belki ilginizi çeker
  1. · işaret parmağına sürülen oy boyasının çıkartılması
  2. · seçim boyası
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · ugg
  7. · prison brake
  8. · cehennemin girişinde yazan söz
  9. · ilk aşk

çıkmaz seçmen mürekkebi  

sayfa  / 3
  1. seçimin üstünden kaç gün geçti hala çıkmadı dedirten sürüldüğünde mavi bir rengi olmasına karşın birkaç saat sonra kötü bir kahverengine dönene boya...
    (bilge tonyukuk, 02.04.2004 12:58)
  2. evvelki seçimlerde hindistandan ithal edilen ancak son seçimlerde yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı lafının gazıyla yerli bir markaya geçilen parmaklarımıza özensizce ve de bol miktarda sürülen boya.
    (amorph, 02.04.2004 13:09)
  3. fiskeleyerek, kağıt peçeteye silerek çıkarılmaya çalışırsa daha da bulaşır, çirkin görünür bu. kendi haline bırakılmalıdır
    (invisibleruh, 02.04.2004 15:28)
  4. çamaşır suyunda iki dakika beklettikten sonra izi bile kalmayacak kadar kaliteli yapılmış vede vatandaşımı türk usulü çözümler bulmaya yönelten ve bazı kişilerinde
    -ne laaeeğğnnn bu damgalı eşşek gibi
    repliğini her sene geviş getirmesine sebebiyet veren kimyasal madde
    (shawluq, 02.04.2004 16:59)
  5. seçim memurlarında sanki fazla sürmek makbulmüş gibi bir his uyandıran boya.
    (noneed, 02.04.2004 18:49)
  6. önceki seçimlerde annemin "hint boyasıymış "dediğinde annemle bol bol dalga geçip "anne bunun adı hint boyasıdır, hindistandan geldiğinden değil, yani iskoç battaniyesi gibi mesala, ürünün adı öle" diye vaaz verip dalga geçtiğim ama annemin yanılmadığını öğrendiğimde bir boyayı bile üretemiyoruz, hintliler bile yapmış abi diye hayıflandığım, daha sonra bizim de üretmeyi başardığımız, seçim işleminden sonra parmağa sürülen mürekkep modundaki boya maddesidir.
    (dikotila, 15.04.2004 14:56)
  7. bazıları için oy kullanmama sebebi
    (bkz. koyu renk ojeden hoşlanmayan kızlar)
    (eflatun, 24.06.2004 01:04)
  8. sürülmesinin hemen ardından kolonyalı mendille temizlenmesi halinde, bahsi geçen sıkıntıları yaşamaz seçmen..
    (cellman, 22.01.2005 23:14)
  9. gümüş nitrat esaslı boyadır. amonyak* buldunuz mu kolaylıkla çıkartabilirsiniz.
    (subaquatic, 19.07.2007 01:28 ~ 01:29)
  10. sünnetinde bile kına yaktırmayıp can yakmış beni, oy kullanıp kullanmama konusunda ciddi tereddütlere sokan olay. tek kelimeyle iğrenç, damalı inek gibi hissettirir insanı.
    (kuklaların yaşamından, 19.07.2007 01:33)
  11. sahibinin çıkması için çaba harcamadığı mürekkepli boya maddesidir. oy kullanma işleminden hemen önce tırnağa, parmağa, boyanın süreleceği noktaya iyice yedirilmiş bir vazelin ve iş bitiminde kullanılacak bir adet nemli pamuk sayesinde hallolur efendim.
    (bkz: tecrübeyle sabit)
    (aha şuraya yazıyorum yazdıydı dersin, 19.07.2007 01:35)
  12. aslında bu seneki seçimde kullanılmasına gerek olmayan boyaymış ancak sadece yasada yeri olduğu için kullanmak zorundalarmış. gerek yokmuş aslında tek numara olayına girildiğinden beri. yüksek seçim kurulu başkanı'nın ağzından çıkan cümleler bunlar.

gerek olmamasına rağmen zorunda bıraktığı yasayı değiştirmek yerine bu maliyete katlanan yüksek seçim yetkililerine başarılar diliyorum bundan sonraki seçimlerinde de.

(bkz: hayat ne tuhaf vapurlar filan)
    (dereotundannefretederim, 19.07.2007 01:42)
  13. oy kullanmaya gitmeden önce işaret parmağınıza "tırnak cilası" sürüp giderseniz eve geldiğinizde asetonla çıkartırsanız elinizde boyadan ibaret hiçbir şey kalmayacaktır. bizzat yaşanmıştır.
    (butterfly, 19.07.2007 09:42)
  14. eğer tırnaklarınızda kırmızı oje varsa ve boyayı döken kişinin çok abartmaması durumunda eve gidip ojeninizi asetonla çıkardığınızda rahatlıkta çıkan bir boya.geçen seçimlerde ablam sayesinde öğrenmiş bulunduk.bende şimdiden kırmızı ojelerimi sürdüm,seçim gününü bekliyorum.
    (strawberry, 19.07.2007 10:35)
  15. bazı sandık memurları sırf uyuzluğuna, ojeli parmağınızı alır, "ne kadar zekisin sen, asetonla çıkarabileceğini mi sandın sen boyayı, al bakalım!" diyerek tırnak dibinizdeki ete bir güzel boca eder. o boya günlerce tırnak pisliği olarak gözükür. tırnakları uzatıp koyu renk ojeyle kamuflaj taktiğine başvurursunuz. yine de gözükür. pismişsiniz imajı verir. hep gözünüze takılır. sinir eder. rüyanızda sandık memurunu baştan aşağı seçim boyasıyla kapladığınızı görüp teselli bulmaya çalışırsınız.
    (amorph, 19.07.2007 12:21)
  16. (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 22.07.2007 12:53)
  17. bu seferki kolayca çıkmıştır yani en azından burda öyle oldu
    (monteburns, 22.07.2007 12:55)
  18. sonuna "gelmiştir" yazılmak suretiyle kırtasiye vb dükkan(!)ların camlarına kapılarına asılmış yazı olabilecek tamlama.

(bkz: sıla tokası gelmiştir)
    (demli sarki, 22.07.2007 13:04)
  19. insanda "inek gibi damgalanıyorum lan" hissi uyandırıyor, doğrudur.

efendim parmağınızı kremle güzelce kaplayın, oyunuzu verdikten sonra da vakit kaybetmeden silin. boyanın deriye veya tırnağa nüfuz etmesini büyük oranda engelleyecektir.
    (semestersami, 22.07.2007 13:43)
  20. ne çıkmaz mürekkebi ya! hiçbir zor kullanmaya gerek kalmadan çıkar mürekkep resmen.(mürekkebe bulanmış olsanız da)
    sıcaktandır,bozulmuştur,siz bir acayipsinizdir, efendim...küresel ısınma,evrim,devrim

edit:ne bu yahu!mürekkebin çıkıyor olması,benim suçum mu?!harbiden alemsiniz!
    (biyolojiksaat, 22.07.2007 14:06 ~ 14:22)
  21. (ornitrin, 22.07.2007 14:16)
  22. tırnakta kına benzeri iz bırakan boyadır. vatandaşlarımız eğer bu durumu farkederlerse kına gecelerinin vazgeçilmezi olabilir kesinlikle.

ekleme: hatta boyandıktan sonra yüksek yüksek tepelere türküsünü söyleyesim geldi, o derece. ağlıycaktım neredeyse.
    (sycrone one, 22.07.2007 14:33 ~ 14:37)
  23. (joker, 22.07.2007 14:41)
  24. dökülür dökülmez silseniz bile küçük çapta etkili olan mürekkeptir. ilk başta silindi gibi gözüküp 10 dakika sonra leke gibi birşey beliriyor.
    şöle de bi diyalog yaşattı bu meret:

(eller yıkanmaktadır)
    - ulan sildim anında yinede leke çıktı.
    + kına gibi m.k, ne boktandır, iğrenirim kına denen şeyden de.
    - evet çirkin harbiden ne öle
    + berberlerin parmakları böyle olur bak.
    - cevizci eli!!
    + aa harbi. lan cevizci elini artık bilmiyodur millet, eskide kaldı o.
    - ne nostalji yaptın lan şimdi, eskidi ama harbiden.
    + tabi olm, bizim zamanımızda kaldı o cevizci elleri. şimdi yok öle bişey
    - el klasikleri volume 4 sün.
    + sittir lan.

(bkz: aynı lavaboda iki kişi el yıkamak)
    (bkz: cevizci eli)
    (pedagojik formasyon, 22.07.2007 15:16)
  25. (kahnesty, 22.07.2007 15:23)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil