasıl gelişmesin? sonra da sosyologlar "büyük çocuklar yöneticiliğe, liderliğe daha yatkın; küçük çocuklar daha havaî, daha özgürlüğüne düşkün olurlar, bikbikbik" diye ahkâm keserler, ulan bunu bana 8 yaşındayken sor, gene söylerdim... neyse neyse, benim asıl anlatacağım başka: çalışan annenin çocuğu olmak insanın yaratıclığını da geliştirir. valla bak... hemen örneklerle açıklayayım: içimizden kaçı annemiz evdeyken radyoyu sabunlamak/çamur, karabiber ve sütten kek yapmak/annenin saç fırçasını ve geçen badanadan kalmış yarım kutu boyayı kullanarak duvarlar üzerinde sanatını konuşturmak... gibi aktivitelere girişebilmiştir ki? bu gibi yaratıcı aktiviteler için boş bir ev ve yasaklarla kirlenmemiş bir beyin lâzımdır! tepenizde zebellah gibi dikilen anne varken o iş olmaz... hatta yaramazlıklarınızdan illallah eden anne, karlı bir günde üşütüp hasta olmamanız için evin anahtarını size bırakmayıp yanında götürse bile, önceden geliştirmiş olduğunuz yaratıcılığınızdan bir tutam kullanıp şıp diye çözümü bulursunuz: kardeşlerden biri evde beklerken diğeri çıkar, bir güzel oynar, kardanadamın yarısını tamamlar; sonra sıra diğer kardeşe gelir, o da çıkıp oyununu oynayıp eve döner. dönerken de "yazık, üşümesin" diye sokaktan bir kedi bulur getirir. anne eve döner, salonun ortasında, beyaz koltuğun üzerinde evin sanki kırk yıllık sakini gibi yayılmış oturan kediyi görür, bir çığlık kopartır. görev tamamlanmıştır! *
    (hikaru, 26.06.2009 07:02)
  8. evin genelde boş olmasının içinde bulunduğu çeşitlemelerdir
    (bağlaçolanki, 26.06.2009 07:38)
  9. çalışan bi anneniz varsa çalışan kadın olmak zor gelmez
    (multipl skleroz, 26.06.2009 09:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil