cep telefonu ile bırakılır
'çağrı bırakmak' şeklinde literatüre kazandırılan kelimeler grubunun önde geleni
bir kere bırakıldığında değişik anlamlara gelen, ama genelde "napper,nasılsın,seni düşünüyorum" anlamlarıyla beraber anılan cep telefonu olayı..
türklerde esas kullanımı anadolu akıncıları tuğrul ve çağrı beylerden esinlenerek olmuştur. milliyetçi babaların çocuklarına koymaktan çekinmeyeceği elit bir isimdir. new age tiki babalar ise çağrıcan'ı layık görmüştür sıpalarına.
ps : muhteşem bir erkek ismidir yanında mustafa gibi karizmatik bir ikinci isim olur ise.
*
-merhaba isminiz mustafa çağrı değil mi, verebilir miyim?
(azureel, 16.07.2004 22:59 ~ 24.07.2004 11:35)
kontörü olan arkadaşların ya kontörleri gitmesin diye yaparlar ya da harbiden kontörleri yoktur da çağrı atı veririler.
kardeş türküler'in
bahar albümünde yer alan
hem okudum hem yazdım adlı türkünün sonu için
feryal öney ve
fehmiye çelik'in yazdığı çalışmadır. türküyü daha da güzelleştirmiştir.
yüce dağlar oy...
gül açılır, bahar olur
cemâlın görem n'olur,
gel gel, kurban olam yürü...
göster cemâlın, ölem,
gel gel, kurban olam yürü...
(rosie, 23.03.2006 01:31)
orjinal adı "
the message" olan ramazan ayı filmi.
anthony quinn de oynar.
not: filmin soundtrack'i
pentagram'ın
1000 in the eastland şarkısına intro olmuştur.
eskiden her ramazanda, her kanalda en az bir kez gösterilen, ardından
kanal dnin halt etmesiyle 30 bölüm halinde yayına sunulmuş, asıl adıyla
the message, ikinci adıyla
mohammad: messenger of god.
(venom, 07.05.2007 21:08)
bir
ilhan berk şiiri. kısa ama vurucu:
bağırma bana seni görüyorum
yangınları söndürüp geleceğim
cemo albümünden bir
grup yorumşarkısı
günün sancısı var
şafağın çağrısı var
zaferin müjdesi var
al yüreğini öfkeni kuşan da gel
emeğin kavgası var
dağlardan tarladan kondulardan hey
nehir gibi coş da gel
fabrikadan okullardan çık yola
meydanlara koş da gel
(caddeleri aş da gel)
umut yeşerdi işte büyüyor direnişte
davetliyiz güneşe
al yüreğini öfkeni kuşan da gel
kavga seni çağırıyor
gelen ve giden her telefon görüşmesidir.
(bkz:
call)
(metan, 07.06.2008 18:11)
sevilendir, acı çektirendir, vazgeçilemeyendir, içmeden sarhoş edendir, yalansa yalanı sevdirendir.asla yapmam diyeceğim kendime ihaneti yaptırandır. keşke olmasaydı dediğimdir; o otobüse binmeseydim dediğimdir; ayakta durmasaydım, tanışmasaydım, konuşmasaydım dediğimdir.
leman sam'ın 1990 çıkışlı albümü.
"mersin devlet opera ve balesi (mdob), mevlana celaleddin-i rumi’yi anlatan "çağrı" adlı balenin galasını gerçekleştirdi.
mevlana'nın felsefi düşüncelerinden yola çıkılarak hazırlanan librettosu şefik kahramankaptan'a, müziği can atilla'ya ait ilk türk balesi niteliği taşıdığı belirtilen eserin galası, kültür merkezi’nde yapıldı.
koreografisi mehmet balkan'a ait mevlana celaleddin-i rumi'nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşe taşı sayılabilecek olayların, özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatıldığı eseri lale balkan sahneye koydu."
ilk dönem sınıftan birkaç arkadaşımla gidip izlediğim bir gösterim olmuştur. organize eden ben olmuşumdur. ve hayatında hiç bale'ye gitmemiş olan sevgili arkadaşlarıma bale'yi sevdirebildiğim için ayrı bir heyecan yaşamışımdır. gösterim bittiğinde, ıslık eşlikleriyle ayakta alkışlamaya başlamışlardır.
"ne olursan ol tövbe et
ister ateşe tap, ister puta
ister yüz kere tövbeni bozmuş ol
yine tövbe et (vazgeç)
zira bu kapı umutsuzluk kapısı değildir"
aylardır boğazımda bir yumrukla dolaşmamın sebebi. çok mutlu olduğum bir anda oluşan tatminsizliğin adı. bazen yukarda birilerinin bizi ikinci defa karşılaştırmasının bir işaret olduğuna inandığım, bazen hiç karşılaşmamayı dilediğim, bazen varlığı sayesinde günümü güzelleştirdiği için şükrettiğim. şimdilerse ise onu hergün görmem gereken sürecin bir an önce geçmesini istediğim.
saçmaladığım.
frodo'nun yüzüğü parmağına geçirme sebebidir çağrı. o yüzük parmağa geçtiği an vuslatla yanar. çağrı ile ait olan döner.
erkek ismidir.
(nilay, 10.04.2009 01:23)
dünyanın en güzel ismidir.
edit: eksileyin bakalım...
not: fark ettiysen giri hiç editlenmemiş
*(zomig, 10.04.2009 01:28)
her ne kadar büyük bir hükümdarın da ismi olduysa da aslında çocuk ismidir..çağrı bey mi olur lan..
banyo yaparken süper giden
grup yorum eseri. her eko biraz daha heyecan veriyor, her eko beni daha çok galeyana getiriyor.
"dağlardan tarladan kondulardan heeey!
nehir gibi coş da gel
fabrikadan okullardan çık yola
meydanlara koş da geeel"
(bkz:
evde devrim yapmak)
"kağıyı kapat" adlı şarkı ile çıkış yapmaya çalışan emel müftüoğlu'nun kızı. telaffuzu sinirlendirdi beni. "geeeçekten" diyor, "gerçekten" manasında.
emel müftüoğlunun kızı olduğunu öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdığım,emele benzetemediğim yeni nesil şarkıcı kızımız..şarkısı da yorumu da sesi de hoşuma gitti..
çıkış parçası kapıyı kapat'ın sözlerini de yazıyım tam olsun
çağrı - kapıyı kapat
özel bir günde kavuştum sana
ses vermedin bile kayboldum yollarında
gözyaşlarımı sildim yine sen görmeden
sevemem kimseyi ben gerçekten sevilmeden
ne yetmedi ne az geldi sana bilemem
bekleme artık boşuna sana bir şey veremem
kapıyı kapat sessizce
rahatsız ettin yeterince
mecbursan konuşmaya
son sözünü söyle