hayatın beni sadece peşinden sürüklediğini kabul etmemle birlikte mutlu olmak için film izlemekten ve çikolata yemekten daha farklı uğraşları keşfetmemdeki en büyük etkiydi çakra.kişisel gelişim kitaplarındaki gibi bir giriş yaptım şahane oldu bence. neyse bu aralar çok popüler ya
meditasyonmuş ,
reikiymiş, içimizdeymiş ya hepsi. dedim bakalım neler varmış içimizde. ilk olarak bir elimde kahvem bir elimde çikolatam , ayaklarımı kalorifere uzatıp youtube'dan meditasyon videoları izledim, haliyle bana bir şey katmadı. yok dedim olmuyor benim kesin üçüncü gözüm kapalı, üzüldüm bayaa. sonra araştırdım her bireyin hayatındaki memnuniyetsizliklerin nedeni olan kapalı olan ayrı birkaç çakrası varmış. genel bir sınıflandırma yapmak gerekirse insanları burç burç kümeleyebiliriz öncelikle, çünkü aynı burçtan insanların genel olarak aynı enerji düzeyine sahip olduklarını farz edebilirim sanırım.umarım öyledir yani.
*
şimdiii.. sırayla kapalı çakraların insanlar üzerindeki etkilerini ve genel olarak bu sıkıntıların rastlandığı çakralara bir bakalım.
1.çakra yani kök çakrası dünyevi olanı simgeler.hayatta kalabilmemiz ve devam ettirebilmemiz için gerekli enerjiyi sağlar. blokaj durumunda korku, güvensizlik, tedirginlik yaşanır. kök çakranın düzensiz çalışması fiziksel seviyede sırt ve bacak ağrılarına, aşırı kilo veya aşırı zayıflığa, kansızlığave kemik erimesine sebep olur. bu problemler duygusal yüklerimizin sırt omurga ve bacaklarda ağrılar şeklinde ortaya çıkması demektir.özellikle de oğlak burçlarında bu eğilim fazlaymış.
2.çakra, sakral çakra.duygularımızı ve cinselliğimizi bu çakra kontrol eder. düzgün çalıştığında açık, etkileyici, yaratıcı ve akıcı oluruz. yeterince çalışmıyorsa kendine güvensiz, çirkin ve değersiz hissederiz. seksüel gücü zayıf , karşı cinsle ve hemcinsleriyle iletişim kurmakta güclük çekeriz. bu kişiler zevkleri inkar eder ve kendilerini bundan mahrum ederler. aşırı ya da yetersiz çalışması durumunda, cinsellikte saplantılı davranışlar, hatta sapkınlığa varan eğilimlere ya da tersi frijidite yani sekse karşı ilgisizlik ve soğukluk görülebilir.akrep, terazi ve yengeç burçlarından olanlar dikkat etmezlerse kabızlığa kadar yolu varmış.
gelelim 3.çakraya.güneş sinir ağı gibi etkileyici bir ismi var bu çakranın.en temel özelliği
güçve
iradedir.çakranın dengesizliği durumunda reddedilme korkusu, aşırı eleştirel tutum, kalabalıklar içinde bile yalnız hissetme yetenekleri bu çakradan gelir.
astral seyahat, medyumluk bu merkezin tesirleri ile olur. uyumsuz çalışmasında eleştiriye aşırı tepki verme, kontrol etme ihtiyacı, düşük benlik değeri, özgüven eksikliği. bilin bakalım bu güç merkezli burçlar hangileri? tabii ki aslan ve koç.
4. çakra ,kalp çakrası. göğüslerin tam ortasında vücudun merkezindedir. tüm çakraların da merkezindedir. en belirgin özelliği
sevgi çakrasıdır. kalp, sevgi, aşk bu çakranın etkilediği alanlardır. bu çakra aynı zamanda maddesel olanla ruhani olan arasındaki köprü işlevini de üstlenir. aslında bu çakra bizi biraz zorlar çünkü doğamıza çok ters bir oluşum sergiler. görünür dünyanın katı formlarından görünmez ve şeffaf olana bu çakra sayesinde geçiş yaparız. kalp çakrasının uyumsuz çalıştığı durumlarda vücudumuzda görülebilecek fiziki rahatsızlıklar; kısa ve sık nefesler, nefes alma güçlükleri, yüksek tansiyondur. psikolojik açıdansa bağımlılık, endişe, alınganlık, melankoli, yalnızlık korkusu, duygusal bağlılıktan korkma ya da aldatılma korkusu yaşanabilir.terazi ve boğa burçlarında fazlasıyla görülüyormuş.
5. çakra. boğaz çakrası yani.
iletişimin çakrasıdır. iletişimden kastımız kişinin kendisi ve içinde yaşadığı tüm ortamla olan ilişkisi ve iletişimidir. iletişim, ses kendini ifade etme, konuşma ve yazma yeteneği bu çakranın etkilediği özellliklerdir.uyumsuz çalıştığında kişi yalancılığa ya da tam tersi aşırı ağzı sıkılığa meyilli olabilir, tüm durumlara engel olma isteği, çekingenlik, aşırı mükemmeliyetçilik, yaratıcılıkta kapalılık, utangaçlık, güçsüz hissetme veya düşüncelerini ifade edememe durumları ortaya çıkar.ikizler, başak burçlarının bu özellikleri dengelemek için bol bol meyve yiyip, mavi gökyüzü, sakin göl yada durgun su manzaralarında dolaşmaları gerekirmiş.
eveet en sevdiğim çakra 6. çakra: 3.göz çakrası.üçüncü göz çakrası
sezgiyi simgeler.üçüncü göz çakrasının uyumlu çalışmadığı durumlarda; kabuslar, öğrenme zorlukları ve halusinasyonlar görülebilir, başarısızlık korkusu, hiç bir şeyden emin olamamak, her şeyin zıddına hareket etme dürtüsü.psikolojik olarak etkilediği yerler, bağnazlık ya da aşırı tutuculuk, duygusallığa asla yer vermeyen katı mantıkçı tutum, yalnızlık duyugusu. yetersiz çalıştığında kişi; madedesel olana aşırı bağımlııdır, ruhsallığı reddeden aşırı akılcı yaklaşımlara gider. süperegosu çok kuvvetlidir yani toplum kurallarına aşırı önem verir, unutkandır, duygusal rollerde zorlanır.yay, kova, balık gibi sezgileri güçlü olan burçların dikkat etmesi gereken bir çakradır.
son olarak da 7. çakra: tepe/taç çakrası. ihtiyacımız olan hayat gücünün geldiğine inanlılan bağlantı noktasıdır.çakranın uyumsuz olduğu durumlarda kişi paranoyaya yakın ölüm korkusu, ruhsallığı inkar etmeye ve kaçmaya eğilim gösterir, akıl ve mantıkla evrendeki her şeyi açıklamaya çalışarak psikolojiye sırtını dönebilir, aşırı egosantrik bir kişiliğe sahip olabilir, sorular içinde boğuşur ve hiç birine cevap bulamaz, manik depresif bir ruh halinde olabilir, cinselliğini ifade etmede sapkın davranışlar sergileyebilir, yetersizse; birileri tarafından engellenme korkusu yaşar, sevinç, memnuniyet eksikliği, yıkıcı hisler,panik ve tükenmişlik duygusu, ait olamama hissi, depresyon ve migren görülür. oğlak, kova, balık burçlarının giderek toplumdan soyutlanıp, yüksek ve ücra köşlere gitme ihtiyacı duymaları biraz da bu yüzden.
evet sevgili sözlük dostları.. bugünkü enerji kardeşliğinin de sonuna geldik. böyle şeylere inanmasanız bile kötü enerjilerden uzak durun, mutlu olmaya bakın. ulu manitu sizinle olsun.