görseller
çıtır kızlar 

belki ilginizi çeker
  1. · melda gür
  2. · birkaç iyi adam
  3. · cenk torun
  4. · küçükken dinlenilen şarkıcılardan utanmak
  5. · birkaç iyi adam
  6. · şahin marka beyaz arabanın içindeki dört kişi
  7. · çıtır
  8. · kötü davranınca daha çok bağlanan kızlar
  9. · tek şarkıyla ünlü olanlar
  10. · cadı kızlar
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · prison brake
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · ugg
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · dön artık
  9. · hayvanlar arası diyaloglar

çıtır kızlar  

1. melda gür, serap türk ve deniz kurtoğlu adlı, pek de çıtır sayılamayacak üç abladan oluşan grup(tu). içlerinden sadece melda gür çeşitli yapımlarda gözükmeye devam ederek ünlenmiştir. komplementleri olan bir kaç iyi adam grubu gibi dile yapışan ve kendini sevdiren bir şarkıyla çıkış yapmışlar ve bir süre sonra da (adını hatırlayamadığım) bir slow şarkıya klip çekip "biz slowları da söyleriz gerekirse" moduna girmişlerdir.
    (excalibur, 11.10.2004 20:35)
  2. (man on the moon, 20.01.2005 17:36)
  3. albümleri kaset, cd gibi sarf malzemelerinden tasarruf için birkaç iyi adam'la ortak çıkarılan güruh. şimdi ne yaptıkları, geçimlerini nereden sağladıklarını merak ediyorum.
    (wondrous, 16.06.2006 03:29)
  4. türk pop müziğinin,daha doğrusu türkçe sözlü hafif müziğin türkiye'deki en kötü örneklerini içinde barındıran grup, türlü stüdyo oyunları, aranjör hileleri, boyalı basının pohpohlamaları, televizyonda adına dans dedikleri ve gördüğüm de bana hamamböceklerini anımsatan figürleri bile albümlerinin satmasına, onu bırakın sempatik olmalarına yetmemişti..
    evet en iyi parçaları yaşanacaksa yaşanacaktır..
    detonasyon, komalı üçlü nasıl tınlatılır gibi konularda ibret-i alem için konservatuarlarda ders olarak okutulmalıdır..
    (manha de carnival, 20.07.2006 12:46 ~ 21.01.2007 13:00)
  5. söyledikleri slow şarkı için (bkz: yaşanacaksa yaşanacak)

sözleri anımsadığım kadarıyle şöyleydi

yaşanacaksa yaşanacak
    ayrılıklar, mutsuzluklar
    ölüm yok ya bunun sonunda
    tüm acılar bir yere kadar

haklısın boşver
    her zaman yaptığın gibi
    buna da boşver
    unut gitsin
    sevgiden korkmaya devam et

edit: devamını da hatırladım. çok da pis şarkı, dolandı dünden beri dilime.
    (amelie, 28.04.2008 01:01 ~ 20:17)
  6. nereye gittikleri bilinmeyen ablalardır zira iyi kızlarla kötü kızları nereye gittikleri gün gibi aşikar iken çıtır kızların nereye gittikleri büyük bir gizem teşkil etmektedir.
    (seashell, 11.07.2008 02:36)
  7. alternatif olarak:
    (bkz: birkaç iyi adam)
    (theladyofshalott, 11.07.2008 09:03)
  8. sene 96, yonca evcimik abone'siyle piyasayı sallamış, sallamış, voliyi vurmuş, kurduğu dans timini hangi akla hizmet bilmiyorum ama müzik piyasasına, hem de şarkıcı olarak salmayı planlamış.

işte 96 yılında bu şekilde çıkıyor çıtır kızlar aynı isimdeki albümleri ve şarkılarıyla. albümde çıtır kızlar ve yaşanacaksa yaşanacak hitlerinin hem normal hem de remix versiyonları var. pek tutmuyorlar tabii ki, zira melda hanım haricinde pek bir şey vaadetmiyorlar izleyiciye ve dinleyiciye.

sonra silinip gidiyorlar işte. arkalarında böylesine ilginç bir deneme bırakarak.

(görsel: çıtır kızlar/21183)

ve bir ek; ilginçtir, yaptıkları şarkı türkiye'de o dönem yapılmış en erotik parçalardan birisidir bence. açık açık ne gerekiyorsa söylemişler. acaip.

ben bilmez miyim sanıyorsun
    dudaklarımı konuşturmayı
    mini mini giyinip çekiştirmeyi
    ben içmez miyim sanıyorsun
    dağıtmaz mıyım sokaklarda
    cilveler arka koltukta
    sevişmez miyim kumsallarda

iyi kızlar cennete
    kötü kızlar her yere
    çıtır kızlar nereye
    nereye de giderler.
    (sycrone one, 04.08.2008 23:41 ~ 23:45)
  9. sabah sabah radyoyu açtığımda duyduğum şarkıdır. adeta kurşun yemiş gibi oldum birden.
    (guenhwyvar, 26.03.2009 11:26)
  10. çıtır kızların "yaşanacaksa yaşanacak" kliplerinde cenk torun oynuyordu.çok severdim o klibi.

(bkz: küçükken dinlenilen şarkıcılardan utanmak)
    (çıtırpaneharcı, 26.03.2009 11:37 ~ 11:38)
  11. 2000'lerdeki versiyonu için (bkz: hepsi)
    (bakarizbiara, 26.03.2009 11:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil