çabuk çorba 

adana çık aradan

1. (bkz. hazır çorba)
    (tonsilit, 11.09.2004 11:17)

2. hazır çorbadan biraz farklıdır, su kaynayana kadar içinde karıştırılması gerekmez. tek içimliktir. bir porsiyonluk kaynamış suya atılıp 30-40 saniye karıştırarak elde edilir.

kahvaltı hazırlamaya üşenenler, öğrenciler için birebirdir. hem kolay hazırlanır, hem ucuzdur ve tadı da güzeldir. kış ayları içinse biçilmiş kaftandır, o derece.

kişisel favorilerim kıtırlı domates ve kremalı mantar çorbasıdır.
    (ya moor, 24.10.2006 09:59 ~ 10:02)
  3. mercimeklisi de çıkmış ve denenmiştir..diğer ikisi gibi* * çok fazla yağlıdır içerken yağ kokusunu kırmak için pul biber veya toz köri gibi baharatlar eklenmelidir...
    (uzun kesilmiş kereviz, 16.01.2007 13:23)
  4. hayat kurtarır genelde, dometeslisi güzeldir; mercimek ise eh iştedir.
    (maia, 16.01.2007 19:53)
  5. domateslisi ve mısırlısı güzeldir ama diğerlerinin içilebilitesi yoktur bence
    (elanor elendil, 16.01.2007 20:01)
  6. eti form veya altınbaşakla tüketilen, soğuk yurt gecelerini geçirme aparatı. yavan da olsa biraz, idare ediyor
    (nepenthe, 16.01.2007 20:47)
  7. süper bişey. 20 saniyede ekmek arası yerine sıcak ve sulu birşeyle karın doyurmayı sağlar.
    (chaghdash, 06.04.2007 15:30)
  8. yurtların ve öğrenci evlerinin vazgeçilmez kurtarıcısıdır. domateslisi diğer çeşitlerine nazaran epey lezzetlidir. içindeki küp şeklindeki küçük kıtır ekmekler en güzel kısmıdır bu çabuk yollu keyfin. hatta sırf o kıtırları yemek için bile yapılıp içilebilir. ancak soğuduğunda yüzeyde oluşan donmuş yağ tabakalarıyla karşı karşıya gelmek bir süre çorba görmeme isteğine sebep olur insanda.
    (kaleydoskop, 29.06.2007 01:39)
  9. kıtırlı domatesli olanı en lezzetli olan ve bir bardak sıcak suyun içine dökülerek hızla hazırlanan çorba...
    (ageblood, 29.06.2007 01:42)
  10. bir dönem bundan dağıtılıyor diye nilüfer turizm müdavimleri kamil koça binmeye başlamışlardı. *
    (jellyjam, 17.07.2007 04:29)
  11. yemek yapmayı bilmeyen veya üşenen yurt insanının vazgeçilmezi olan çorba.kışın sıcak sıcak iyi gider.
    (karamelize ekmek, 30.07.2007 22:44)
  12. hepsini seviyorduk bunun, bir de peynirlisi çıkmış. bazı çorbaların üstüne kaşar konulabilir de bildiğin beyaz peynirlisini ilk defa duydum, gördüm. tabi eksik kalmadım, denedim. yurdum sıkmasının sıvı hali olmuş. ekmek peynir suyu gibi aynı. essaslı çorba için diğer çeşitleri tercih edilmeli..
    (absinthe, 01.09.2008 21:14)
  13. hazır çorbanın öncüsü olarak bilinen markanın yerine diğeri (bkz: maggi) tercih edilesidir,daha doğal tadı nedeniyle.ayrıca,bardakta tüketildiğinden illa ki, "çorba içmek" eyleminin en doğru kullanıldığı yerdir.
    (araftaki, 01.09.2008 21:27)
  14. bir paket hazır çorba fiyatına satılmaktadır, bir paket hazır çorba alıp dört kişiyi nasiplendirmek varken bunlardan almak kanımca israftır. üstelik matah birşey değildir ama yine de bu fiyata satılmaktadır. kısacası kazıktır. ama yurtta kalınıyorsa gece yarısı acıkmaları için dolapta bunlardan birkaç tane ve bir de plastik ısıtıcı bulundurmak faydalı olabilir. ancak aşırıya kaçmamak gerekir zira kanserojen olma tehlikesi barındırmaktadır bu gıda maddesi.
    mercimekli olanı fazlasıyla soğan kokmaktadır, soğan tadını sevenler için iyi olabilir. mısırlı çeşidi mide bulandırıcıdır. içen bilir. ben de biliyorum çünkü yurtta dört uzun sene geçirdim, şu anda geçirmekte olan arkadaşlarla bilgilerimi paylaşmayı bir görev bilirim.
    (seashell, 01.09.2008 21:39)