çakkıdı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. şu sıralar, radyolarda sıkça çalınan, yazın hitlerinden olmaya aday festival albümünden sözü müziği sezen aksu'ya ait kenan doğulu şarkısı. ayrıca albümden ilk klip bu şarkıya çekilecektir.

buralardan hemen gidesim var
    yeniden başlama hevesim var
    ne varsa attığım içime
    cart diye emesim var

katlanıyoruz herkes gibi malum
    açıklarımız kaçıklarımız var
    ama hem kel hem fodul takımını
    hart diye yiyesim var

çat diye çatlamak üzereyim
    neresinden tutup da düzeleyim
    ortağı olmuşum düzeneğin
    kendimi boğasım var

ortağı olmuşum düzeneğin
    herkesi oyasım var

aman hadi kalk kaynaşalım kız
    çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
    azıcık alttan azıcık üstten
    hoppidi hoppidi hoplatalım kız

bunlar benim fikrim mi
    kısa metraj filmim mi
    irfanım mı ilmim mi
    yuh diye sövesim var

zihin oyunlarım mı
    resmi duyumlarım mı
    koyun uyumlarım mı
    kah kah gülesim var

ortağı olmuşum düzeneğin
    kendimi boğasım var

ortağı olmuşum düzeneğin
    herkesi öpesim var

aman hadi kalk kaynaşalım kız
    çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
    azıcık alttan azıcık üstten
    hoppidi hoppidi hoplatalım kız

**hiç umut yok mu her şey boş mu?
    dünya alem dut gibi sarhoş mu?**

**kenan doğulu - sezen aksu vokali**
    (famenoth, 24.06.2006 02:08 ~ 05.07.2006 16:00)

2. sezen aksu'nun söz ve müziği yazmakla yetinmeyip, vokalde de katkıda bulunduğu kenan doğulu şarkısı* ayrıca düzenlemesi de oldukça başarılı olmuş bir parça.
    (finch, 29.06.2006 12:55)
  3. sakız çiğneme efekti.
    (milwaukee, 29.06.2006 12:58)
  4. nedense şarkının içinden her an tarkan fırlayacakmış gibi gelen, festival adlı albümde bulunan yeni kenan doğulu parçası.

(bkz: festival)
    (watcher, 30.06.2006 09:58)
  5. şarkıyı tam olarak dinlemediğim çeşitli yerlerde kulağıma gelen ve faruk k. , ismail yk. tarzı bi adam mı çıkmış diye düşündüğüm kenan doğulunun söylediğini öğrenmemle pek bir dumur olduğum tarzına uymadığını düşündüğün şarkı.
    (arinna, 30.06.2006 13:19 ~ 11.07.2006 02:30)
  6. 2006 yazına damgasını vuracak* çok şeker, eğlenceli, kenan doğulunun o yaramaz haline çok yakışmış* , cakkıdı cakkıdı kısmı ekstra şirin bir şarkı.

kendimi boğasım var.
    (selenikom, 06.07.2006 15:41)
  7. bu yaz herbiryanda çalıp kafamızı çakkıdı cakkıdı sikmesi muhtemel şarkı.

boku yedik anlayacağınız...
    (manticore, 06.07.2006 15:45)
  8. sadece piyasa için yapılmış albüm reklamı yapan parça.öyle özensiz zamanlarda kulağa hoş gelebilir ayrıca klibindeki görüntüler o kadar güzel çekilmiş ki istanbulu tanıyamadım yani görsel olarak olmuş ama içerik olarak olmamış.
    (atman, 11.07.2006 02:17)
  9. klibinde çok güzel dans figürlerinin sergilendiği şarkıdır kendileri.
    (dna, 15.07.2006 22:19)
  10. sözlerini sezen aksu nun yazdığı kenan doğulu nun söylediği kopmuş şarkı.şarkının sözlerindeki hiciv ve müstehcenlik müthiş sezen aksu yine harika,kenan doğulu da güzel söylemiş hani.hoppidi hoppidi hoplatır yani.
    (pakize, 16.07.2006 13:43)
  11. ilk dinlediğimde "iğğğrenç yaa bu ne" dediğim, sonra dilime fena takılan şarkı (döneğim ben evet, sezen aksu'nun yazdığı her şeyi beğenme gibi bir takıntım da var galiba, zira şarkıyı onun yazdığını öğrendikten sonra 180 derece döndüm)
    (eudaimonia, 18.07.2006 10:55)
  12. club'da çaldığı an, danseden herkesin "aoooooooooooooooooaaaaa" diyerek kendinden geçtiğini gözlemlediğim hiper şarkı...
    (hypnotica girl, 18.07.2006 14:36 ~ 14:41)
  13. (bkz: sezen aksunun tüm insanlardan üstün olduğu gerçeği)
    (hansvoralberg, 18.07.2006 14:38)
  14. oldukça hoş bir girişe sahip, insanın oynayası gelmektedir, omuzlar hareketlenmektedir, hele bi de doğum gününse, mevsim yazsa...
    (ahmet karaca, 18.07.2006 14:39 ~ 11.09.2006 13:32)
  15. melodi ve tempo bence on numara
    lakin nakaratları hariç sözleri kulağa pürüzlü gelen şarkı
    (captain black, 18.07.2006 17:17)
  16. dile dolanan çok kaliteli olmasada tam yaza uygun hareketli bir parça
    (sorunsal, 18.07.2006 17:29)
  17. son zamanlarda çıkan en iyi hareketli parçalardan biri. klibi çok şaşırmama sebep oldu. şarkıyı dinlerken kesin bir club ortamında ortada kenan doğulu yanda 50-100 hatun hepsi kıç sallıo die düşünmüştüm. izlerken şok oldum açıkçası. avrupada yayımlanan kliplerde benzer sahneleri görmüş olsam dahi türkiye şartlarında çok orjinal bir klip olmuş. çakkıdı çakkıdı oynatıyor cidden!!!devamını bekliyoruz...
    (eddarosa, 18.07.2006 20:02)
  18. tuvalette yazılan şarkılar volume 1 toplama albümünde de bulunan şarkı
    (hepten aykırı, 18.07.2006 20:34)
  19. ağzı sonuna kadar açarak aynı anda hem sakız çignemek hem de çene kası yapmak isteyen bünyelerin çıkardığı ses. yeterince uzun süre bu eyleme devam ederlerse çıkaracakları son ses de olabilir.
    (nighttimebird, 18.07.2006 20:39)
  20. kayıtları ve altyapısı başarılı olan, eğlencelik çıtır çerez parça. hatun bir vokal yapsa daha çok yakışırdı herhalde ama kenan doğulu da altından fena kalkmamış gibi.
    (marla singer, 21.07.2006 01:56 ~ 01:56)
  21. sezen aksunun hem kel hem fodul takımına olan eğiliminin bir kez daha gün yüzüne çıktığı şarkı.
    (tambatumbaesmerbomba, 21.07.2006 21:24)
  22. klibinde itü'den fen-edebiyat kapısından çıkıldığında merdivenlerde çekim yapılmıştır. düzlükte bi hanım kızımız dans ediyor; arkada levent'in gökdelenleri. klibin saniyeleri 54-55'i gösterirken. ayrıca köprü üzerinden geçilip merdivenlerle aşağı inileceği sırada arkada ziraat bankası olacak şekilde bi oğlan çocuğu da dans ediyor. tarif edesiye canım çıktı onun saniyesine bakamıcam. dağıın len!
    (centrocampista, 21.07.2006 21:40)
  23. ben demiştim ama, tutamıyorum zamanı'yı dinleyip de "aaahhhh kenaaaan" diyen arkadaşlara. bu kenan'ın sağı solu belli olmaz bir gün 10. yıl marşı okur ertesi gün kafasının üstünde döner demiştim. bu stille yeni bir popçu ve hatta belki de bir ihtimal bir yıldız çıkardı ama kenan bu yaştan sonra senden asi genç olmaz. bu yaz da p.ç oldu yeter be evden çıkamıyacaz sizin gibiler yüzünden.
    (gelirsemkal, 24.07.2006 19:55)
  24. sözlerini sezen aksu yazmamış ve şarkıyı kenan doğlu yorumlamamış olsa hakkında bu kadar konuşulmayacak saçma bir şarkıdır.
    (lucifer, 03.08.2006 02:51)
  25. 2006 yazında kendisinden en çok bahsettiren şarkılardan biridir.

zannımca müziğiyle, sözleriyle, videosuyla oldukça eğlenceli bir yaz parçasıdır.
    şarkının o hareketli ve muzip havası kenan doğulu'da yavan kalmamış, hatta şarkıyı oldukça iyi taşımıştır doğulu.

sözleri de oldukça eğlencelidir.
    bu sözlerin sahibi olan sezen aksu gene sözcüklerle oynama becerisini ortaya koymuştur.bu şarkının neden bu kadar antipati topladığını anlayabilmiş değilim açıkçası.bu yaz çıkan serdar ortaç'ın nefretlik parçalarının son örneği olan dansöz vb. şarkı(!)lara göre oldukça başarılıdır.
    (atalante, 05.08.2006 19:46)
 sayfa  / 2