belki ilginizi çeker
  1. · okulda kaloriferin yanında edilen çıkma teklifleri
  2. · eski sevgiliyle yeniden çıkmaya başlamak
  3. · aynı anda iki kişiyle çıkmak
  4. · sevgilisine sadık kalan erkekler
  5. · eski sevgilinin eski çıktığının kardeşi ile çıkmak
  6. · aşk
  7. · hoşlanılan kıza çıkma teklif edememek
  8. · çıkma teklifine alınan absürt cevaplar
  9. · 90 ların sonunda 2000 lerin başında ergen olmak
  10. · eski sevgiliyle fuckbuddy olmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · zongul ducks
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · kasedi kalemle ileri geri almak
  9. · kayseri de kafası basmayanların okutulması

çıkmak  

sayfa  / 2
  1. kanımca çok yaşanmaması gereken bir durumdur çünkü insan gerçekten bir çok defa sevemez, bir, bilemedin iki defa gerçekten sever. diğerleri sevdiğimiz sanmamız, hoşlanmamız*dır. bu çıkma olayının fazlaca adetlenmesine karşı çıkılmasının temel nedeni ilerleyen aşamalarda yaşanacaklardır;
    artık hoşlanma duygusu gücünü yitirdiğinde ya da başka birinden daha fazla hoşlanmaya başladığınızda filan ister istemez partnerinize karşı kırıcı olursunuz, ve o sizden hala hoşlanıyorsa muhtemelen sizi sevmeye başlayacaktır çünkü gkk*. bu da onun kırılmasına ve incilmesine neden olur ki şu üç günlük dünyada kimsenin kimseyi kırmaya, yaralamaya hakkı yoktur.
    çok kişiyle çıkmanın kötü olmasının başka bir nedeni ise kaşarlanmak diye tabir edilen durumdur. belli bi sayıdan sonra çıkmak olgusu bi alışkanlık haline gelir ve manitalar sadece bir figüran haline gelir. bu da hayatınızın aşkını es geçmenize bile neden olabilir.
    ikinci, üçüncü defadan sonra insanın niyeti bozulur, çıkmak saf bir duygu bütünüyle yapılmaktan çok kötü emeller için bi araca dönüşür ki çok kötüdür. tabi ki iki gönül bir olduysa, gerçekten birbirlerini seviyorlarsa, kötü emel diye adlandırılan şeyler kötülükten çıkıp güzelliğe dönüşebilir ama arada gerçek aşk yoksa iki tarafın da rızası olsa bile kötü emeller sadece hayvani iç güdülerden kaynaklandığı için kötüdürler.
    vel hasıl kelam çıkmak kavramını oyuncak etmek zararlıdır, kötüdür, kakadır. siz siz olun, sevdiğinize iyice emin olmadan kimseyle çıkmayın, üzülürsünüz, başınıza kötü şeyler gelebilir. bizden söylemesi.
    (ba of, 03.06.2004 11:19)
  2. bir çeşit ilişki tarzı
    bana daha çok sevişmeyi çağırıştırıyor, şöyle ki:

c: erdem, olm şu kızı görüyor musun, onunla tanıştım abi ben.
    e: çıkıyor musun abi?
    c: hayır sevişmiyoruz.
    (ephendy, 11.06.2004 15:59)
  3. literatüre beverly hills 90210-evimiz hollywoodda adlı diziyle girip gelişen eskilerin konuşmak tabir ettiği,kız dedikodularının aşk temalı vazgeçilmez unsuru,erkek erkeğe muhabbetlerde 10 uncu saniyeden itibaren sekse ve icraata yöneltilen mevzuu
    (marooned, 11.06.2004 16:09 ~ 16:09)
  4. ingilizcesi going out.
    (juda, 11.06.2004 16:12)
  5. mezun olmak anlamına da gelir yer yer. cümle içinde kullanalım:

-hmm demek x okuyorsun. ne olacan çıkınca?
    (twinkle, 03.05.2006 00:42)
  6. bizden yaklaşık bir-bir buçuk nesil öncesinin bu abuk fiile yine daha abuk bir fiil olan: "konuşmak" demeleri nicedir garibime gitmektedir. hadi diyelim bizim nesil bunu amerikan dizilerinden ve filmlerinden öğrendi, malum "going out" fiilinden. peki bu "konuşmak" nereden gelmektedir? tam da bu noktada eski mektup ve şiirleri seven biri olarak şu fiili ve gerçek manasını sizlerle paylaşmayı bir borç bilirim:
    (bkz: muhabbet)
    bilindiği üzere muhabbet: "dostça konuşma, sohbet, yârenlik" anlamındadır. ancak bunun yanında bir anlamı daha vardır ki o da, "karşılıklı sevgi"dir. hubb kökünden gelir. habib ve habibi de takdir edersiniz ki "sevgili" demektir.
    buradan yola çıkarak bizden bir önceki nesilin, onlardan daha önceki osmanlı nesli ile "modernleşen"(!) neslin arasında kaldığı göz önünde bulundurulduğunda; anne-babalarımızın ve onlardan yarım nesil öncesinin bu birliktelik, sevgililik durumuna "konuşma" demeleri sanırım buradan gelmektedir.
    bir "tahmin üzerinden tespit" köşemizin daha sonuna geldik. haftaya görüşmek üzere...
    esen kalın.*
    (dr conners, 19.07.2006 01:46)
  7. batıdan ithal ettiğimiz bir zırvalama çeşididir.

(bkz: batı)
    (hell guardian, 05.09.2006 23:50)
  8. iki insanın (kadın/erkek ilişkisi adına) birlikte bir yerlere gitmek baabında kullandıkları, tiyatro, sinema, çay bahçesi ya da lokantaya birlikte gidebilmek adına söylenen bir kısaltma olarak kullanılır.

günümüze kadar nereden geldi, kimden yayıldığı hakkında pek bir fikrim olmamasına rağmen, "benimle çıkar mısın?" sorusunun yerine, "arkadaş olabilir miyiz?" ya da "tanışabilir miyiz?" sorusu daha masumane gelmektedir. arkadaş olduktan sonra birlikte bir yerlere zaten gidilmektedir.
    (ccuk, 05.09.2006 23:58)
  9. "çıktığın var mı ?" , "onlar çıkıyolar mıymış kine yanee" nidaları arasında geçen okul dönemi esnasında falan, ki bilirsiniz okul bilgi görgü yuvası, ve hala ilerlemekte olan yaşıma rağmen gerçekleştiremediğim; nitekim sözcüğe şöyle bir göz gezdirip en doğrusunu yapmışım dediğim boktan hadise. bir de bu çıkma durumu zamanla taraflardan birinin veyahut ikisinin birden trip atma yarışına dönerek ayrılıp-biraraya gelme silsilesine dönüşür. bu durum halk arasında "girip-çıkmak" olarak adlandırılır. tahriş eder. edermiş. öyle diyorlar.
    (sigur ros, 05.09.2006 23:58)
  10. (bkz: emerge)
    (keyif pezevengi, 06.09.2006 00:00)
  11. (bkz: çakmak)
    (keyif pezevengi, 06.09.2006 00:31)
  12. yeni nesilin sevgili olmak anlamında kullandığı salak kelime..
    tamam çıkıyorsunuz, çıkıyorsunuz da nereye çıkıyorsunuz?
    ağaca mı? dağa mı? tepeye mi? yokuş mu çıkıyorsunuz?
    (hasan huseyin yandanyemisoglu, 18.01.2007 15:04)
  13. "biz birlikteyiz", "x ile sevgiliyiz" vs gibi daha tanımlayıcı söz öbekleri yerine kullanılan gerzekçe tanım. "benimle çıkar mısın?" diyene "nereye?" diye cevap vermek makbuldür.
    (azman, 14.04.2007 16:37)
  14. gençlerimiz tarafından kullanılan abuk terim.
    kulağa sevgili olmaktan çok daha az etkiliymiş gibi geliyor
    çıkmak lafı her geçtiğinde bakın buyrun alternatifler diyerekten sıralamak istenilen kelimeler vardır
    * * * *

sanıyorum ki türkçemize ingilizce'de kullanılan going out teriminden geçmiştir.
    (özgürlük, 29.08.2007 19:49)
  15. zıt anlamlısı bulunamayan bir kelimedir. çıkmak eğer sevgili olmaksa ayrılmak(artık sevgili olmama durumu ) inmek yahut girmek olmalıdır.
    bu kelimenin sorusu kadar verilen cevaplarda yersiz ve saçmadır. türkçemizde bulunan bir kelimeye verilmiş gereksiz bir yan anlam içermektedir.
    (sinsemilla, 29.08.2007 20:08)
  16. sevgiden,duygudan,aşktan yoksun ama günümüzde çok kullanılan berbat bir kelimedir 'çıkmak! ..
    o kadar duygusuz,o kadar sevgiden yoksun bir kelimedir ki sevdiğim,sevgilim yerine çıktığım kelimesi kullanılmaya başlanmıştır..
    nereye çıkmak?neye çıkmak?sevdiğinizle evet bir yerlere çıkarsınız,gezersiniz eğlenirsiniz ama o sizin sadece çıktığınız kişi midir?!normal arkadaşlarınızla da bir yerlere çıkarsınız o halde onlar da sizin çıktığınız olmaz mı?!bence işte bu kadar sevgi yoksunu bir kelimedir 'çıkmak'..
    oysa ki çıkmak yerine çıktığım yerine kullanılabilecek o kadar güzel kelime varken..
    (angelic lover, 01.09.2007 00:02)
  17. -bana çıkar mısın ayşecan
    +ay ne diyorsun sen be
    -dur öyle değildi, neyse s.ktir et soğuk bir şeyler içelim?
    +git işine ya senle uğraşamıcam
    -sevişelim?
    (mor kedi, 01.09.2007 00:08)
  18. ingilizce to go out'tan direk çeviriyle türkçeye geçtiği için flört, takılmak, gezmek, tozmak vb durumları açıklamak için kullanımı gayet basit olan bir kelimedir. şahsen kullanımında bir sakınca görmüyorum. ingilizlerde aynı şekilde kullanıyor çünkü. ayrıca da şu şununla çıkıyorumuş dendiğinde nereye çıkıyomuş ağaca mı dama mı vs esprilerinin artık yerini daha yaratıcı esprilere bırakması taraftarıyım. fakat sevgiliden çıktığım diye bahsetmek demek hoş değildir evet.
    (kido, 23.10.2008 11:26 ~ 21.04.2009 20:45)
  19. fuckbuddy kavramının kılıfına uydurulmuş şeklidir.karşılıklı cinsel tatmin üzerine kuruludur her şey.birbirini gerçekten seven ve aşk yaşayan iki insan için "çıkmak" kelimesini kullanmak aşağılayıcı bi kavramdır kanımca.çıkmak başka; sevmek,aşk yaşamak başkadır...
    (poly aka bilirkişi, 10.11.2008 16:45)
  20. şu ilişki literatüründeki en komik kelimedir sanırım. çıkmak ne lan? hangi taraftan düşünsem oturtamıyorum anlamını.
    - abi şu kim?
    + çıktığım kız olm.
    bu nası bir yaklaşım lan? ya da;
    - çıktığım biri var.
    hayır, işin kötüsü fena yerleşti dilimize. şu vakitten kurtulmak da hayli zor.
    oysa negzel kelimeler var dilimizde. "sevgilim var benim." bak ne şirin. yirim.
    (kaçınkurbaası, 24.02.2009 16:58)
  21. lisede oluyordu bu. eleman kıza gidip " ben senden hoşlanıyorum. benimle çıkar mısın? " diyordu ve kız da kabul ederse çıkmaya başlıyorlardı. sinemaya falan gidiyorlardı beraber, kafeye gidip kahve filan içiyorlardı. okulda her tenefüste biri diğerinin sınıfına gidip yanında oturuyordu, böyle kafalarını sıraya gömüp sessiz sessiz bir şeyler konuşuyorlardı. çıkışta birbirlerini bekliyorlardı mutlaka, yani okuldan beraber çıkıyorlardı. kelime de buradan geliyor aslında bence. çıkmak filan hani.

bir de hoşlandığım kız, görüştüğüm çocuk gibi tabirler var bak. onlar daha acayip.
    (oehh, 24.02.2009 17:06)
  22. (bkz: okulda kaloriferin yanında edilen çıkma teklifleri)
    (alexander supertramp, 24.02.2009 17:14)
  23. sonrasında çok feci inmek olan eylem.
    (neva, 24.02.2009 17:20)
  24. “sevgiliyle görüşmek” anlamına ifrit olduğum sözcük. niye ortalamanın üzerinde sinir olduğumu anlatmak istiyorum, izninizle.

efendim, orta bir'e gidiyorum, hayatta unutmam bu sözcüğü öğrenip de bir daha da kullanmadığım, kullanana da iyi yaklaşmadığım tarihi, çünkü tam olarak 12. yaşımı bitirdiğim güne rast geliyor.

evde sitedeki dostlarımla doğum günümü kutluyoruz, benden büyükler hepsi, liseye falan gidiyorlar, onlar için ölüyorum, onlara hayranım, onları taklit falan ediyorum. aralarında büyük olduğu için sürekli biz küçükleri koruyup kollayan, sanırsam bu yüzden de hafiften hoşuma giden çocuk da var, ki sonradan öğrendim, kardeşimin de aşkıymış, sitedeki diğer kızların da.

neyse konuya dönelim, şişe çevirmece oynuyoruz. şişenin ucu bana geldi, kıçı da o hoşlandığım(ız) çocuğa. çocuk soru soruyor;

- eee 63, güzelim sen ne zaman başlıcan??
    + neye?? (bana güzelim dediiiiğ, eheheee heehee heeğ)
    - çıkmayaaaağ

bu 63 kulunuzdan ne beklersiniz ey halk ?!%&+^’+&

açtım kapılardan birini, çıktım dışarı. budur. benim çıkmaktan anladığım yaşım 12’yken de buydu, 22’yken de, 32’yken de budur.

çıkmayın kardeşim bir yere, kalın evinizde, sevişin sevgilinizle.
    (63, 10.04.2009 01:39 ~ 01:40)
  25. sözlükçe zannedilenin aksine ingilizcedeki "dating" adı verilen kavrama karşılık gelir.

birbirlerinde sevgili olabilme potansiyeli görmüş olan insanlar, beraber zaman geçirir, telefonlaşır, yemeğe, sinemaya, hedeye, hödöye birlikte giderler, ve bu sayede birbirlerini tanımaya çalışırlar. bu birbirini tanımaya çalışma aşamasından; beraber olma-ayrılma aşamasına kadar geçen süreye "çıkmak" denir.
    eğer birbirleri için "aha tamam ben bunu istiyorum lan" derlerse, birlikte-sevgili-sözlü-the chosen one olurlar. demezlerse ayrılırlar; bir sonraki muhtemel sevgili adayına de bahsedilmeye değmezler.

tabi gayet antipatik bir kavramdır, bu da benim görüşümdür; ama olması gereken de budur.
    (mitican, 20.04.2009 01:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil