kişinin alkol aldıktan sonra içinde olduğu nahoş duruma verilen ad. bunun üzerine daha alkol alındığında ise kişi sarhoş olur, hareketlerinin ve davranışlarının kontrolünü yitirir, yaptıklarını sonradan hatırlamaz.
yarı sarhoşluk durumu
sarhoşluğun en güzel noktası, en iyi eğlenilebilecek alkollü durum. ne rezillik çıkar, ne de yaptığınız birşeyi hatırlamama durumu.
cenk sönmez'in 2001 de kurduğu 2003 te son bulan gitar çalıp vokal yaptığı söz ve müzikleri yine kendine ait 5 şarkılık bir demoya sahip duygusal projesi.
not:cenk sönmez'in kendi cümleleridir.
http://rapidshare.de/...(troke, 24.03.2006 14:31)
platonik aşka msnden "naber" diyebilecek kadar sarhoş, "iyidir"den öteye geçemeyecek kadar ayık olma durumu.
çakırkeyif’teki çakır “alaca mavi renk” anlamındaki çakır değil, şarabın asıl türkçe adı olan çakır. çakır ta 11. yüzyılda orta asya türkçesinde yaygın olarak kullanılan bir sözcük.18. yüzyıl başında tarihçi naima çakır kelimesini kullanınca “kâse-i hamr demektir” diye açıklama gereğini duyduğuna göre o tarihte artık eskimiş olmalı.
(bawer, 03.11.2008 22:55)
yazılış olarak
hasankeyf'e benziyor olmasından kaynaklandığını düşündüğüm,
çakırkeyif kelimesinin yanlış yazılmış hali
bkmden tanınan eser yenenler ve oğuzhan koçun,üç lise arkadaşlarıyla birlikte kurduğu müzik grubu.
dünyanın en güzel hissiyatı. hele bir de marmaris gibi bir şehirde yaz aylarında bu duyguyu deneyim ediyorsanız on numero bir hadise. burada her markette alkol bulabilirsiniz. uygun bir ortam bulursanız dayayın biranızı vodkanızı neyse artık. sarhoşluk mertebesine erişmeden bu haddeye gelince bırakın. hayatınızın en skik döneminde olsanız bile görün bakın ne kadar güzel bir duygudur be.
herkese nasip olması dileğiyle
(bkz:
doldur be meyhaneci)
an itibariyle olmak üzere olduğum içkiyi hissetme hali.
-dostlarla restauranta dönüştürülmüş teknelerde rakı balık sefasında tadılacak keyiftir.
-"hayatta aslolan muhabbettir" diyen güzel insanların muhabbeti engelleyen psikolojik unsurlar ortadan kalksın diye içine girdikleri fizyolojik durumdur.
-öyle bir fizyolojik durum ki; kendinizi biraz keyifli, biraz melankolik hissedersiniz.
-hayatınızda yaşadığınız bütün ayrıntıların muhabbetle canlanıverdiği anlardır "o an"lar.
-gizli kalmış ama her an gün yüzüne çıkacak sırları paylaşmanın en kolay olduğu anlardır.
-hani insanın hayatında pek az stres, kaygı olsa gevşek bir ruh hali olur diye düşünürsünüz ya, çakırkef olduğunda insan kendisini öyle hisseder.
-mutluluğu toplumsal dayatmalarda ararsınız mutlu olamazsınız; mutlu olacağınız şeylere de hani toplum izin vermez de mutluluğunuz biraz eksik kalır ya, işte çakırkeyf olduğuınuz zaman bu önerme geçersiz kalır ve bir dostunuz küçük bir kağıdın arkasına şunu yazar: rakı=mutluluk.
(amor fati, 29.05.2009 21:03 ~ 04.11.2009 22:03)
evet sanırım bu durumdayım ve büyük ihtimalle alkolün etkisi azalınca bu hale geldim. halbuki fena da içmemiştim. ama galiba biraz daha zorlamak gerekiyomuş. herhalde yarın sabah dersim olduğu için götüm yemedi abartamadım. lan nasıl olsa ders yalan oldu keşke bokunu çıkarsaydım diyorum şimdi ama olmadı. tamam çakırkeyf olmak iyi de olmuşken tam olsun diyo insan. nabayım bari gidip açık tekel arayım.