görseller
çıkmaz sokakçıkmaz sokak

belki ilginizi çeker
  1. · ışıl yücesoy
  2. · ağlamak
  3. · imkansız aşk
  4. · culdesac
  5. · çıkmaz yol
  6. · hayatını mahvetme uzmanı
  7. · cehennemin çıkışında yazan söz
  8. · zamanı geri alabilsem keşke
  9. · vali evleri
  10. · sevgilisi olan birine asılmak
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · ugg
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · zongul ducks
  6. · uludağ sözlük
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · nezih ali boloğlu
  9. · solidworks

çıkmaz sokak  

1. sadece girişi olan ve sonu bir eve,duvara veya ötesine geçilemeyen bir nesneye çıkan sokak...
    (okang, 04.01.2005 19:32)
  2. bir konuda dönüp dolaşıp aynı yere gelindiğinde kullandığım sözcük.
    (bkz: aşk çıkmazı)
    (goku, 31.01.2005 23:51 ~ 23:52)
  3. (bkz: cul de sac)
    (culdesac, 12.03.2005 16:27 ~ 03.05.2006 00:31)
  4. 'dönüp dolaşsam da aynı çıkmaz sokaktayım.bir şey arıyor gibi ellerim,gözlerim.bulmak istercesine ümitli ama yorgun.kaybedip,aradığım neydi?
    bu sokakları hatırlar gibiyim.seninle geçtiğimiz yollar...şimdi tek başına aynı sokaklardayım ama sensiz.
    yolun sonuna geldim paramparça,çıkmazlarda...
    yolun sonunda seni bulacağımı sandım,çıkmazda olsa yalnız bırakmazdın beni bu sokaklarda.
    yanılmışım.
    ya yolun sonunda seni göreyim artık yada öldür içimdeki seni!'

dönüp dolaşıp kalbinde;yine aynı kişiyi görmek istemektir.
    (zefura, 29.09.2005 08:52)
  5. memleketimizde her ucu bir yere çıkmayan sokağa bu ad verilir ama bu sokağın sonu bir yere çıkmaya başladığında adı aynen kalır zira adı değişirse postalarınız uzun bi süre elinize ulaşamayacaktır. (bkz: yaşadım ordan biliyorum)
    (karoten, 11.11.2005 18:01)
  6. (tanrim ben nerdeyim, 07.04.2007 12:08)
  7. karşılıksız aşkın umutsuzluğunu, çaresizliğini, acımasızlığını anlatan bir ümit yaşar oğuzcan şiiri:

bir daha dünyaya gelsem
    yine seni severdim
    beni üzesin diye
    beni deli divane edesin diye
    biliyorum
    sen de bir daha dünyaya gelsen
    yine beni sevmezdin
    kahrımdan öleyim diye
    (ronn, 14.06.2007 00:01)
  8. ne onunla ne onsuz olabiliyorken,ne derdine derman ne yarana merhem olabiliyorken,yüreğin kafesinde bir kuş gibi çırpınırken tam da durduğunuz yerdir..çıkmaz sokak..dönmek için çok geçtir ve adı üzerinde çıkış yoktur..
    (delilergibiözledim, 14.06.2007 00:28 ~ 00:31)
  9. (bkz: alışmak)
    (yazar gibi, 14.06.2007 00:31)
  10. türkiye'de en çok kullanılan sokak ismi. hemen her mahallede bir adet çıkmaz sokak olduğunu düşünürsek atatürk caddesi isminden daha çok kullanıldığı su götürmez bir gerçektir
    (dereotundannefretederim, 14.06.2007 00:42 ~ 00:42)
  11. sokak köpeklerince kıstırılınca düz duvara tırmanma kabiliyetinizin olduğunu gösteren mekan.
    (durunbenidebekleyin, 14.06.2007 01:27)
  12. ideal park yerleri, futbol oynama alanları, sapık, tacizci mekanları...
    (heidi, 19.11.2007 10:23)
  13. uğur mumcu'nun bir kitabı. röportajlardan ve dava tutanaklarından oluşuyor.

arka kapak

"sosyalistler için tek yol vardır. o yol silahla değil, namlu ucuyla değil, mermi çekirdeği ile değil düşünce ile inançla açılır. bu yol düşüncelerle, inançlarla ışıldar ve kitlelere ulaşır. sosyalizme inanmak, işçi sınıfına inanmak demektir. kaynağını işçi sınıfında bulmayan düşünce ve eylemler, ancak ve ancak blankizm ve anarşizm yol ve yöntemleri olur.
    ... 12 mart öncesi ve sonrası gençlik eylemlerinin önde gelen liderleri, cezaevinde birbirine yüz seksen derece ters görüşleri savunabiliyorlar. ertuğrul kürkçü, yusuf küpeli ve ilkay demiraynı davada, aynı eylemlerden sorumlu tutularak yargılandılar; bugünse birbirleriyle çok ayrı çizgidedirler."
    (fb, 03.01.2008 15:01)
  14. ışıl yücesoy söylermiş eskiden, tabii o dönemlere yetişemedim ben. çemberimde gül oya dizisinde dinledim, sevdim, hayran kaldım. oyunculuğuna da hayran kalmıştım, diziye ayrı hayrandım da, bunlar bu başlığın konusu değil.
    çıkmaz sokak için tanım yaparsak, ışıl yücesoy'un söylediği şahane bir şarkı.

çıkmaz bir sokaktı aşkımız
    çaresiz ayrıldık köşesinde
    yaşlı bir çınar gördü yalnız
    ıslanan kederi gözlerimizde

yapraklar döküldü ardımızdan
    bulutlardan yaş gözlerden yaş
    en çıplak ağaca asıp kalbimi
    öldürdüm yavaş yavaş

sıcak bir kumsaldı sevgilim
    başlayış noktası aşkımızın
    beyaz bir tekne oldu sonu
    gittin bir mendik sallamaksızın

dalgalar götürdü aşkımızı
    kumsalda bir iz bırakmadan
    bir yıldız kaydı her şeyiyle sen
    bir şarkı bitti anladım
    yelkenleri siyah bir tekneydi
    sürüklenen

(sözler tam doğru olmayabilir...)
    (bimekan, 17.09.2008 16:47 ~ 16:48)
  15. (bkz: aşk)
    (leon de bruxelles, 16.04.2009 12:45)
  16. hayatta da vardır çıkmaz sokaklar, çıkılamayan, çıkılamadıkça çaresiz kalınan sokaklar. en korkunç yalnızlıklarla döşenmiştir, en tarifsiz acılarla çevrelenmiştir; ne tarafa baksanız, nereye gitseniz o sokaktan bir adım öteye geçemezsiniz. bir duvar çıkmıştır karşınıza, bir tarafı bilinmezliktir, diğer tarafı çaresizlik. geçmeyi, geçebilmeyi ümit edersiniz ama gitgide yükselir, gitgide büyür, geçemezsiniz.

kendinizi o duvarın önünde bırakır, tükenmişliğe, hiçliğe, kimsesizliğe terkedersiniz. içi boşaltılmış yüreğiniz ve bedeninizle çıktığınız başka bir yolda 'yaşıyormuş gibi' davranmaya devam edersiniz; ta ki biri yokluğunuzu, yok olduğunuzu farkedene kadar...
    (just perfectt, 01.06.2009 16:59)
  17. bir fuat ergin ve ayben şarkısı :

ayben

kefaretini ödeyen herkes selametle gider sona eren esaret yalan zaten emanet beden
    moruk benden özür bekleme elimde defterim derdi olan varsa gelsin ki ben hiç görmedim
    inandın ahla sürmez oyun inanmadınsa sende sorum hangi yüzle geldi etrafında döndü yalan donun
    bizle savaşa girme soyun kaydı aldı tolga tolun kanlı yolda kaldı boyun boomerang da kalır kolun
    yenildiğini anladığında çekil er meydanından ayben galip olduğunda ağlarlarsın en safından
    yıllardır hiç bitmediki bıktık senin yasından ve ağlamanın farkı yoktu timsahın gözyaşından
    herkesin bir derdi vardı rap, bu yer serin yaparım sandı kimi bulaştı sözler hep irin
    üsküdardadır asıl rap burda bizim bulu derin ayben beton zemin ve şu an fuatta micro emin
    çıkarın için girdiğinçıkmazlar indirdiğin bayrak sonunu getirecek çok çakal var bildiğim
    yerden göğe yükseldiğimde uluma ben zincirlerim ve kaldı elde beyaz bayrak boşuna dingilliği

fuat

acı olur bozuk tuzu kısmen kuru basma tuzak uzak fuata onun yolu
    kranlıksa hakkın her puhline bin atlı malum sinerjin kurşun gibi dibe battı
    ölünce isyan ederiz düzene dönünce ihya ederiz üzeni
    kaburgaların arsında süngüm sen yumruk demedan iner gürzüm
    kargalar sürüü en iyi ölüsü kdv gibi geri dönüşüm
    metaformoz parlaktan kaşara geçiş sahte manitayla hava alanına iniş
    orman ibişi karizmanın kralı ismaili yakana 3 madalya takarım
    kafste rapleri her nefeste kodeste voltan ola elleri cepte
    emin olun ona girer kolum bağırsaktan kalbine uzr yolum
    tak şarşörü çek mermiyi bas tetiğe gör serseriyi
    zafere uzaksa kursağında kalmasın abeci kostik yeksin e toslasın
    nigga sen boştasın iş bulda koşasın mezar taşını öde laf eden olmasın

nakarat
    çıplak ayakla ayaza çıkanlar kazanır bu yarışta
    medeni cesaretim beni eve tıkmaz sokaksa sokak (sokak) sonu çıkmaz

ayben
    sonu çıkmaz her sokakta vardı adım adımlarımı sağlam attığımda gördüğüm o manzara
    hayatta kalan çömezlerin uyumuydu kültürün altında ezilmiş cehalet mesafesi yok sefaletin
    sayfalarım tertemiz benim dilim miğfersiz evet raplerim dengesiz benim dilimde kemiksiz
    şükür sesimde fazla tiz rap dediğin kadersiz eğer bir yanlış varsa üsküdara asılsın kellemiz
    ölüme kaç var kimbilir ben orda dostlarımda var yer altında kaynar metan bize de düşer belki pay
    kaç yıl kaldı ancak aktif halde büyük fay giden gelmiyor bir tek gökyüzünde bekler ay
    ben aynı bendebende benden önce gidenlerde var aynı yerde göğe kadar şahlanır
    damarlarımda aynı kan donar kanarsın ayrı rap solar solarsa raplerim solar bir an durup tekrar boğar
    (anil, 06.06.2009 19:52)
  18. girişine kamyon araba falan çekilince girmez de olur bu sokak cinsi.
    (otsuz deli ökkeş, 06.07.2009 04:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil