|
|
- ipod'un dış görünüşünün birebir kopyalanmışı olarak çin'de üretilen, yazılımı farklı ama radyo, ses kaydedici, video, pdf reader gibi özellikleri olan piyasada çok ucuza bulunabilen aletler. eksi yanları, pilinin çok az gitmesi ve yazılımının çok yavaş olması.
- genelde adı sony konulan korsan ürünler
- mp4 player diye lanse edilen ve 125 ytl'ye dahi bulabileceğiniz bir garip taklit...
- (bkz: mp4 player)
(finch, 02.09.2006 18:32)
- bende bir çakma sony var. ama bu başlık altında incelemekte bir mahsur görmüyorum. zira aynı çekik gözün halt etmesidir. ucuz ve dayanıklı olması bir tarafa çok kolpa, kolpa derken abartmıyorum cidden kolpa, özellikleri vardır.
- bi kere playlist özelliği yok. yani abim bi liste yapayım da parçaları listeden seçeyim yok. klasörlerde ileri geri dolaşmak zorundasınız. bu yüzden bir klasöre 40 şarkı koyarsanız ve 25. şarkıyı açmak isterseniz 24 şarkıyı tık tık atlamak zorundasınız ki aşkını bile mesajla ilan eden neslim bunda zorlanmayacaktır. (yada bir sonraki klasörden geri geri 15 şarkı atlarsınız. herşeyin bir kolayı var.. türk milleti.. türk milleti..) bir başka yol da shuffle yapmaktır. shuffle yaparak dinlemek istediğiniz şarkıya yakın bi şarkıyı rast getirip, -şarkıların yerini ezberlediğinizi var sayıyorum-, bu şarkıdan devam edebilirsiniz.
- shuffle özelliği bir başkadır. sanki mp3 player'ın içine durmadan "abi şu şarkıyı bi dinle" diye kulaklığını ısrarla kulağınıza sokmaya çalışan bir arkadaşınız kaçmıştır. "hayır abim dinlemiycem" diyip shuffle tuşuna bi daha basarsanız "abi ölümü gör çok süper şarkı" özelliği devreye giriyor ve yine o şarkı başlıyor. (bu noktaya dikkatinizi çekiyorum. durum şu: bir şarkı çalıyor. shuffle yapıyorsun. aynısı bi daha geliyor. 40'ta bir ihtimal!) bi daha shuffle yaptığınızda alet "tamam abi sen bilirsin" moduna geçiyor. başka bir şarkı çalıyor. o şarkı bitiyor. "bir shuffle daha yapalım hadi şansa belki ruh halime tam uyacak bi şarkı çalar inceden" diyorsunuz, az önceki şarkı "abi valla bi dinle şunu" özelliği sayesinde yine çalmaya başlıyor ve sonunda pes ediyorsunuz. o şarkı sike sike dinliyorsunuz anlayacağınız. (bu anlatığım olay başıma bir kez gelmiş değil. abartmıyorum günde 3 - 4 kez oluyor. bi iş yapıcan onu da güzel yap bari ama çin'de böyle bi atasözü yok tabi. algoritmasını sktmini..)
- ışık her daim yanık halde durur. pilinizin ömrü bir kelebeğinki kadardır. kendinizi de bir kelebek gibi hissediyorsanız ne mutlu size ama shuffle özelliği kelebek etkisini sıfıra indiriyor. (oh ülen göndermeye, referansa bak. şair etti bu alet beni)
- üzerinde internal bir hoparlör bulunur. yani maç dinler gibi evde, okulda, teknede dağda bayırda kulaklıksız müzik dinleme olanağınız vardır. güçlü de bir hoparlördür. mantık gereği kulaklığı soktuğunuzda interanl hoparlörün devreden çıkmasını beklersiniz değil mi? çin'de öyle değilmiş işte. çin'de hem kulaklıktan dinliyosun. hem de çevreye dinletiyosun. bu özellik özellikle halk arasında insanların müziğin geldiği yere doğru bakmasına neden oluyor ve günde beş kez dükkanlar açık mı diye kontrol ederek obsesif kompulsifler kervanına katılıyorsunuz. (bu sorunu hoparlörün üstüne çift kat bant atarak çözdüm. pili de yiyo hem kulaklık hem hoparlör.
- güzel bir özelliği usb'den de şarj olabilmesi. bu özelliğine bok atamıycam. pili de nokia pili. (abi herşeyi çakma söylüyorum size. adamlar kolayını bulmuş ya. motorola şarj aletiyle şarj edebiliyosunuz. kafanız mı karıştı? daha hiçbişey görmediniz)
- türkçe menüsü var ama çinceyi tercih ederdim. zira ikisinden de birşey anlamıyorum sonuçta. hayatınızda görüp görebileceğiniz en çakma latin harfleri mp3'de. yeni okumayı öğrenenler kullanmamalı. kafa karıştırabilir. ali ata shuffle.
- çok yavaş bi alet. yani şarkılar arasında tık tık akarım diye bişey yok. her şarkının ilk iki saniyesini bi dinliycen. durdurup tık tık aksan da durum değişmiyo. her şarkıda bi 2 saniye duruyo. ses mi açıcaksınız? sesi açmak istediğiniz andan 5 saniye önce "vol" tuşuna basarsanız tam vaktinde sesi açma imkanınız doğar.
- mpeg mi oynatmak istiyorsunuz?. ne yazık ki asla çalışmayan installation disk'inde olduğunu tahmin ettiğim, yine tahminimce çince bir program ile mpeg'leri amv gibi bir formata çevirebilirsiniz. (sanırım)
- ekranında çiçekler var ve bu durumu değiştirmek adına elimden hiçbişey gelmiyor. bunun verdiği çaresizlik hissinin yanında bir kızın bunu görerek beni gay sanmasıyla başlayacak herhangi bir arkadaşlıktan medet ummaya başladığım an benim bittiğim andır arkadaşlar. bu mp3 player'ı da üstünde tepinip kırmıyorsam eğer çinliler harbiden bişeyler yapıyorlar demektir. bilmiyorum neden shuffle olayına çok kötü takmış durumdayım. allah kimsenin başına vermesin çok feci bi olay
- doğubank gibi bir yerden piyasanın 3'te 1 fiyatına 2 gb olanı alınabilen ve bilgisayar 2 gb gördüğü halde sadece 700 mb dosya atılabilen alet.
- doğubank'ta bazı satıcıları aybat olarak bilir bunları..oyun oynanabilitesi bile vardır hem bunların..
- (bkz: ipod nanorjinal)
- urfa da kapaklı pasajında tüm özelliklerinin üzerine fotoğraf makinesi özelliğide ekleyerek mp5 diye satılan ve bir süre kendimi silikon vadisinde hissetmeme neden olan alet
(bkz: şanlıurfa)
(bkz: medeniyetin beşiği)
(bkz: oradaydım)(uncle, 01.09.2007 23:46 ~ 23:46)
- bilgisayara usb girişi ile bağlanması dolayısı ile, orijinalinden kolaylıkla ayırt edebiliriz bunları. "bak abim orijinal bunlar. değilse kırarım yani o derece" diyen satıcılara, yanınızda taşıdığınız orijinal ipod bağlantı kablosunu uzatarak "al bunu sok bakalım neresine sokuyorsun" derseniz, ikna olacaklardır zannımca.
- sizi itunes kullanmak zorunda olmak gibi bir işkenceden kurtaran çin malı alet. yalnız şöyle bir sorunları var: şarj etmek için usb girişini aletin kıçına taktığınızda aletin devresi çatanak diye kırılır, sonuç itibariyle alet elinize verilmiş olur. bu olay iddqd kardeşimin iki günlük makinesinin başına geldi. adam 80 ytl'yi sokağa atmış oldu.
|