gençliğin birbirine 'hayatta olup olmadiklarını sormak' için kullandığı, son kontürle yapilabilecek en iyi ama en anlamsız eylem
aynı zamanda beleştir
büyük bir ihtimalle türkiyeden başka bir ülkede görülmeyen aktivite.
yurt dışında yapılırsa, yapanı "sen türksün di mi?" sorusu ile muhatab etmesi muhtemel hadise.
önceden arkadaşınızla değişik anlamlar yüklediğinizde anlamlı olabilen hareket. (bkz.
çaldırdığımda aşağıya in)
birinin telefonunu konuşma amaçlı değil sadece çaldırma amaçlı aramak.
bir çağrı evet, iki çağrı hayır, üç çağrı ondört çağrı bilmem ne. hepsine bir anlam verdik bedava kullanıyoruz telefonları.
the return of the king i izlerken...
aragorn:frodo mordora ulaştığında bize haber vermeli
-little pumpkin&murtaza:gidince çağrı bıraksın
türkiyeden başka hiçbir yerde böyle yüce(!) anlamlar yüklenmeyen olay..
çağrı bırakmak da denen hatta gelişmiş versiyonlarının çağrı kardeşliğine kadar ulaştığı teknolojik olay
cep telefonu operatörlerinin ücretlendirmeye tabi tuttuğunda milyarlar kaldırabileceği hadise.
bazı arkadaşların kızların kendisiyle ilgilendiğini savunurken kullandıkları kanıttır..
-ben tam yatıyorum bi baktım kız çağrı yapıyo..
hayatta anlamadığım ikinci şey..
*
99 tane yapmaya kasan insanların mevcut olduğu olay
büyüklerin saçma bulduğu, anlam veremediği fakat gençler arasında selam vermek gibi algılanan eylem.
türkiye'den başka ülkede görülmeyen ancak tarafımca uluslararası düzeyde yayılma çalışmaları devam eden ve de olumlu seviyelerde başarıya ulaştığı gözlenen görünüşte salakça ama derin düşünüldüğünde anlam ifade eden hadise...
cep telefonunun kafayı yemesine sebep olabilecek hem hafızasına hem bataryasına zarar veren ve en sonunda size bir telefona mal olan kaş yapayım derken göz çıkarma eylemi
kontör harcamadan haberleşmeyi sağlayan bir durumdur. mesela sabahın köründe biri size çağrı atıyorsa bu "günaydın" anlamına gelebilir ya da gecenin bir yarısı gelen çağrının anlamı "iyi geceler ben yatıyorum, yarın devam ederiz artık" olabilir.
o kadar da saçma olmayan,hem kontör harcamak istemeyip hem de karşıdakine kendini hatırlatmanın yolu
gayet rahatsız edici, anlamsız eylem(özellikle uyurken gerçekleşiyorsa). sadece ülkemizde değil, yurtdışında da gerçekleşmektedir, hatta bazı insanlar her bilmemkaç dakikada bir birbirlerini çaldırlar, bunu da değer vermelerine bağlarlar.
bazen sinir bozucu..bazen de hiç ummadığınız bi zamanda hiç ummadığınız birinden geldiğinde mutluluk sebebi!birine "aklımdasın" demenin en ekonomik yolu.
(jaded, 26.10.2004 20:55)