|
|
- hepimiz isterdik ki bir yeteneğimiz olsun, iyi bir müzisyen, ressam, usta bir mimar, başarılı bir avukat, uzman bir doktor, veya başarılı bir yazar. ama olamadık. içimizde ukte kaldı, keşke şöyle bir şey olsaydım diye. mesela yazar olsaydık acayip eserlerimiz olurdu, ismini söyleyince "off be çok süper bir kitapdır o, ben de okudum" "aooov hele o başkaraktere aşığım ben", 250 milyon kopya satmış, 80 dile çevrilmiş nesilden nesile okunmuş literatürde güzel bir eser olsaydı ayrıca şöyle fiyakalı da bir ismimiz olsaydı fena mı olurdu.
örnek vermek gerekirse;
kitabın adı: mor zambaklar ülkesi
yazar: max feodor strelnikoff
rusya, 1900'lerin hemen başı, genç sergei yemnatsev, vladivostok'da rus devriminin hemen arefesinde doğmuş 18 yaşında tipik bir köylü çocuğudur. o zamanlar çarlık döneminin çalkantıları içerisindeki kanlı soykırımdan kurtulan babasının binbir zorlukla sağladığı imkanlarla okulunu okumak üzere gittiği moskova yüksek bilimler akademisinde öğrenciler arasındaki görüş ayrılıkları ve çatışmalar arasında bulur kendini genç sergei ve burada görür beyaz zambağı nadia'sını. kanlı kıyımlar, sokak çatışmaları ve çarlık zorbalığı onun fikirsel yapısının son haline gelmesinde büyük rol oynar. dünya çapında 40'dan fazla dile çevrilmiş, rus edebiyatının dünyaya kazandırdığı 20.yy'ın en önemli yazarlarından m.f. strelnikoff'un "pyaletsya krofoska zambaqu", "mor zambaklar ülkesi"'ni gazetemiz kitap eki hebelör, okuyucularına hediye etmiş olmaktan ötürü gurur duyar.(iddqd, 23.02.2008 14:46 ~ 20:47)
- kitabın adı: yenik!
yazar: hans-lothar dietze (höh, çok ağır oldu be)
"el ele tutuştular, burada onları gören kimsecikler yoktu, artık çok geç olmuştu, köye dönmeliydiler, elleri sıkı sıkıya kenetlendi, köye doğru baktılar, ışıklar görülüyordu, ufak alevler, parıltılar, hareketliydi köy, buradan bile belliydi her şey, ırmak, yaşlı thomas'ın değirmeni bile hatta.
-beni seviyormusun?
dedi elke. peter uzun uzun baktı gözlerine, sonra gözbebeklerindeki kıpırdanmayı farketti, kafasını şöyle bir çevirip gökyüzüne bakarak.
-yıldızlara sor.
dedi.
elke onu öptü.
alman edebiyatının erken dönemde yetiştirdiği usta kalemlerden hans-lothar diezte'nin yenik'i bu akşam ustalara saygı kuşağında si-en-bi-si ee de.(iddqd, 24.02.2008 20:42)
- eser: " üçüncü giri "
yazar : luto
|