görseller
çünkü eşeğin zikinden dolayı 

belki ilginizi çeker
  1. · eski tadını vermeyen boku çıkmış bkzlar
  2. · kimden ötürü
  3. · laein
  4. · bu yüzden dolayı
  5. · evrimin aşk acısını açıklayamaması
  6. · evrimin nutellayı açıklayamaması
  7. · yiğit özgür
  8. · erkekte meme olmasının mantığı nedir amına koyim
  9. · sabri sarıoğlu na sorulacak tek soru
  10. · 34 cm penise sahip olmanın dezavantajları
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · rebel yell
  9. · fren yerine gaza basmak

çünkü eşeğin zikinden dolayı  

1. çok net bi açıklama cümlesidir. uzunluğundan dolayı eşşeğin zikinin bir çok sırrı içinde barındırdığını düşünen homo eşşekzikitus un tapındığı bu varlığı (bkz: eşşek ziki) her karşılaştığı soruya verebilecek tek cevap olarak düşünmesinden dolayı düzenli kurduğu bir cümledir. aklının almadığı her soruya
    -çünkü eşeğin zikinden dolayı
    şeklinde cevap verirler
    her homo eşşekzikitus un bu cümle bütününü çok kullanması sonucu taptığı varlık eline verilerek kendisi homo eşşekzikitutus olarak anılmaya başlar.
    (bkz: kızıyorum)
    (kurremkamerruk, 31.01.2007 21:29 ~ 21:30)
  2. (korkunç kertenkele, 25.04.2007 11:34)
  3. yiğit özgür'ün muhteşem karikatürlerinden birinde kullandığı cümle

(görsel: çünkü eşeğin zikinden dolayı/5440)
    (screwyouguysimgoinghome, 24.04.2008 21:09 ~ 01.05.2008 19:00)
  4. bazen küçük çocukların herşeyin sebebini merak ettikleri aşırı meraklı dönemlerinde, "bu neden, o neden, şu niye?" sorularına maruz kalındığında bir süre sonra sarf edilmek istenen cümledir. ama edilmez, edilmemelidir.o daha küçüktür.
    (digitalis purpurea, 13.07.2008 15:16)
  5. mazisi kabarık,uzun yıllar almanyada yaşamış,neticesinde s harfi asimile olmuş babannenin diyebileceği bir laftır.neden,niçin gibi sebebiyetin derinine inmek isteyen ,meraklı torunun alabileceği tek cevaptır.
    t: babanne senin kulakların niye bu kadar büyük?
    b: eşeeen zikinden d... gibi
    (holydiver, 24.07.2008 15:19)
  6. neden diye başlayan ve bitmek tükenmek bilmeden devam eden neden sorularına verilen en uygun cevap.
    (bana bir nick bulun, 17.08.2008 01:28 ~ 01:28)
  7. kafa siken tüm sorulara cevap olabilecek kalıp. cevabı vermenizin hemen akabinde 3 gün 3 gece plates yapmışcasına rahatlar ve gevsersiniz. ağzınıza öyle bir oturur, öyle bir yakışır ki sormayın gitsin. fütursuzdur.
    (punkomatic, 01.01.2009 16:29)
  8. sözlükte soru havası veren tüm başlıklarda bir kez görebilceğiniz bkz.

çünkü böyle başlıklar en azından bir kişi için anlamsız oluyor. böylelikle her başlıkta çünkü eşeğin zikinden dolayı şeklinde koyucu bi laf görüyoruz. en azından ben görüyorum. kafayı yiyeceğim, taktım lan. başta komikti ama her tarafa da yazılmaz ki? yazılmaz, neden mi? çünkü eşeğin zikinden dolayı o yüzden evet.

(bkz: eski tadını vermeyen boku çıkmış bkzlar)
    (hopeless, 19.04.2009 19:24 ~ 19:25)
  9. (dr conners, 28.04.2009 11:54)
  10. 5 yaşında her şeyi merak eden ve soran çocuklara verilebilecek en güzel cevap olsa da verilemeyen cevaptır.
    (sistre cila, 03.07.2009 21:02)
  11. (bkz: laein)
    (r el mayer, 03.07.2009 21:03)
  12. lisede sınıfa böceğimsi bişey girmişti. allahım böcek desen değil, sinek desen değil, uçan bi canlı ama o kadar şekilsiz ve o kadar tipsizki... ne olduğu hiç mi hiç anlaşılmayan bu böceğimsiden korkan mı dersin, bağıran kovalayn mı dersin, bi curcuna... neyse efendim benim kankalar kankası sevgilim arkadaşım ass ve ben sınıftan içeri girdik herkeste bi panik telaş bizde kapıldık tabi hemen kovalıyoruz böceği falan akıllının biri girdi içeri ve soruyu patlattı:
    - niye kaçırmaya çalışıyosunuz bu böceği?
    sinirden laşkalaşmış biz:
    - eşşeğin ziki yüzünden, töbe töbe...
    (mynameiselizabeth, 25.07.2009 19:02)
  13. gereksiz sorulara en güzel açıklama.
    (karanlık ayakkabılarım, 15.08.2009 00:00)
  14. nihayet kullanmama fırsat doğmuş cümle.

anladık, katılıyoruz, haklısınız, evet aynı fikirdeyiz ama abanmaya ne gerek var? amaç ilgi çekmek mi?

(bkz: evrimin aşk acısını açıklayamaması)
    (bkz: evrimin trolleri açıklayamaması)
    (bkz: evrimin vergi hukukunu açıklayamaması)
    (bkz: evrimin nutellayı açıklayamaması)
    (bkz: protein tozlarından insan oluşmaması)
    (bkz: evrimin evlilik müessesini açıklayamaması)

(bkz: çünkü eşeğin zikinden ötürü)
    (ursus, 15.08.2009 01:53)
  15. kişiyi, sorduğu sorunun cevabından daha kolay ve kesin olarak susturabilecek; söyleyeniyse cevabı verebilmenin yarattığı iç huzurundan daha çok mutlu edebilecek müthiş sözcükler zinciri.

şöyle ki; insanı bu cevabı vermesi için dürten bir soru, zaten cevabının akabinde bir soruyu daha getirecektir. bu yüzden, en kolay biçimde ortamdan sıyrılmak için anahtar sözcükleri kullanmaktan çekinilmemelidir.
    (guernica, 16.11.2009 22:33)
  16. bir sıpa'nın annesine sorusunun cevabıdır.

- anne ben niye oldum ai ai ai.
    + çünkü eşeğin zikinden dolayı olum.
    (mustaj, 16.11.2009 22:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil